folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Cafer Tayyar Çağlayan (Bok Yediren Komutan)

Cafer Tayyar Çağlayan (Bok Yediren Komutan)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

çağatay şu konuya bir bak istersen ama hortlatma :) agustosta açılmış bir konu

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=72803 

amaç köylüyü kazanmakmı kaybetmekmi? önemli olan bu yoksa kürttür türktür lazdır çerkezdir ne farkeder? bu ülkeyi seviyor ve hizmet ediyorsa bizene kökeninden .bak abd ye abd li diye birşeymi vardı? her ülkeden gittiler keşfedildikten sonra ve şimdi dünyaya hükmediyorlar. yani hemen hemen hiçbiri yerli değildir zaten yerlileride kızılderililerdir.

o köydeki okula çocuklar pisliğini yapmaya değilde  ders görmeye gidiyor olsalardı büyük bir eğitim seferberliği yapılsaydı silah değil kalem tutuyor olurdu eller bütün bunlar yaşanmazdı.

diyeceksinki öğretmenleri vuruyorlardı evet doğrudur peki o öğretmeni koruyamayan o köye sahip çıkmayanların suçu yokmu?

benim dile getirmeye çalıştığım şey biz oradaki halkı sahiplenip korumazsak başkası sahiplenir barzani talabani apo sahiplenir.

ayrıca duygusal olmakla alakası yok oralarda görev yaptım yakından şahidim bazı olaylara.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

birileri demişki köylüyü kazan mazan kazanılcak birşey kalmamış radak insaların beyinleri artık uyuşmuş gibi koyu akp taraftarları tarikat üyeleri(dini tarikat) gibi :)

5bin kişi diyarbakırda apo bayrağıyla dolaşıyrbu insanı nasıl kazancaksın 3 değil 5 değil 5 bine yaklaşıyor oradaki mitingler kidtp diyarbakır büyükşehir belediye başkanı oradan belli tma oranın halkı cahil kazılanacak birşeyler çok önceden vardı ama artıkbittibana göre herşey oturdu yavaş yavaşpkk terörist bir hareketten çıkıp halk hareketine dönüşüyor önünüe kesmekte zor Bunda milletolarak hepimiz suçluyum  gereklikazanımlar bence 1970lerden başlanmalıydı yapılmamaış bu hallere gelmiş
    hepimiz suçluyuz

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------

birileri demişki köylüyü kazan mazan kazanılcak birşey kalmamış radak insaların beyinleri artık uyuşmuş gibi koyu akp taraftarları tarikat üyeleri(dini tarikat) gibi :)

5bin kişi diyarbakırda apo bayrağıyla dolaşıyrbu insanı nasıl kazancaksın 3 değil 5 değil 5 bine yaklaşıyor oradaki mitingler kidtp diyarbakır büyükşehir belediye başkanı oradan belli tma oranın halkı cahil kazılanacak birşeyler çok önceden vardı ama artıkbittibana göre herşey oturdu yavaş yavaşpkk terörist bir hareketten çıkıp halk hareketine dönüşüyor önünüe kesmekte zor Bunda milletolarak hepimiz suçluyum  gereklikazanımlar bence 1970lerden başlanmalıydı yapılmamaış bu hallere gelmiş
    hepimiz suçluyuz

vah vah çok üzüldüm :'( 

köy enstitülerini kapatıp kuran kursu açan ben değilim senin paşaların. şimdi kalkıp niye böyle oldu diye sormamalısın

köylüyü cahil, halkı fakir tutmak her zaman büyük başların işine gelir.

o yüzden yurdum köylüleri kaypaktır biraz. Onlardan bir halt olmaz.

Toprakları vardır onu korumak dışında başka bişey için canlarını ortaya koymazlar (ki kurtuluş savaşında da böyle oldu)

Ve de cahildirler tek inançları paradır.

Öyle kolay örgütleyemezsin örgütlesende fos çıkar.

size kolay gelsin

küçük bi not : paşalar köylülerin durumunun ve pkknın balon bir oluşum oldugunun farkındalar. terörü kesebilirler emin olun fakat amaç ticaret. terörü yok etmek altın yumurtlayan tavugu kesmek olur. bu yüzden oğlanları alıp onlara üniformalar giydirir, onları silahlandırır ve karşılıklı olarak vahşi canavarlar gibi kaybetmelerine izin verirler.

bassinyourface
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    portakal senin yaptığın TSK ya hakaretboyutuna varıyor  bakış açısı olabilir terör olmayan ülke silah sahibi ve çok mühimmat sahibi olamaz bu doğru ama oğlanlara üniforma giydirip canavarlar gibi kaybetlerini sağlamak bilmem ne bunları düşünde söyle Güvenliğini sağlayan o yüce  Kuruluş Türk silahlı kuvetler ve mensubu olan mehmetçikler hakkında hakarete varıyor dediklerin!!!

