Camilerin Sesleri Bu Kadar Neden Yüksek ?
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------konuyu baska yere cekmeyin, adam ezan okunmasin, sussun demiyor,
sesi cok yuksek diyor
bana gore rahatsizligin sebebi imamlarin usulunde okumamasindan kaynaklanmakta.
nasil guzel kuran okuma dersleri veriliyor imamlarada guzel ezan okuma dersleri verilsin
-----------------------------underzero hocam bazı durumlarda sadece makamla da alakalı değil. Bazı lüks semtlerde yaşayanların içinde namaz abdest gibi derdi olmayanlar için ezan rahatsızlık veriyor da arkadaş aslında o konuya değinmek istiyor. Ben sadece keyfi olarak ezan sesinden rahatsız olan kişileri yadırgarım. Tabiki ezanda da makam önemli. Keşke ezandan rahatsız olanlar sırf makamından rahatsız olsa, sesinden değil de
-
Blue_moon bunu yazdı:
-----------------------------underzero bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------konuyu baska yere cekmeyin, adam ezan okunmasin, sussun demiyor,
sesi cok yuksek diyor
bana gore rahatsizligin sebebi imamlarin usulunde okumamasindan kaynaklanmakta.
nasil guzel kuran okuma dersleri veriliyor imamlarada guzel ezan okuma dersleri verilsin
underzero hocam bazı durumlarda sadece makamla da alakalı değil. Bazı lüks semtlerde yaşayanların içinde namaz abdest gibi derdi olmayanlar için ezan rahatsızlık veriyor da arkadaş aslında o konuya değinmek istiyor. Ben sadece keyfi olarak ezan sesinden rahatsız olan kişileri yadırgarım. Tabiki ezanda da makam önemli. Keşke ezandan rahatsız olanlar sırf makamından rahatsız olsa, sesinden değil deavira zaten etiler de yalida yasiyor o yuzden rahatsizligini dile getirmis olmali :S
ya blue_moon iyimisin kardesim ? adam yazarken de diyor baska tarafa cekmeyin ateist veya baska bir tarafa dogru diye.
adamin deginmek istedigi luks semtte oturuyorum namaz kilmiyorum ve bundan rahatsizim diye birsey mi yaziyor veya sen bunu nerenle algiliyorsun ?
imam makam bilmez dumduz okur birde sesini sonuna kadar acar. sen bundan rahatsiz olmuyormusun ?
belki duymadigin icin bilmeye bilirsin, ama bu tur hocalar var.
-
bugün sesini kısın diyen yarın susturun der.rahatsız oluyosan yunanistana taşın orda çan sesleri var daha hoş.underzero yada katılmıyorum bu millet böyle diye diye bu hallere geldi.Aslında en ufak şeylerden bile taviz vermemek gerekir.
şimdi içinizde bana kızan küfür edenlerinizde olacak ama bence doğrusu bu.
Bu konularda müftülügün belli kuralları var o çerçevede ezan okunuyor.forumda konu açman sorunu çözmez ilgili müftülüğe git anlat derdini.
-
izmiri komple merkezi ezan sistemine geçirmiş biri olarak.Merkezi izmir hisar camisi olup ezanı okuyan hocalarda özel eğitim almış hocalardır.İzmirde böyle bi sorun yok şimdilik :)
-
ya blue_moon iyimisin kardesim ? adam yazarken de diyor baska tarafa cekmeyin ateist veya baska bir tarafa dogru diye.
yok ben kesinlikle öyle demek istemedim. en son 2007 yılında bir tv kanalında "lüks semtlerde ezan sesinin kısılması" ile ilgili bir tartışma vardı o aklıma geldi de.diyanet işlerinin ezan sesi konusunda bir karar verip tüm camilerde bunu uygulaması en doğrusu olacaktır. Arkadaş aslında doğru bir konuya değindi. Bazı camilerde ezan sesi çok yüksek bazı yerlerde çok kısık. Belli bir standardının olması lazım. heryerde aynı seviyede ezan okunması daha doğru olacaktır
-
Lastsoldier bunu yazdı:
-----------------------------bugün sesini kısın diyen yarın susturun der.rahatsız oluyosan yunanistana taşın orda çan sesleri var daha hoş.underzero yada katılmıyorum bu millet böyle diye diye bu hallere geldi.Aslında en ufak şeylerden bile taviz vermemek gerekir.
