folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Canlıların Var Olusu/Evrim(Evolusyon) Hakkında Bilgi



Canlıların Var Olusu/Evrim(Evolusyon) Hakkında Bilgi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    insan vücudunun tüm hücreleri yaklaşık 7 yılda bir tamamen yenilenir. (sinir hücreleri hariç olması lazım)

    Bu bir evrimdir. Evrim = Değişim. Ama evrim teorisi bunu kast etmiyor.

    compu hoca tübitakda bir yazı

     

    Renkli görüş, omurgasız canlıların belirli gruplarından itibaren ortaya çıkıyor. Böcekler, omurgasız canlılar arasında en gelişmiş görüşe sahip olan grup. Bileşik gözlere sahip olan canlıların hemen tamamı, renkli görüşe sahip canlılar ve hatta bir kısmı, renk tayfının bizim göremediğimiz kısımlarında bulunan morötesi (UV) ışığı dahil görebiliyorlar. Renkli görüşe sahip canlılar arasında bazı balık cinsleri, bazı sürüngenler, kuşlar ve memeli canlıların çoğu bulunuyor.
    Bunların dışında kalan hayvanlar da siyah-beyaz görüyorlar. Göz yapısında konik almaçlar bulunmayan hayvanlar, renkli görüşe sahip değiller. Örneğin, memeli hayvanların burada listeleyemeyeceğimiz denli büyük bir kısmı, renkli görüşe sahip değil.
    Bir hayvanın renkleri görüp göremediğini anlamak için göz yapısının incelenmesi yeterli. Yapılan anatomik incelemeler, belirli bir canlının göz yapısı hakkında bir sürü bilgi verebiliyor. Bu bilgiler ışığında yapılan bilgisayar modellemeleri de, o canlının görüşünün tam olarak ortaya çıkarılabilmesini sağlıyor.

    Deniz Candaş

     

    İlk paragrafın son kısmında çoğuk memelinin renkli görüşe olmadığından bahsediliyor. İsim verilmemiş ama :)


    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2006
    Dişi

    yazılanların hepsini okudum hacer sende hosgeldin=) bende biyoloji okuyorum bu arada bu calısma sadece benim calısmam degildir derleme marmara uni. zooloji anabilim dalında ders olarakta aynen aktarılmıstır

    yani oncelikle evrim yok işte yok dinselde yok bilimselde yok gibi ucuz cumleler kullanarak sadece kendini kandırabilirsin inanc insanlar için cok yuce birseydir cogu insan maneviyatıyla inanclarıyla yasar hayatını anlamlandırır buna da saygım var ve bigun biri cıkıp inandıgın seyi,ustelik uzun zaman inandıgın seyi degistirmeye kalktıgında haliyle tepki olusması dogaldır ancak burda kimsenin inancına dusuncesine herhangi bir laf etmedim bir arastırmayı aktardım ..

    elestrilere gelince guzel arastırmıssın ama sadece kendi inandıgın seyleri arastırmıssın kendi bildigin dusunceyi guclendirme yoluna gitmişsin mutasyona deginmişsin mesela mutasyon kelimesi ya gunluk anlamda argoda yer edindiginden midir bilinmes tam bir negatif anlam cıkarılmıs ancak mutasyon kolaya indirgenicek birsey degildir ancak evrimle gelecek olan mutasyonda senin gozlemleyebilecegin birsey degildir .dış faktorlerle mutasyonu hemen gozlemleyip sonucunu alırsan tabiki olumsuz etkileri cıkar ornek wermek gerekirse kimyasallarla olusan mutasyonlar bunlar sok etki seklinde olursa mesela bi atom bombası atıp kendinden sonra gelecek ilk turde bunun sonuclarını gozlemlemeye kalkarsan bunun ne dogayla nede evrimle ilgisi wardır ama uzun yıllar boyunca doganın kendi iç degişimi ile buna orantılı olarak canlıların degişimi evrim dahilindeki mutasyonu acıklar ..

    ayrıca degişimin dongunun warlıgına madem inanıyorsunuz neden bişeylere dayandırmak istiyorsunuzki bu insanın kendi gucune guwenmeyisindendir bir enerjiyi war etmek için bir guce ihtiyac war diye inanırsanız bu guc gucunu nerden buldu ona o gucu kim werdi diye sorgulamakta gerekir bence bu kadar basit dusunmeyin inancla bilimi karıstırmaya calsımayın


    rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Hoca bu aralar bir kopek alacagim icin,universitedeki Veterinerlik fakultesindeki hocalarin yanina gittim ,kediler ve kopekler renk koru degildir,toplumda yanlis biliniyor dedi...hatta elimde Alfa Yayinlari (Kopek Sahibinin El Kitabi- Dr Bruce Fogle,dunyanin en iyi veterineri) nin kitabi var dun kopeklerin renk koru olmadigini oradanda okudum...