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    portakal senin yaptığın TSK ya hakaretboyutuna varıyor  bakış açısı olabilir terör olmayan ülke silah sahibi ve çok mühimmat sahibi olamaz bu doğru ama oğlanlara üniforma giydirip canavarlar gibi kaybetlerini sağlamak bilmem ne bunları düşünde söyle Güvenliğini sağlayan o yüce  Kuruluş Türk silahlı kuvetler ve mensubu olan mehmetçikler hakkında hakarete varıyor dediklerin!!!

çamur atmayı bırak. hakaret falan yok. yazdıklarımdan bir halt anlamadıgında ortada.

bassinyourface
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

ben onu bunu anlamam kim haklı kim haksız onuda fazla sorgulamam. ama şunu bilirim neymiş bok yiyenin piskolojisi bozuluyormuş ta yıllarca unutamamış da intahar etmeye kalmış vs. vs. ben kardeşimi aslan gibi gönderdim askere bana al bayrakla geldi 10 sene geçti unutmadım unutamam da unutmayacağımda. varsın onlarda unutmasın varsın onlarda intahar etsin!!! bana göre en değerli kardeşim ondan ötesi yok!!!!

birde bu var..!

"Dışkı yedirme olayı şakaydı"

Kitabı yazarken çok sık otosansür uygulamanız, bazı şeyleri kitabın dışında bırakmanız gerekti mi?
    Hayır, pek fazla düşünmedim otosansürü.

Kitapta hep bölge halkına çok iyi davranılıyor. Asla şiddet uygulanmıyor, mağdur edilmiyor. Hatta kitapta bunu özellikle vurguluyorsunuz. Peki bütün o AİHM'de (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) süren işkence davaları, köy yakma suçlamaları neydi?
    Mesela hangi olaylar, söyler misiniz?

Mesela Yeşilyurt köyündeki dışkı yedirme olayından bahsediyorum.
    Tabii ben o dönemde orada olmadım ama uzaktan seyrettim, o olayın gerçeklikle fazla ilişkisi yoktur. Orada başka şey söylenmiştir ama olay başka şekle dönüştürülmüştür. Bütün mesele şudur orada: Türk güvenlik güçlerinin orada etkinliğini azaltmak için onlara karşı moral bozucu propagandadır bu. Çok zaman bunu yürüttü karşı taraf, kitapta göreceksiniz bunu. O olayı ben sonradan araştırdım. Öyle yedirme medirme yoktur. Laf olarak, yarı şaka ile söylenmiştir. Bu olayın gerçek payı yoktur, yedirme yoktur, öyle şaka ile karışık söylenmiştir. Oradaki insanlarla da zaman zaman oturulur, insansınız, bazen şakalaşacaksınız, birbirinize takılacaksınız. Biz onlara takılıyor, şaka yapıyorduk, onlar da bize.

http://www.milliyet.com.tr/2004/09/23/pazar/axpaz01.html

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    th317
    th317's avatar
    Erkek
    sonuna kadar arkandayım oliwer, ne dersen de kefilim.. bazı topitoşlar karşı çıkabilir ama saygı duyulması gereken tek kuruluş gözümde TSK'dır. sen şehit kanı taşıyorsun, ne mutlu sana ne mutlu senin eli öpülesi anana, babana...

Duyuyor musun yeğen??? Suyun sesini duyuyor musun?? Yapamam diyordun. Gücün yetmez sanıyordun... Anlarlar, yaptırmazlar, bir daha yenerler diye korkuyordun. İmkansız diyordun... Ama suyun sesini duyor musun yeğen?? Deniz sonunda yarıldı; bize sadece içinden yürümek kaldı......
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    th317
    th317's avatar
    Erkek

MinervaL bunu yazdı:
    İnsanlık ayıbı.Pkk nın başı bile olsa yapılmaz ya :S
    Osman Pamukoğlu partisinin izmirdeki açılış konuşmasında bombayı patlattı:

"iktidara gelirsek idam geri gelecek!"

