folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Camilerin Sesleri Bu Kadar Neden Yüksek ?

Camilerin Sesleri Bu Kadar Neden Yüksek ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------

underzero bunu yazdı:

konuyu baska yere cekmeyin, adam ezan okunmasin, sussun demiyor,

sesi cok yuksek diyor

bana gore rahatsizligin sebebi imamlarin usulunde okumamasindan kaynaklanmakta.

nasil guzel kuran okuma dersleri veriliyor imamlarada guzel ezan okuma dersleri verilsin

under ses yüksek kime göre yüksek? uzakta dinleyene göre normal yada az dibindekine göre yüksek?

:)  mesela adam 500-600 mt den duymuyorum diyebilirken caminin dibindeki ses yüksek diyebiliyor

yüksek kime göre yüksek? :))) ne adamsınız ya

500-600 m var hocam dibimde filan değil burada oturanlarda aynı şeyden müzdarip ayrıca cami köylerdeki camilerden değil sultan ahmet camisi kadar.Bazı arkadaşlar öyle bir provakasyon amaçlı yazıyolarki insanı soru sordurmaya çekindiriyolar din hakkında bişey sorarsın sen kafirmisin olur biriside din hakkında olumsuz yorum yapar onu kazanmak yerine küfürün haddi hesabı yok lafa geldimi müslüman oluyolar iş karıya kıza vurunca ahlaksızlığın haddi hesabı olmuyor.Caminin sesini sonuna kadar açıp milleti rahatsız etmeyi dinsel anlamda bişeyler yaptığını zannedenler insanları dininden soğutuyolar.Bişeyde sorunca kabahatli oluyosun.Sanki ben Ezan sesi kapatılsın dedim.Üstüne vurgu yaparak konuyu açıklıyorum hala ben ezan istemiyomuşum gibi yorumlar yapıyolar bir insanda bu kadar nato mermer nato kafa olur pes vallahi ille küfürmü edeyim ? !

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek
    öyle okuyan hojalar varki ateist adam bile dinler bunlar ses kaydı yapacak ve tüm camilere merkezi bi sistem kurulucak aynı anda başlicak aynı anda bitecek tek ses olacak :)

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    SmR bunu yazdı:
    turistler rahatsız oluyomus..vay anasını sayın seyirciler..ezan'ın turizmi baltaladığınıda duyucakmıydım..onların ülkelerindeki turistlere aynı saygı varmıdır mrk ediyorum.. kaldı ki Ezan 'ın bi anlamı var.. Çna var ne işe yarıorsa dan don vuruor ancak =)
    o turistlerin .... um ben... ulan yabancı kanallarda bile istanbulu gösterirken ilk camileri gösterirler çok salakça bir düşünce bu 1 baltalıyorsa 10 kazandırıyor camiler Turizme ona bakacak olursak... Ayrıca bir Türk olarak yurt dışına gidincede bende kilise çanından rahatsız olacağım onlarda o çanları kaldırsın o zaman böyle saçma bir mantık yok smr nin dediği gibi herkes saygılı olmalıdır. Ayrıca bizim turistimiz eksik olmaz :D doğaldır zamanında alamadıkları ahhh ahhh diyerekten burası bizim olacaktı Türkler olmasaydı demek için geleceklerdir illaki...

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:
    SmR bunu yazdı:
    turistler rahatsız oluyomus..vay anasını sayın seyirciler..ezan'ın turizmi baltaladığınıda duyucakmıydım..onların ülkelerindeki turistlere aynı saygı varmıdır mrk ediyorum.. kaldı ki Ezan 'ın bi anlamı var.. Çna var ne işe yarıorsa dan don vuruor ancak =)
    o turistlerin .... um ben... ulan yabancı kanallarda bile istanbulu gösterirken ilk camileri gösterirler çok salakça bir düşünce bu 1 baltalıyorsa 10 kazandırıyor camiler Turizme ona bakacak olursak... Ayrıca bir Türk olarak yurt dışına gidincede bende kilise çanından rahatsız olacağım onlarda o çanları kaldırsın o zaman böyle saçma bir mantık yok smr nin dediği gibi herkes saygılı olmalıdır. Ayrıca bizim turistimiz eksik olmaz :D doğaldır zamanında alamadıkları ahhh ahhh diyerekten burası bizim olacaktı Türkler olmasaydı demek için geleceklerdir illaki...