     

      Köpek ve kediler renk körü değildir.

     http://www.juen.com.tr/icerikYaziDetay.aspx?YTP=6&icr=692


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    ertan abi dediklerine katılıyorum

    köpek mevzusuna gelince:
    köpekler benim de bildiğim gibi siyah-beyaz görürler. ayrıca şu da var :
    sinemalarda filmi yansıtan bi çember var. üstünde fotoğraf makinesinin filmi gibi bişe var. orda resimler sırayla hızlı bir şekilde alttan yukarı veya yukarda aşağı sıralanıyor. biz bunu farkedemiyoruz ama köpekler farediyo.
    bu olay bilgisayar monitöründe de oluyor, ben farkediyom valla :D

    morportakal :
    şu kuranda gecen şeyleri gösterinde bizde bilelim cok merak ettim yahu 
    -----------------------

    bu alay etme mi kinaye mi nedir bu !
    şu kuranda da yazmışsın, Kur'an-ı Kerim önemsiz birşeymiş gibi [haşa] belki senin niyetin o değill ama yazım türünden o anlaşılıyor.


    ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HackMan
    HackMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek

    - Köpekler renk körüdür ve bas sesleri duyamazlar

    http://www.forumturkiye.com/arsiv/index.php/t-482.html

    :)))


    Sevmekten Korkmuyorum; Kitabını çalıştım... Başımdan geçmişi var; her cefaya alıştım...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek
    Ama vatandaşlara yardım amacıyla yetiştirilen kılavuz köpeklerle ilgili bir belgesel izledim,orda da köpeklerin renk körü olduğunu,yetiştiricilere de an çok gelen soru şu imiş; "Köpekler renk körü ise Trafik ışıklarını nasıl ayırt edebiliyorlar?" Eğitim verirken Trafik ışıklarının sırasını belletiyorlarmış..Böyle birşey hatırladım..

    Çekil,Önümden Çekil...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    dünya Adem Peygamberle   oluşmadı mı neyi tartışıyoruz bilmiyorum ki :S

    Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    öncelikle şunu söyleyeyim.Din herşeyden birşey değldir, din herşeydir. Benim hayat görüşüm bu. O yüzden dini hayat biçimden dünyaya bakış açımdan soyutlamam benim açımdan mümkün olamaz.

    Bana göre; bilimi yaratan Allah,dini de yaratan Allah.O halde ikisi arasında çelişki olmaması gerekir. Pozitivst düşünceyle bunlarda çelişki varmış gibi gösteriliyor o yüzden bazı bilim adamları bu konuda daha çok derine iniyorlar. Bu tepki Abd de dindar bilim adamlarının kurduğu Bilimsel Enstütilerin varlığını gösteriyor.

    Tamamen bilimsel yollarla işleyen bu kurumlar Darwin in öne sürdüğü Evrim Teorisine karşı "tamamen" bilimsel bir teori ortaya atar. Intelligent Desing. Bu teoriyi bir çok profosör desteklemektedir.

    Ben sadece bir görüş araştırmıyorum emin olun, tüm siyasi akımları, bilimsel akımları v.s. hepsini çift taraflı okuyorum. Darwin in kitaplarını da okudum,tübaitakın da bilim ve geleceği de v.s. O yüzden size üniversitelerde gösterilen tek yanlı olayları bende gözlemleyemezsiniz aksine o sizde mevcuttur

    Bakteri virus gibi canlılarda görülen mutasyonlar onları geliştirebilir buna bir sözüm yoktur.Ama siz bir memeli, bir insan gibi komplex, tirilyonlarca hücreden oluşmuş canlılardaki mutasyondan bahsediyorsanız orda durun. Yazdıklarımı anlamadınız.Mutasyona kolay demedim.Ama her an tüm canlılar mutasyon geçirebilir. Biliyorsunuzdur

    Verdiğiniz atom bombasi örneği ile benim düşündüğüm örnek çok farklı. Bilim adamları dna dizilmleriyle oynayarak yararlı mutasyonlar çıkartmaya çalışmakta ben bunu kast ettim ve bunda da başarılı olamıyorlar. ama doğa bunu mükemmel bir beceriyle başarabiliyor.

