Cafer Tayyar Çağlayan (Bok Yediren Komutan)
-
fatihack bunu yazdı:
-----------------------------
th317 bunu yazdı:
gerekirse karısını kızını feda edicek ama yinede köpeklere yardım etmicek... ederse bok yemeye mahkumdur.. madem bu vatanın ewladı, o zaman ailenide kendinide feda ediceksin vatan için
karını kızını aileni feda edince ne olacak ? sadece sen eksileceksin.onlardan hiç kimse eksilmeyecek.ve hiç bir komutanda, bu adamın ailesini katlettiler, kendisini öldürdüler biz gecede köylerde kalalım demiyecek.yanlış anlaşılmasın burda askeri suçlamıyorum, sonuçta askerinde kapasitesi bellidir.
sonuç olarak yanlış konuşuyorsun.sıcacık evinde, klavyenin başından bunları yazmak kolay.annenin, bacının veya eşinin dağa kaldırılma tehlikesi olduğunu düşün.birazcık empati kurun zor birşey değil.
-----------------------------fatihe bu konuda katılıyorum pkk kürt diye kendine yardım etmediği için onu hainlikle suçlayıp bakıyor icabına eğer onların güvenliği sağlansa neden var olan ürününün yarısını pkk ya versin delimi bu adamlar :S Sırf oğlunu kızını dağa göndermedi diye kaçırıyolar adamı öldürüolar orada yaşayan köylülerin hepsinin haksız oldğunu sanmıyorum arada sırf bu sebeplerden kaynayanlarda muhakkak vardır...
-
gece beni koruyamayan asker gündüz sen neden geceleyin pkk ya yardım yataklık ediyorsun diyemez eski özel harekatçı bence doğru ...
-
HolySeclorum bunu yazdı:
Bunlari zamaninda dusuneceklerdi..Zamaninda tarladaki mahsulun yarisini pkk'ya ayiriyolardi.Ates onlarada sicrayinca mi akillari baslarina geldi :) Gececen bos laflari..
devlet kademelerindekilerinde bu zihniyete sahip olmasından dolayı pkk bu kadar güçlendi ya zaten.sizde onların tohumları olarak, miraslarını tüm güçlülüğünüzle koruyorsunuz.tebrik ederim.bol bol kürt kesmek ne güzel olurdu dimi. -
fatihack bunu yazdı:
HolySeclorum bunu yazdı:
Bunlari zamaninda dusuneceklerdi..Zamaninda tarladaki mahsulun yarisini pkk'ya ayiriyolardi.Ates onlarada sicrayinca mi akillari baslarina geldi :) Gececen bos laflari..
devlet kademelerindekilerinde bu zihniyete sahip olmasından dolayı pkk bu kadar güçlendi ya zaten.sizde onların tohumları olarak, miraslarını tüm güçlülüğünüzle koruyorsunuz.tebrik ederim.bol bol kürt kesmek ne güzel olurdu dimi.
Operasyon yapilirkende yola mayini koydekiler dosemiyo zaten degil mi :) operasyon oldugu halde terorist dagdan iniyo,mayini dosuyo,sonra yine cikiyo :) Ben isbirlikcileri kesmekten degil asmaktan yanayim... Pkk zamaninda kurt kesimin bir bolumu tarafindan desteklendi halada bir kesim tarafindan destekleniyor. -
pkklı olduklarını nerden biliyoduk ?
-
BİLMEDEN KONUŞMAYIN! - Bu 1 gündür burda cevap veren yok NEDEN? çünkü işlerine gelmiyor. Mantıklı düşündüğünü idda eden bunu okusun ve cevaplasın.
Siz onların orda neler çektiğini bilimiyosunuz. Düşünün bu pkk pçleri karakola yaylım ateeşi açarak orayı dağıtan mahluklar. o karakolda eğitimli donanımlı silahlı polisler var.
birde köylüleri düşünün her ailede tek bir silah var yada yok. pkklı hayvan geliyo kızının kafasına dayıyo silahı ekmek ver ilaç ver diyo.Ekmeği versen sadece biraz daha uzun yaşıyacaklar. onlara verdiğin silah değil bişey değil. ama vermessen öldürülceksiniz. nasıl olsa günün birinde memetçiğimiz öldürecek onları.
bir arkadaşımın dayısı anlatıyo o bok yedirilen köyülerin arasındaymış. askerden yardım istemişler. adam açığımız var nöbetçi bıakmayız demişler.donanım istemişler hepsi zimmetli kibrit bile bırakamayız demişler. zaten bikç günde bi geliyomuş pkk. bunun kızının kafasına dayıyo silahı adam erzağında olanları veriyor. Bunlar gidiyor birgaç gün olamdan asker geliyor. okadar travma atlatmış 3 gün önce kafasıan sialh dayanmış adama bok yediriyor. bunlar davalar srıasıdna şehre yerleşiyolar. bu adam 3 sene içinde 2 defa intihara kalkışıyor. kız psikolojik tedavi görüyor ama nafil. aile dağılmış bir biçimde. çünkü o travmayı yaşadıkdan sonra telkin bekledikleri asker gelip bunlara bok yediriyor.
