Call Of Duty 4 Modern Warfare Oyunu Ve İrkcilik Uzerine Bir Yazi...
-
beyinsiz bunu yazdı:
-----------------------------kesin olamayan bir yargıdan benim için kesın bir sonuca "yozlaşma" kanısına varman garip
biz tarih boyunca hosgorumuz iyiniyetlılıgımız ve misafir perverlıgımız ıle ovunuruz biliniriz gunumuzdede boyle olmamız lazım ,yerı geldıgınıde en sert cevabi veren biz oluruz atalarımız bunu cok iyi yapmiştir
kliseyi vuramaman cok normal sen hristiyan askersın ve muslumanalra karsı savaşiyorsun , gerçek hayata gore dusundugumuzde bir hristiyan asker klıseye ateş açarsa nolur ?
kimin ne yaptiği bizi ilgilendırmez devam etsinler yapsinlarkı acizliklerını gorelım kimin ne oldugunu kımın kuyruk acıları çektiğini gorelım
-----------------------------
nickini sonuna kadar hakeden sevgili arkadasim,
biz yine misafirperveriz, amerikali biri gelse kalacak yerim yok dese, yemek istese, as istese hangimiz geri ceviririz ?
bu sadece bir oyun, burda kilise hristiyanlik dininin kutsal mekani ? cami ise musluman halkin kutsal mekani. hangi Turk askeri veya musluman askeri gidip kiliseyi bombalar ? tarihte 1-2 munferit olay disinda gorulmemistir.
bu sekilde onlarin kuyruk acisi var onlar aciz diyerek sineye cekmek midir dogru olan. acizlik diyorsun bugun irakta gercegi yasaniyor, kuyruk acisi diyorsun bugun ortadoguda bu senaryolari hergun yapiyorlar,
ve biz hala onlarin acizligi, onlarin kuyruk acisi diyerek senin nickin gibi dusuncede devam ediyoruz.
-
underzero bunu yazdı:
beyinsiz bunu yazdı:
-----------------------------kesin olamayan bir yargıdan benim için kesın bir sonuca "yozlaşma" kanısına varman garip
biz tarih boyunca hosgorumuz iyiniyetlılıgımız ve misafir perverlıgımız ıle ovunuruz biliniriz gunumuzdede boyle olmamız lazım ,yerı geldıgınıde en sert cevabi veren biz oluruz atalarımız bunu cok iyi yapmiştir
kliseyi vuramaman cok normal sen hristiyan askersın ve muslumanalra karsı savaşiyorsun , gerçek hayata gore dusundugumuzde bir hristiyan asker klıseye ateş açarsa nolur ?
kimin ne yaptiği bizi ilgilendırmez devam etsinler yapsinlarkı acizliklerını gorelım kimin ne oldugunu kımın kuyruk acıları çektiğini gorelım
nickini sonuna kadar hakeden sevgili arkadasim,
biz yine misafirperveriz, amerikali biri gelse kalacak yerim yok dese, yemek istese, as istese hangimiz geri ceviririz ?
bu sadece bir oyun, burda kilise hristiyanlik dininin kutsal mekani ? cami ise musluman halkin kutsal mekani. hangi Turk askeri veya musluman askeri gidip kiliseyi bombalar ? tarihte 1-2 munferit olay disinda gorulmemistir.
bu sekilde onlarin kuyruk acisi var onlar aciz diyerek sineye cekmek midir dogru olan. acizlik diyorsun bugun irakta gercegi yasaniyor, kuyruk acisi diyorsun bugun ortadoguda bu senaryolari hergun yapiyorlar,
ve biz hala onlarin acizligi, onlarin kuyruk acisi diyerek senin nickin gibi dusuncede devam ediyoruz.
