Cem Uzan Parasını Alır Mı?
-
PcK0 bunu yazdıbuzukatak bunu yazd
Olur mu böyle laf? Adam haklı veya haksız olarak o parayı alsa vergilerden ödenecek. Vergilerde senden benden çıkacak.
Mesela bir sürü yol yapıldı Türkiye'ye. AKP söyleye söyleye ağzında sakız etti. Yol yapım işinden rant elde etti. Benim böyle AKP'yi en iyisidir demeye getirmek gibi bir niyetim yok ve bu rakamların bizler açısından değerinin gözümüzün önünde canlanması için söylüyorum.
15bin kilometre yolun maliyeti 6milyar TL imiş.
25milyar TL ödeyecekmişiz biz bu adama. Aynı parayla 60bin kilometre daha yol yapımı demek.
Siyasi destekçilik olarak düşünülmesin, ama öyle veya böyle biz bu yolları kullanıyoruz. Yani ihtiyacımız olan birşey. 60bin kilometre daha yol yapılsa köylere falan yollar uzatılsa daha iyi olmaz mı? Ve adamın haklı olduğuda meçhul.
Ki kendiside videoda bahsediyor. Sayıyla 1 yazıyla bir şirketinin ederi bu. Diğer şirketleri içinde ödeme talebi için kendisine yol açmış olacak.
hocam pek katılmıyorum bu noktada sana.
Madem öyle bizim sözde devlet büyüklerimiz gitsin amerikayı avustralyayı isveçi dolandırsın alsın paralarını ve ülkemizde uzay üssü kursun ne de olsa bizim menfaatimize. Eğer mahkemeye verirler ve kazanırlarsa salla ödemeyiz geriye mantıklı mı oldu sence şimdi bu?
-
o kadar parayı o adama vermezler.
-
@PcK0
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/kacak-sarayin-aylik-gideri-21-milyon-tl-753940/
bunlar bedavaya yapıldı sanırım bizim vergilerden gitmiyor
yok, ama adam yol yapıyo
-
akp zihniyetine halen bişiler anlatmaya çalışan tbt ruhuna acıyorum...boşa kürek çekmeyin hacılar
-
Ekerci bunu yazdı
akp zihniyetine halen bişiler anlatmaya çalışan tbt ruhuna acıyorum...boşa kürek çekmeyin hacılar
Ben bir şey anlatmıyorum artık kimseye :) ters mantıkla dübürlüyorum tuttuğumu (namussuz kim varsa elime düşerse dübürlerim akboy olsun aklady olsun akdede olsun farketmez)
-
Karar çıkarsa alır. Ama iş yokuşa sürülebilir. Sonunda kaybeden yine de her türlü Türkiye olur.
Dünyada RT.E'nin üzerinde güçler de var. Her şey Türkiye içinde yapılan manipülasyonlarla yürümüyor. Bunun farkında olanlar, aklı başında olanlar zaten olayların vahametinin farkında. Bu sebeple tek bir söz söylendikten sonra borsa dalgalanabiliyor. Bizimkiler de sanıyor ki lobiler çalışıyor adamın söylediği doğru olduğu için kötü hale getirmek istiyorlar...
Genel medyaya göre hareket edenlere göre bir şey olduğu yok, her şey güllük gülistanlık. Çünkü öyle sunuluyor. Öyle lanse ediliyor. Öyle olduğuna inandırılmak isteniyor.
-
-
Al işte gene aynı vakalar.. "Bi kendisinin anladığını düşünenler", "anlamadan yazıyor diye düşünenler", "akpye sövmeyen içerik varsa kesin akpcidir diye düşünenler"
Sinirim kaçtı bu gürültüde ama dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım. Elbetteki kendilerince kanıtları görmeden anlatmak mümkün değil ama tekrar deneyelim.
Bana laf çaktığının sanan kişiler öncelikle önceki yazılarımı tekrar okusunlar. Gene aynı düşüncelere kapılıyorsalar bu yazımıda okusunlar. Gene aynı düşüncelere kapılıyorsalar google'a okuyarak anlamak isimli bir araştırmaya davet ediyorum kendilerini. Hala durumlar aynıysa arkadaşlarına konu hakkında danışmalarını rica ediyorum.
Yazım bir arkadaşın: "Haydi zenginin malını züğürdün çenesini yormaya devam etsin." lafı üzerineydi. Yazımda da belirttiğim üzere diyorum ki adam haklı veya haksız. Ki bence haksız. İlk olarak bence neden haksız bunu bir açıklamaya çalışayım:
- Motorolayı dolandırdığı kesin. Çünkü hala adamlar paralarının peşindeler.
