folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Casper Dizüstüleri Nasıl Bilirsiniz.

Casper Dizüstüleri Nasıl Bilirsiniz.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Eskiden olsa alma derdim; şu anda casper makineler kasa olarak da kötü değil :) kasayı düzelttiler. Ceo'ları değiştiğinde ilk yaptıkları şey imaj çalışmasına girmek oldu, 30 civarında iç dizayndan (kasa) 7 tane iç dizaynı seçereksabitlediler yani ebat ve şekilde artık casperlar çok fazla değişmez. Geçen gün mediamarkta cihazları inceledim malzemeleri gayet kaliteliydi ben kuvvet uyguladığımda içeri doğru ciddi şekilde girmiyor, çatır çutur sesler gelmiyorsa sağlamdır. Tabi ki bir toshiba etmez ama hakkını da vermek lazım adamlar işi düzelttiler.

ha unutmuşum yazmayı; bu elemanlar işçi düşmanıdır, rizeli ve amerikalı ortak çalışırlar yazdıklarım makineler içindir, şirket olarak beş para etmez.

RETRET tarafından 27/Eki/12 23:48 tarihinde düzenlenmiştir

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

millet vıdı vıdı ötüyorda ; 2 notebook, 3 laptop ve 1 masaüstü bilgisayarım var casper'dan.

7/24 takıldığım ev arkadaşlarımda HP, dayımda lenovo var.. Toshiba falan iyidir kullanmadım faka tCasper pişmanlıktır'ı anlamıyorum.

Ne pişmanlığını gördüğünüz ? Yazında anlayalım. 8-9 senelik casper var hala çalışıyor. Tıkır tıkır. Casper ile ilgili yaşadığım tek sorun 5 sene önce aldığım bilgisayarın fazla ısınması.

Şimdi servise gönderdim. Termal macunu falan değiştirsinler, düzeltsinler. CAsper'ın ısınma sorunu hariç hiç bir dert, tasa görmedim. Bahsettiğim 2 senelik değil, 8-9 senedir 6 tane farklı CAsper bilgisayar kullanıyoruz. Hiç biri servise gitmedi, hiç birisinde sorun çıkmadı.

Ne atıp tutuyorsunuz kardeşim siz ? Anlatın bakalım kaç tane toshiba, asus, hp bilgisayarınız var ve kaç kere sorun çıkarttı acaba ?

Casper berbat, casper sikiyor, casper şöyle ?? NEden bahsediyorsunuz anlamadım. Abuk subuk adamlardan duyuyorsunuz saçma saçma şeyleri sonra sallayın.

edit : seçim olarak seçersiniz yada seçmezsiniz ayrı. Fakat sallamayın bari. 6 bilgisayardan 1 tanesinde ısınma sorunu çıktı. Oda işlemcileri düzeltince hallolur.

Nede seviyorsunuz bilmeden sallamayı hayret birşey.

Ayro tarafından 27/Eki/12 23:46 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam daha geçen gün bir Casper Nirvana dizüstü bilgisayar geldi format için. Hangi model olduğunu şu an hatırlamıyorum ancak Casper'in sitesine girdim, driverların yarısı yok, yarısı kayıp. Dediğim parçalar da ekran kartı falan değil, kablosuz ağ kartı vs. parçalarının driverları. Bunlar Casper'in sitesinde olmayacak da nerede olacak? İlla içini mi açıp bakalım ne varmış bunda diye :P

ASUS, Toshiba dediğiniz bilgisayarların kendi sitelerinde en eski modellere kadar driver bulabiliyorsunuz. Sizin şu ana kadar bir sorununuz olmaması, Casper'ı iyi bir marka yapmaz. Siz önlemini almışsınızdır, formatını driver CD'sini herşeyini saklıyor olabilirsiniz. Vasat ve vasatın altında kullanıcı bunlar lazım olunca arıyorlar. Haliyle de sorun çıkarıyor. Ben şahsen Casper dizüstü bilgisayarlarına format atmamayı tercih ediyorum.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Hocam daha geçen gün bir Casper Nirvana dizüstü bilgisayar geldi format için. Hangi model olduğunu şu an hatırlamıyorum ancak Casper'in sitesine girdim, driverların yarısı yok, yarısı kayıp. Dediğim parçalar da ekran kartı falan değil, kablosuz ağ kartı vs. parçalarının driverları. Bunlar Casper'in sitesinde olmayacak da nerede olacak? İlla içini mi açıp bakalım ne varmış bunda diye :P

ASUS, Toshiba dediğiniz bilgisayarların kendi sitelerinde en eski modellere kadar driver bulabiliyorsunuz. Sizin şu ana kadar bir sorununuz olmaması, Casper'ı iyi bir marka yapmaz. Siz önlemini almışsınızdır, formatını driver CD'sini herşeyini saklıyor olabilirsiniz. Vasat ve vasatın altında kullanıcı bunlar lazım olunca arıyorlar. Haliyle de sorun çıkarıyor. Ben şahsen Casper dizüstü bilgisayarlarına format atmamayı tercih ediyorum.

Ben 7-8 sene teknik farklı yerlerde teknik servis elemanlığı yaptım, daha hiç casper'ın sürücüsünü bulamadığım/uğraştığım olmadı!..