doğru dedin :)= 

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nihat
    nihat's avatar
    Erkek

Madcrazy bunu yazdı:
    öyle okuyan hojalar varki ateist adam bile dinler bunlar ses kaydı yapacak ve tüm camilere merkezi bi sistem kurulucak aynı anda başlicak aynı anda bitecek tek ses olacak :)

hoca bu dediğin geceleri çok ürkünç oluyor

ben istanbuldayım

bir keresinde eskişehirde ve bir defada yamulmuyorsam çanakkalede başıma geldi gece uyandın mı" lan..lan dünyanın sonumu geldi noluyor laan" diyosun ama bir zaman sonra alışıyormuşsun aslında istanbulda yapsınlar isterdim ama çok zor olur istanbulda onun sistemini kurmak

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurtcobani
    kurtcobani's avatar
    Erkek

Avira bunu yazdı:
    allah günah yazmasın ama 4-5 yıldan beridir dikkat ettiğim bir nokta var camilerin sesleri o kadar yüksek açılıyorki resmen insanı rahatsız ediyor mesela uyuyorsunuz bişeymi oldu diye kalkıyorsunuz bu biraz saçma değilmi ? zaten saat diye birşey var hem camiye gidicek adamda zaten saati biliyodur camiye gider yani hiç saat yokmuş gibi bu megafonları bu kadar bağırtmanın ne anlamı var allahınız aşkına ? tamam ben kapatılsın vs demiyorum ama biraz kısılsa iyi olmazmı sizin oralarda bu durumlar nasıl ? şimdi çıkıpta beni ateist mateist diye suçlamayın ben müslümanım diğen adamdan daha müslüman birisiyim.burada sanki diğer dinlere mensup kişileri rahatsız etme gibi bir olay seziyorum.

bundan güzel bir ses olurmu hiç avira seni kınamak istemiyorum ama kardeşim bence takılma bu konuya bukadar keşke dünyanın her yerinde namaz zamanı gelince herkezin duyabileceği bir seste okunsa dimi?

Ya Bir Yol Bul, Ya Bir Yol Aç, Yada Yoldan Çekil.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Erkek

Hani namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmazdı ? Afferim genç, çürüttün koca atasözünü.

Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Senin yaşadığın yerde ezan dinlemeyenler ne kadar yorum yapsa boş, ama rahatsız olduğuna göre ses gerçekten yüksek olmalı. Sesin neden bu kadar yüksek olduğunu gidip imama sor diyecem ama linç edilme ihtimalin var xD. Baksana forumda hemen bir kaç kişi seni islam düşmanı olarak nitelendirdi bile, hatta beğenmiyorsan git diyen bile oldu :D.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

kardesim yazilari hicmi okumuyorsunuz, kim diyor ezan okunmasin, ezan sussun diye ?

imam kafasina gore veriyor sesi sonuna kadar. sen rahatsiz olmuyorsun ama olan insanlardan biriyim diyor. sesini normal olcude acip okusa diyor.

+

her imam ezan i duzgun okudugunu soyleyebilecek varmi ? adam makam bilmiyor okuma bilmiyor, duz yazi okur gibi ezani basladigi gibi bitiriyor

bu tur ezan okuyan imamlar sizi rahatsiz etmiyor mu ? 

guzel kuran okuma dersleri gibi guzel ezan okuma dersleri de verilsin imamlara diyorum.

konuyu ordan alip yok ezani susturamazsiniz, yok benligimizi gecmisimizi yitiriyoruz vs vs diye ahkam kesmeyin, okumadan duz mantik yorumlayip yazi yazmayin.

hazirsiniz hemen bir insani linc etmeye.

yaziyi oraya buraya cekmeye calisanlara sesleniyorum gozunuzle okuyup beyninizle yorumlayin

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Erkek
    Yeri gelmişken şunuda şöyleyeyim. Esenler otogarında cuma günleri genelde müezinlik yapan abimizi birisi değiştrisin lütfen. Gerçekten  o hazdan uzaklaştırıyor insanı. Belki oranın resmi personeideğildir, belki iyi niyetiyle yapıyordur ama  yinede orta ayarda birini tercih etmek lazım.

Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
Toplam Hit: 9942 Toplam Mesaj: 75