-----------------------------aslında bu mesajından sonra sana cevap yazmayi dusunmuyordum, ilk once fikrime dusunceme saygi duy benım senınkıne yaptıgım gibi
bende onu dıyorum busadece bir oyun ve oyunda da somut olan birşey bile yokken gunumuzde daha canlı ornekler varken (ortadoğu,irak) bir oyunun arkasina saklanip karalamaya calişmalari bana inandirici ve gerçekci gelmiyor zaten bunu gostere gostere yapiyorlar birşeyin arkasina saklanmalarına bile gerek gormuyorlar
savas durumunda musluman turk askerının kliseyi bombalamasi veya abd askerının camiyi bombalamasi büyük bir sorun teşkıl etmez pekde birşey ifade etmez ama bir amerıkan veya Turk askerının kendı ibadethanesini bombalamasi çok garipdir affedilemez
-
eyvallah underzero sadece bunun için bile cod 4 ü kurcalayabilirim bende bakıp araştırcam , güzel bi noktaya deyinmişsin gerçekten ;)
-
beyinsiz bunu yazdı:
-----------------------------aslında bu mesajından sonra sana cevap yazmayi dusunmuyordum, ilk once fikrime dusunceme saygi duy benım senınkıne yaptıgım gibi
bende onu dıyorum busadece bir oyun ve oyunda da somut olan birşey bile yokken gunumuzde daha canlı ornekler varken (ortadoğu,irak) bir oyunun arkasina saklanip karalamaya calişmalari bana inandirici ve gerçekci gelmiyor zaten bunu gostere gostere yapiyorlar birşeyin arkasina saklanmalarına bile gerek gormuyorlar
savas durumunda musluman turk askerının kliseyi bombalamasi veya abd askerının camiyi bombalamasi büyük bir sorun teşkıl etmez pekde birşey ifade etmez ama bir amerıkan veya Turk askerının kendı ibadethanesini bombalamasi çok garipdir affedilemez
-----------------------------hoca herşey pisikolojik anlamıyor musun?
en basitinden şöyle bir örnek vereyim sana :
Muhammed Ali Clayn mıyı neydi bi boxorümüz vardı hatırlarsın? adamı efsane gibi gösteriyorlardı.Hastaydı, Müslümandı.Fakat birden piyasaya Rambo diye bi film çıkardılar.şimdi herkes Rambo'yu bilir.hatta günlük hayatımızda dilimize bile yerleşmiştir "rambo" kelimesi.ve sonuç : Müslüman boxor unutulmuştur...
o da sadece bir filmdi..
-
garip
ama böyle bişi olmadığı kanısındayım -
hp32 böyle bir olay varıdr hocam.
Ben bu konudan bahsettiğimde baktılar kim açmış konuyu zumsuk aa bırakya diyerek bana karşı çıkmak için çeşitli yazılar yazdılar.Durumu gördükçe bana katılanlar oldu.
Bilinçaltı diye birşey vardır.Araştırırsanız görürsünüz.Bazı resimler bilinç altında zaman içinde silinir.Eminim bu oyunu bitirin bi 5 sene sonra sorduğunda birisi yılanları söylemeyip türk bayrağına benzeyen birşeydi diyecektiniz.
İşte yabancılarda türk bayrağına benzeyen birşey diyecek.Terörist oluyrouz....Bilinçaltı araştırmaları var Türkiyede duymadım.
kontrespiyonaj lazım hocalar.İstihbarata kaşı koymak.Yada istihbarat olarak bakmasakta böyle saldırılara.Bizim crysis i yaptılar hemen ea aldı %100 Türk olsa fena mı olurdu?
Biz amerikalıları kötüleseydik falan??Yoo nası yapcaz ki bu ülkede kitaplar çıkar savaşlarda amerikalılar Türkleri yener.Oyun çıkar Türkleri müslümanları kararlar...
ohoo... biz öldükte haberimiz mi yok ki?
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------hp32 böyle bir olay varıdr hocam.
Ben bu konudan bahsettiğimde baktılar kim açmış konuyu zumsuk aa bırakya diyerek bana karşı çıkmak için çeşitli yazılar yazdılar.Durumu gördükçe bana katılanlar oldu.
