Camilerin Sesleri Bu Kadar Neden Yüksek ?
-
adres:istanbul çemberlitaş*sultan ahmet arası bi nokta
dinelenecek: Ezan
Doyulamayan: Ezan
Donup bırakan: Ezan
allah uzun ömür okuyacak güç versin makamıyla ezan okuyan hocalara
Makam bilmek şart ondandır kulak rahtsızlığı
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------hoca volume ü kıs de sende :)=
inan ezan sesi şu seçim zamanındaki zamazingolar kadar rahatsız etimiyo
Ezan dinlemekten bıktım diyenler bir zamanlar dedelerimiz ezanlar dinmesin diye savaş verdi..
-----------------------------
çok doğru ayrıca o kadar şarkı dinler bıkarız ezandan bıkılmıyor arkadaşın dediği gibi sabahın 5 inde ezan sesi dinlemesi bir başka keyiflidir.edit :
soru : Camilerin Sesleri Bu Kadar Neden Yüksek ?
cevap : Herkes duysun diye:)
-
konuyu baska yere cekmeyin, adam ezan okunmasin, sussun demiyor,
sesi cok yuksek diyor
bana gore rahatsizligin sebebi imamlarin usulunde okumamasindan kaynaklanmakta.
nasil guzel kuran okuma dersleri veriliyor imamlarada guzel ezan okuma dersleri verilsin
-
zaten ezan okumak şart degil gelenekten dolayı okunuyor... yoksa teknoloji çagında ezana ne hacet... maksat sahip çıkmak geçmişe
-
SEnı anlıyom ama napcan mıc ımamın elınde ıstedıgını yapmakta ozgur :D
Sanırım oda duymayanlar duysun dıye bagırıodur ve ztn ezan sırasında uyumak ztn gunah ustune okunuyosa helekı cuma sela larında ...
Benden bı tavsıye bence olayın keyfını cıkarmaya bak : )
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------volumun rahatsizliginin baslica sebebi, makam bilmeyen, ezan okumaktan anlamayan imamlar yuzundendir.
bircok ilde tek bir merkezden ezan okunmaktadir. sesi guzel olan bir imam okuyor butun camilerden tek bir ses oluyor.
-----------------------------bizim buralarda o sistem uygulanıyor hocam . evım ıle camı arasında 6 metre var ve şimdiye kadar ne ezan sesınden uyandım nede benı rahatsız ettı saat fln var demısın hocam insanların hepsı oturup ezan saatınımı beklıyor tamam gekleyenler var ama bu %10 olsun gıger %90 ı calsıtıkalrı ıcın farketmezler
@avira üstüne alınma hocam ama bugun bunu ısteyen mantık yarın hıc ezan okunmasın demezmı
-
ek bilgi:sabah namazında geçen "Esselatu hayrun minen nevm" ''namaz,uykudan hayırlıdır'' demektir. Ayrıca Resulullah ''sabah namazının sünneti dünyadan ve dünyada ki her işten daha hayırlıdır'' buyurmuştur
-
bizim burda cami var eskişehirin en büyük camii reşadiye camii ama daha ezan sesi duyamıorum ve çok yakın bana :)
-
turistler rahatsız oluyomus..vay anasını sayın seyirciler..ezan'ın turizmi baltaladığınıda duyucakmıydım..onların ülkelerindeki turistlere aynı saygı varmıdır mrk ediyorum.. kaldı ki Ezan 'ın bi anlamı var.. Çna var ne işe yarıorsa dan don vuruor ancak =)
-
bursada da ezan merkezi okunuyo çok kötü bi olay keşke her camide ayrı ayrı okunsa süper olur ezan sesleri hiç dinmesin canım ülkemde beğenmeyende çeksin gitsin...