- Kendi şirket ortaklarınıda dolandırdığı kesin. Çünkü kontör kartlarının çok ravaçta olduğu sıralar bodrumlarından çıkan milyonlarca adet Telsim'e ait kontör kartı var(3.6milyon adet).
- İmar bankasıyla Türkiye Devlet'inden gayet sağlam vergi kaçırdığı kesin. Elektronik denetlemelerin düşük olduğu vakitler paralarını faize yatıran kişileri devlete bildirmeyerek çok uzun süreler büyük vergiler kaçırdılar.
Bu maddeler sadece işlerinin bir kısmı. Ve görüldüğü üzere hiç bir işi küçük değil.
Birde Cem Uzan'ın bu konular hakkında ne söylediğine bakalım:
- Motorola ile ilgili hiç konuşmuyor.
- Sadece kendi şirket ortaklarımı dolandırmadım diye beyan ediyor.
- İmar Bankası ile ilgili olarak: "ben yönetimde değildim ki sadece sahibiydim." diyor.
Neyse bunlar ara anlatımlar. Ben ana anlatıma geri döneyim.
Bu adama para ödemek zorunda bırakılmış durumdayız şu an. Bu para ciddi bir para. Ve biraz gözde canlandırmak açısından birazdan açıklmaya çalışacağım para miktarını. Ve bu ciddi para illaki bize kaçacak burada olan olaya zengin züğürt muhabbeti yapmak abes ve itici kaçıyor. Tamam bu adam belli bir kaç konuda hukuki olarak haklı çıkmış olabilir. Ama herifin yaptıkları ortada. Destekçileri bile: "dolandırıcı falandı ama Türkiye'ye pek bir yatırım yapardı" diyorlar. Şimdi böyle düşünerek gönül rahatlığıyla bu adama bu parayı ödeyebilir misiniz? Bence imkanı yok.
Diğer bir nokta olan sözde AKP'ci sıfatım ve sözde duble yolcu yanıma değineyim. Tekrar yazımı okursanız ben AKP'ci değilim ve bu yol örneğini miktarı gözümüzde canlandırabilmek için veriyorum diye açıkça belirtmişim. AKP 15bin kilometre yol yaptık diye ne kadarda çok anlatıyor. Düşünsenize bu adamlar ya 60bin kilometre daha yol yapsalar sonuç ne olur? En azından senin anlayacağın dille açıklayayım duble yolcu arkadaşlar en azından 2 katına çıkar. O dinleye dinleye bitmeyen yol muhabbetleri en az iki katına çıkar. Ne kadar vahim aslında değil mi? demek istemiştim ama ne mümkün. Bence haksız diyorum ve düşünsenize diyorum Cem'e ödenmese kıçı kırık yol yapılsa diyorum. Sövsekte kullandığımız o yolları 4e katlayalım diyorum. Ne kadar iyi olmaz mı? ÇÜNKÜ BENCE BU ADAM HAKSIZ. Hukuki olarak bir noktadan yakalamış olabilir ama bu adam HAKSIZ.
Son olarak aynı cümle içersinde AKP kelimesini kullanıp sövmeyen varsa siz ona söveceksiniz. Siz ile aynı düşüncede olmayanları etiketleyecek, öteleyeceksiniz. Tabi sizsiniz o onu bunu gerici diye sosyal linç edende. Peki ya siz sizden olmayanı böyle etiketlerseniz sizin onlardan ne farkınız nerede? Bırakın bu işleri..
@rappermcs: Hacı yazdım üstte. Böyle çalalım çırpalım amına koyalım ortalığın gibi bir düşüncem yok tabiki. Neyse hakkını verelim ama bu adamı haksız görüyorum. Öyle tutup onu bunu dolandıralım gibi niyetim de yok. Ama bence bu adam her ne kadar hukuki olarak haklı çıkmış olsada benim gözümde sadece ve sadece haksız. Yalnış ya da eksik ifade etmiş olabilirim belki. O yüzden yalnış anlaşılmış olabilirim. Yazıyı zengin züğürt muhabbetinden dolayı biraz hışımla yazdım sanırım ondan iyi olmadı. Diğer arkadaşlara benzedim. Iyy kendimden utandım :D
-
Aihm turkiyeyi kibrisada tazminat odemesi icin karar vermedi basbakan davutogluda siktir cekti bunda da aynisi olacaktir bu arada anlamadigim bu gavata oy atip sevip destekleyip hala ak partiye laf cakmaniz cok ilginc
-
griffin bunu yazdı
Aihm turkiyeyi kibrisada tazminat odemesi icin karar vermedi basbakan davutogluda siktir cekti bunda da aynisi olacaktir bu arada anlamadigim bu gavata oy atip sevip destekleyip hala ak partiye laf cakmaniz cok ilginc
ben oy atmadım ama neden uzana oy atmanın akpye kıyasla garip olacağını anlamadım