şunu düşünün hiç gasp edilmediniz mi? sizide kgasp etmiş/edicek adam ancak bıçaklıdır. belki gününü gösterirsiniz. ama silahlı olsa yapıcağınız şey neyiniz varsa vermek değil mi? verdiniz sonra eve gittiniz az önce üstünüze ilah doğrultulmuş büyük bi şoktasınız. niye eşyalarını verdin diye birde babandan tokat yiyosun. annene dönüyosun baban haklı ben olsam daha fazlasını yapardım diyor. böyle bir insanın psikolojisini düşünün.
aslıdna yukarıda verdiğim örnek okadar da uzak değilmiş şimdi farkettim. pkk denen pçlerin gelir kaynakları neler bazı bilinmeyen kaynaklar, bilen bilir istanbulda yazıcıoğlunda cd satanlar, gbu gasp gırsızlık kaçakçılık yapanlar. siz o cebinizdekileri verince hepsi pkk ya gidiyor. kardeşinin sevgilinin annein yada senin kafana dayansa silah vermezmiydin cebindekileri????
oyüzden sizin gibi muhakeme etmeden bu tür konulara o iyi yapmış. ben olsa mına bile gordum diyenler insanlarla aynı ülkede yaşadığım için utanıyorum.
-
Türk askeride her tür insandan oluşuyor içinde iyiside var kötüsüde var .
yobazı ateisti merhametlisi merhametsizi.
vatanını satanı da var mehmetçik dediğimiz insanlar arasında(1900 lü yılların başlarındaki paşaları hatırlayın) .hata yapmaz diye birşey yok.
eğer böyle bir şey gerçekse o insanların çocukları askere hangi gözle bakacak?
uzatmaya gerek yok aslında şu laf size yerinde olur.
davulun sesi uzaktan hoş gelir.
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------fatihack bunu yazdı:
th317 bunu yazdı:
gerekirse karısını kızını feda edicek ama yinede köpeklere yardım etmicek... ederse bok yemeye mahkumdur.. madem bu vatanın ewladı, o zaman ailenide kendinide feda ediceksin vatan için
karını kızını aileni feda edince ne olacak ? sadece sen eksileceksin.onlardan hiç kimse eksilmeyecek.ve hiç bir komutanda, bu adamın ailesini katlettiler, kendisini öldürdüler biz gecede köylerde kalalım demiyecek.yanlış anlaşılmasın burda askeri suçlamıyorum, sonuçta askerinde kapasitesi bellidir.
sonuç olarak yanlış konuşuyorsun.sıcacık evinde, klavyenin başından bunları yazmak kolay.annenin, bacının veya eşinin dağa kaldırılma tehlikesi olduğunu düşün.birazcık empati kurun zor birşey değil.
-----------------------------fatihe bu konuda katılıyorum pkk kürt diye kendine yardım etmediği için onu hainlikle suçlayıp bakıyor icabına eğer onların güvenliği sağlansa neden var olan ürününün yarısını pkk ya versin delimi bu adamlar :S Sırf oğlunu kızını dağa göndermedi diye kaçırıyolar adamı öldürüolar orada yaşayan köylülerin hepsinin haksız oldğunu sanmıyorum arada sırf bu sebeplerden kaynayanlarda muhakkak vardır...
yakalanmadan teslim olan teröristler bunun ispatıdır zaten.niye teslim oluyor bu adamlar diye düşünmüyorlarki.
adama soruyorlar kaç oğlun var 7 diyor ikisini bize vereceksin diyorlar hayır diyemez derse 7 sindende olur. çünkü geçmişte olmuş olanları biliyor adam.
-
haklısın bir çok kişye davulun sesi uzaktan hoş geliyor
-
HolySeclorum bunu yazdı:
fatihack bunu yazdı:
HolySeclorum bunu yazdı:
devlet kademelerindekilerinde bu zihniyete sahip olmasından dolayı pkk bu kadar güçlendi ya zaten.sizde onların tohumları olarak, miraslarını tüm güçlülüğünüzle koruyorsunuz.tebrik ederim.bol bol kürt kesmek ne güzel olurdu dimi.
Operasyon yapilirkende yola mayini koydekiler dosemiyo zaten degil mi :) operasyon oldugu halde terorist dagdan iniyo,mayini dosuyo,sonra yine cikiyo :) Ben isbirlikcileri kesmekten degil asmaktan yanayim... Pkk zamaninda kurt kesimin bir bolumu tarafindan desteklendi halada bir kesim tarafindan destekleniyor.
mayın döşeyen masum köylü:)operasyon olduğu halde dağdan iniyor yanımızdan bir çobanmış gibi geçiyor ve mayın döşüyor,ama hemen dönmüyor o mayın patlamadan dönmüyor.
adam askeri üniforma giymiyorki ayırt edebilesin.silahı elinden bıraktığı an köylü oluyor.
içlerinde hainde var her kesimde olduğu gibi.