şimdi içinizde bana kızan küfür edenlerinizde olacak ama bence doğrusu bu.
Bu konularda müftülügün belli kuralları var o çerçevede ezan okunuyor.forumda konu açman sorunu çözmez ilgili müftülüğe git anlat derdini.
-----------------------------peki daha guzel okuyan bir imam olsa her okuyanin mest olacagi bir ses gelse kulagina mi daha cok seversin ?
makam bilmeyen bir imamin okumayi bilmeyen bir imamin gazete okur gibi okudugu bir ezani mi daha cok seversin ?
diyelim senin icin farketmez
ateist birinin, yahudi birinin hristiyan birinin o okunan ezanla mest olup islamiyeti samimi bulmasi hosuna gitmezmiydi ?
-
PyramiD bunu yazdı:
bu cami hocaları kafayı yemiş biri bitiyo biri başlıyo herhalde benimki dinlensin diye çaba harcıyo.. bıktım dinlemekten .
-----------------------------bu EZANLAR ki Şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli demiş m.Akif bu ezanlar dinmesin diye avaşlar çıktı yurdum ezansız kalmasın diye analar çocuklarını savaşa yolladı siz ne dediğinizin farkındamısınız? bu ülke bununla kazanıldı 5 dakkalık exzanmı rahatsız ediyo? ü,
ha dersin çok kötü okuyo evet bende bunun eğitimini alıyorum istanbulda iki yıldan beridir ezan ikinciliğim var. açacağın konunun başlığı ve anlatmak istediğini bu şekilde anlatmaman lazımdı kusura bakma oca. yazık..
-
SmR bunu yazdı:
turistler rahatsız oluyomus..vay anasını sayın seyirciler..ezan'ın turizmi baltaladığınıda duyucakmıydım..onların ülkelerindeki turistlere aynı saygı varmıdır mrk ediyorum.. kaldı ki Ezan 'ın bi anlamı var.. Çna var ne işe yarıorsa dan don vuruor ancak =)
-----------------------------hoca ne raghatsız oluyo? ben burada ezan okudum diye iki tane turisst harbi diyorum babama geldi hocam müslüman olmak istiyrlarmış dedi başlarındaki tercüman
babamda gereğini uyaptı ve anlattı müslüaman oldu ikisi birden. neyi kimi rahatsız ediyo? doğru okunduğu sürece aldığın hazzı hiçbişeyden almazsın.
-
BilimAdami bunu yazdı:
-----------------------------SmR bunu yazdı:
turistler rahatsız oluyomus..vay anasını sayın seyirciler..ezan'ın turizmi baltaladığınıda duyucakmıydım..onların ülkelerindeki turistlere aynı saygı varmıdır mrk ediyorum.. kaldı ki Ezan 'ın bi anlamı var.. Çna var ne işe yarıorsa dan don vuruor ancak =)
-----------------------------hoca ne raghatsız oluyo? ben burada ezan okudum diye iki tane turisst harbi diyorum babama geldi hocam müslüman olmak istiyrlarmış dedi başlarındaki tercüman
babamda gereğini uyaptı ve anlattı müslüaman oldu ikisi birden. neyi kimi rahatsız ediyo? doğru okunduğu sürece aldığın hazzı hiçbişeyden almazsın.
-----------------------------benimde avira ninda anlatmak istedigi bu iste
okumayi bilmeyen imam okumasin. musluman olanlar bile rahatsiz olabiliyorum diyorsa varin gavurun halini siz dusunun.
-
ben uzatılmasını doğru bulmuyorum yav...
oku 2 dakika da bitsin :W
şimdi bunu alıntı yapıp ne söversiniz ya neyse, kısa tutulsun ezanın süresi :W