kafanda bi fikir oluşmuşsa ne mutlu bana :D:D

Duyuyor musun yeğen??? Suyun sesini duyuyor musun?? Yapamam diyordun. Gücün yetmez sanıyordun... Anlarlar, yaptırmazlar, bir daha yenerler diye korkuyordun. İmkansız diyordun... Ama suyun sesini duyor musun yeğen?? Deniz sonunda yarıldı; bize sadece içinden yürümek kaldı......
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    th317
    th317's avatar
    Erkek

sirpence bunu yazdı:

biraz mantıklı düşünün orayada yatırım olsa oradaki halk bilinçlendirilse pkk tehlikesi üzerinden atılsa minimum bi ipne seviye haricinde 1 tane bile pkkyı destekleyen çıkmaz. 
    oraya giden öğretmeni öldürüyorlar, doktoru delik deşik ediyorlar. emperyalizm diye bişey uydurmuşlar, yabancı bi adam fabrika açmaya çalışsa kahrolsun amerikan emperyalizmi sloganlarıyla herifi geri çewiriolar... bunları köylü kendi kafasında kuruyo dimi??? yoksa onları kışkırtan onların cahilliğinden çıkarı olan kimse yok orda dimi??

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    morportakal bunu yazdı:

vah vah çok üzüldüm :'( 

köy enstitülerini kapatıp kuran kursu açan ben değilim senin paşaların. şimdi kalkıp niye böyle oldu diye sormamalısın

köylüyü cahil, halkı fakir tutmak her zaman büyük başların işine gelir.

o yüzden yurdum köylüleri kaypaktır biraz. Onlardan bir halt olmaz.

Toprakları vardır onu korumak dışında başka bişey için canlarını ortaya koymazlar (ki kurtuluş savaşında da böyle oldu)

Ve de cahildirler tek inançları paradır.

Öyle kolay örgütleyemezsin örgütlesende fos çıkar.

size kolay gelsin

küçük bi not : paşalar köylülerin durumunun ve pkknın balon bir oluşum oldugunun farkındalar. terörü kesebilirler emin olun fakat amaç ticaret. terörü yok etmek altın yumurtlayan tavugu kesmek olur. bu yüzden oğlanları alıp onlara üniformalar giydirir, onları silahlandırır ve karşılıklı olarak vahşi canavarlar gibi kaybetmelerine izin verirler.

sen çok kurtlar vadisi izliyorsun dsgdfgdf.

ağır ol TSK'ya laf etme!! bir de etmedim diosun iyi oku yazdıklarını!.

yok tsk oğlanı alıomuşta kaybetmelerine izin veriomuşta....önceki yazında da tsk korkusu demişsin.saklıcak bişeyi yoksa TSK dan niye korksun? 

bir de yazıları nerenden okuyorsun?biz doğudakiler batıya gelmesin mi diyoruz?gelen adam olduktan sonra niye laf edelim?(kurunun yanında yaşta yanar)

neyse hoca tüm forum bilio ne olduğunu.yalnız ağır ol TSK'ya laf etme!.kızıştırma ortalığı...(bi de antepli olcan dedelerinden utan!!) 

edit:amaç ticaretmiş lol.belki de Türkiye'ye en çok kaçak ürün giren yer anteptir(bilmelisin bunları).ama adı üstünde kaçak.kaçak olan şey vergiye muaf tutulmaz.eğer kaçakçılıktan paza kazansaydı bu devlet gider diğer ülkeler gibi yapardı gümrükleri..terörün Türkiye'ye biz vatansever gençlerden başka getirisi yok.olamazda..

istesek terörü bitirebilirmişiz.bak senn..ne çok şey biliomuşsun?haha. 3-5 insanın oluşturduğu bi kurumdan bahsetmiyorsun binlerce asker var orada.adamların yerini bilsek gider basarız kalkıpta devriyeleri boşu boşuna gezdirmeyiz sınırda.anlatabilio muyum?hem bir askerin ölmesi devlete ne kazandırır?hangi mantıkla konuşuyorsun?yeri gelio onlarca uçak yüzlerce bomba bırakıyor.yüzlerce asker binlerce mermi atıyor.

evet doğrudur 90 lı senelerde pkk nın soyunu kurutabilirdik fakat it gibi ürüyo şerefsizler.tipleri desen hayvanlıktan çıkmış buldukları en ufak deliğe giriyorlar.hem terör dediğin sırf dağda ki şerefsizlerde bitmiyor.şehirde ki şerefsizleri ne yapacaksın? terörü bitiremezsin.

rütbeliler biliyor neyin ne olduğunu diyorsun.bir sürü rütbeli akrabam var alayıyla da samimiyim ve bu tür sohbetler içindeyim.onlar adına konuşmaya hakkın yok.kendi teorini başkalarının mantığıymış gibi gösterme.

benim dayılarım, eniştelerim Tunceli de ki dağlara boku bokuna girmedi.boş bişey için taşımıyorlar o kurşun izlerini.

kandaşlarım şehit oluyor niyazi değil!!!! lafını bil! 

Toplam Hit: 19948 Toplam Mesaj: 75