Bilinçaltı diye birşey vardır.Araştırırsanız görürsünüz.Bazı resimler bilinç altında zaman içinde silinir.Eminim bu oyunu bitirin bi 5 sene sonra sorduğunda birisi yılanları söylemeyip türk bayrağına benzeyen birşeydi diyecektiniz.
İşte yabancılarda türk bayrağına benzeyen birşey diyecek.Terörist oluyrouz....Bilinçaltı araştırmaları var Türkiyede duymadım.
kontrespiyonaj lazım hocalar.İstihbarata kaşı koymak.Yada istihbarat olarak bakmasakta böyle saldırılara.Bizim crysis i yaptılar hemen ea aldı %100 Türk olsa fena mı olurdu?
Biz amerikalıları kötüleseydik falan??Yoo nası yapcaz ki bu ülkede kitaplar çıkar savaşlarda amerikalılar Türkleri yener.Oyun çıkar Türkleri müslümanları kararlar...
ohoo... biz öldükte haberimiz mi yok ki?
hoca bilmiyorum emin değilim
ama bilinçaltı açısından bakınca konuya olabilir de diyebilirim
sonuçta her hollywood filminde bi amerikan bayrağı vardır bilinçaltımıza o bayrak izlediğimiz filmlerden yerleşmiştir
süper güç olmalarındaki etkenlerden biri budur
o yönden bakmamıştım -
iyi bir noktadan yakalamışsınız ama aslı olmadıgını dusunuyorum. cunku resmedilen bayrak haclı savasları sırasında ve sonrasında musluman ulkelerin orduları tarafından figur olarak kullanılmıstır. bayragın arka plan rengi zaman zaman kırmızı renk dısındada olsa kesişen iki simsir ve ustunde yıldızla bu motif uzun senelerdir var. bu bayragın kullanıldıgı ilk oyunda deil ustelik, onlarca oyunda kullanıldı ki normaldir kullanılması. nasılki tapınak sovalyelerinin beyaz ustune kırmızı haçı kullanılıyorsa muslumanların bir figurude oyunlarda kullanılabilir.
-
gene mi yaa bu konu aynı dilde değişik versiyonlarda 3-4 kez açıldı.
Ve ben aynı Cevabı Yazıcam
DiyeLim Bizim Bayrak Ne yapcaz ?
-
hp32 bunu yazdı:
hoca bilmiyorum emin değilim
ama bilinçaltı açısından bakınca konuya olabilir de diyebilirim
sonuçta her hollywood filminde bi amerikan bayrağı vardır bilinçaltımıza o bayrak izlediğimiz filmlerden yerleşmiştir
süper güç olmalarındaki etkenlerden biri budur
o yönden bakmamıştım
-----------------------------hocam her ne kadar kabul etsek yada etmesekte filmleri ile lan ramboya bak falan diyen adam çok.Yani bizde ne var diyor haklı oalrak.Biz hala saçma dizi çekelim.Kardeşim bizimde kendimizi övmemiz lazım.Gerekirse çatışmada YANLIŞLIKLA 10 bordo bereli 1 tabur askeri mahfetmeli.
Çünkü ister istemez lan adamlar çok sağlam diyenler oluyor.Bilinç altı çok farklı bir konu en basit örnek vermem gerekirse hem bilinç altına hem piskolojik savaş.Şimdi pkklılar diyor ki hepimiz eşitiz falan filan.Hapse giren pkk pisikolojisini sıfırlıyor lan ben bittim diyor.Sebahat tunceri milletvekili yapınca pkklılar otomatik olarak eşitiz deyip bizde millet vekili falan olabiliriz diyor.
Şimdi buna karşı yapılması gereken tek şey sedat pekerin dediği gibi pkklı göstericilerden bir kaçını öldürüp bir iki kişi görüntüde yakalattırılıp sonra delil yetersizliği falan denip pisikolojiyi 1-1 yapmalıyız.
Yani bu ülkeninde çok ciddi bir biçimde pisikolojik harp dairesi gibi normal yani sivillere yönelik pisikolojik birimleri kurulmalı.