    Bakın bi örnek vereyim, van kedilerinin gözleri farklı renktedir bildiğniz gibi.bu mutasyon oluşurken kulak duyusunu yitirmiştir bu kediler.İnsandaki renkli gözlerde mutasyon sonucu olmuştur ama insan işitme duyusunu kaybetmemiştir. Düşünsenize insanlar sağır olsaydı ne olurdu.? Bu değer anlayabiliyor musunuz. Bana bir gözünüzü satsanıza. Akıl almaz bir komplekslikle bezenmiş bir göze sahip olmak için ne verdin? Küçük bir iş karşılığı ücretini istemeyi biliyorsun, çözdüğün bir problem için gerektiği zaman böbürlenebiliyorssun. Oysa göz gibi mükemmel bir yapının varlığından haber olup da bunun rastgele ve karşılıksız olarak verildiğnii düşünmek kadar "ahmakça" bir durum olabilir mi? İnsan ne kadar az düşünüyor. Sözlerim ile sizi ima etmiyorum.Ben kendim için söylüyorum bunları

     

    Değişim vardır zaten ve kuranda da belirtilir örneklerle. İnsan aciz bir varlıktır.Aciz olduğunun farkında değilseniz küçük bir prinç tanesini soluk borusuna yerleştirin bakalım ne oluyo? Küçücük bir prinç tanesi. Böbrekteki küçük taşlar-kumların acısını çeken bilir. Gözleri olmayanın feryadını ama bilir. Ayakların kıymetini topal bilir. O insanlar acizliklerinin farkındadır genel anlamıyla. Büyük ihtimalle sizde bir sorun yoktur. Acizliğinizin farkına varıp,hayatımızın bir pamuk ipliğne bağlı olduğunu görmek bize çok şeyler kazandırır

    saygılar


    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    ben yarın cevabı ve neden renk körü olduğunu hocaya sorarım. Hocamızın bilgisi sağlamdır. Gerekli yanıtları verir.. :)

     


    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    HackMan bunu yazdı:
    -----------------------------

    - Köpekler renk körüdür ve bas sesleri duyamazlar

    http://www.forumturkiye.com/arsiv/index.php/t-482.html

    :)))


    -----------------------------

    hoca forumturkiye neresi ,ben bilimsel agizlardan getiriyorum ,veterinerler soyluyor ,bilimsel hayvan ansiklopedileri soyluyor...birisi siir yazmis kopekler renk koru olduklari icin gokkusaginin guzel renklerini goremezler....diye milletten oradan kafasina yer etmis kopekler renk korudur diye.....

    Ayrica Darwin'in evrim teorisi bugun hala bilimsel makalelerin ve deneylerin baz aldigi bir teoridir...Yani evrim curutuldu demek bu kadar basit degil,bukadar bilim adami salak mi ? bu kadar bilim adami acip adnan hocayi okumadi diye aptal mi ?

     

    --

    Köpekler Renkleri görebilirler mi?

    Göremedikleri iddiası yıllar önce kapsamlı ve bilimsel çalışmalar yapılmadan önce ortaya atılmıştır.Kısacası bir söylenti de denebilir.Bizce köpekler (bilimsel verilerinde desteklediği üzere) renkli görebilirler.Ancak renkleri bizim gördüğümüz tonlarda ve algıladığımız renklerde görmeyebilirler.Zaten onlar için renkler bizim için olduğu kadar önem teşkil etmez.Onlara göre baktığı objenin renginden çok detayı önemlidir.Söz gelimi Herbivorlar (Otçul Hayvanlar) için renk algılaması çok daha önemlidir, örnek vermek gerekirse bir meyvanın olgunlaştığı renginden anlaşılır. Bilindiği gibi köpekler Karnivor (Etçil Hayvanlar) sınıfındadırlar.
     
    http://www.veterinerhekim.net/sss_arsivi.asp?HID=17&detay=getir 
     
    ---
     

     


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 12980 Toplam Mesaj: 53