Madem sürücü bulamıyosun, içinde sürücülerin olduğu hazır kurulum dvd'ler var onlardan kullan.. Pc'ye de 1-2 yılda anca 1 defa format atıyorum.

Aynı özelliklerde casper ve asus arasında 1000 lira fark var, dalga mı geçiyorsunuz anlamıyorum.. Mantıklı düşünün lütfen..

Casper pc'ler "Santa Rosa" marka notebook'ların birebir kopyasıdır. Türkiye'de santa rosa satışı yok, ingiliz markası olması lazım emin değilim..

Girin forumlara bir bakın, yabancılar ne diyor :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam teknik servis değilim. Ayrıca bilgisayar geldiğinde driver DVD'leri elimde değildi. Ayrıca ben normal bir kullanıcının Casper bilgisayarlar ile Santa Rosa markalı bilgisayarların birebir kopyası olduğunu bilmek zorunda olduğunu düşünmüyorum. Casper eğer piyasaya bir bilgisayar sunuyorsa, satış sonrası hizmetlerini en iyi şekilde yapmalıdır diye düşünüyorum.

ASUS ile Casper arasında fiyat farkı var, doğrudur. Yalnızca para olarak karşılaştıracaksanız zaten konuşmanın anlamı yok. ASUS ve Toshiba bilgisayarlarının gerek kaliteleri gerekse servis sonrası hizmetlerini Casper ile bir tutuyorsanız ben bu saatten sonra susmayı tercih ediyorum öyleyse.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

Önce Toshiba, Sonra Asus, Sonra Samsung, Sonra HP, Sonra diğerleri...

Sony fiyat performans yüzünden tavsiye edilecek bi alet değil.

dell acer için ne düşünüyorsun hocam

matematik24.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Arkadaş aldı casper o kadar söylediğim halde sonuç 1 sene sonra ekran kartı sizlere ömür.. Bende hp var 7 aydır abartısız açık bana mısın demiyor..

Syntax error..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Hocam teknik servis değilim. Ayrıca bilgisayar geldiğinde driver DVD'leri elimde değildi. Ayrıca ben normal bir kullanıcının Casper bilgisayarlar ile Santa Rosa markalı bilgisayarların birebir kopyası olduğunu bilmek zorunda olduğunu düşünmüyorum. Casper eğer piyasaya bir bilgisayar sunuyorsa, satış sonrası hizmetlerini en iyi şekilde yapmalıdır diye düşünüyorum.

ASUS ile Casper arasında fiyat farkı var, doğrudur. Yalnızca para olarak karşılaştıracaksanız zaten konuşmanın anlamı yok. ASUS ve Toshiba bilgisayarlarının gerek kaliteleri gerekse servis sonrası hizmetlerini Casper ile bir tutuyorsanız ben bu saatten sonra susmayı tercih ediyorum öyleyse.

Yok siz olayı anlamadınız. Ya da ben anlatamadım.

1-Normal kullanıcıysan ikide bir formatla işin olmamalı, recovery cd'lerini veriyorlar. Sitesinde de ben hepsini buluyorum nedense, sitesinden bulamadığım hiç olmadı.

2- Santa Rosa markalı bilgisayarın kopyası, herşeyi aynı dedim, bilmek zorunda değilsin, bunu sürücüleri için söylemedim zaten, internete gir modelini bak yabancılar ne yorum yapıyor dedim.

3- Her yerde casper'ın servisi var.

4- Ben aynı performans için 1000 liradan fazla fark ödeyecem ha, sadece servisi için :)

5- Casper'ın servisine 1 defa ihtiyacım oldu, şarj aleti sıcakken düşürmüştüm bozuldu, aradım bana ürünü yolladılar aynı anda, ertesi günü bozuğunu yolladım. Ev arkadaşımın pc yere düştü hdd bozuldu, gönderdik 10 günde yenisini takıp yolladılar, 320gb vardı 500geldi.

Ben şu an toshiba kullanıyorum, neden toshiba aldım? 18,4" çizim yapıyorum, fuarlarda masanın üstüne koyuyorum, harman cardon kasa hemen göze çarpıyor. Hem performansa hem de havasına ihtiyacım var.

Daha önce sadece performansa ihtiyacım vardı casper kullanıyordum.

Lafım meclisten dışarı, aşağıdaki 2 pc'ye bakıp, gidip toshiba alan adamın aklına misül hapı içip sıçayım derim ben.

http://www.hepsiburada.com/liste/toshiba-satellite-p855-10h-intel-core-i7-3610qm-23ghz-8gb-750gb-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd301227&categoryId=98

http://www.hepsiburada.com/liste/casper-nirvana-cnhbi3630b-intel-core-i7-3630qm-24ghz-16gb-750gb-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd301727&categoryId=98#Gorseller

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

Ne?? Caspermi??

Çekilin ben qidiom aq

Cigu bigule :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Toshiba ile Casper bilgisayarı bir tutan bir kişi ile bu tartışmaya girmem ben, kusura bakmayın. Size iyi eğlenceler.

Toplam Hit: 7455 Toplam Mesaj: 62