folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder CERN‘E Staja Gidiyorum

CERN‘E Staja Gidiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Kocaman tebrikler!! <3

anubisx bunu yazdı
    MertSt bunu yazdı

Hocam benim şu CERN'de en çok merak ettiğim şey ışık hızının geçilmesi olayı. Bu konu hakkında bir bilgin var mı varsa beni aydınlat.

Haber sitelerinde geçildi yazıyor bi çoğunda da bunun imkansız geçilemez olduğunu yazıyor. Aklıma gelmişken iyi oldu bu.

Hocam Notrinolarin isik hizini gectigine yonelik bir deney sonucu elde etmisler bildigim kadariyla da ayrintilarini ben de bilmiyorum. Ben daha cok computing kismiyla ilgileniyorum. Gecen yildan fizikci olarak staj yapmis bir arkadasim vardi, ona sorup ayrintisi neymis paylasirim.

Vakumdaki ışığın hızı geçilemiyor. Vakum dışındaki (atmosferde, suda, camda vb..) ışığın hızı ise geçilebiliyor. Bkz:

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87erenkov_%C4%B1%C5%9F%C4%B1mas%C4%B1

http://en.wikipedia.org/wiki/Tachyon

--

2012'de OPERA Deneyi vardı, nötrino ile vakumdaki ışık hızının dahi geçildiği bulundu dedilerdi, http://en.wikipedia.org/wiki/OPERA_experiment

Geçtik dediler, bir hafta içinde sayısız makale yayınlandı, "Ben demiştim, ışık hızının zaten geçilmesi lazımdı" falan diye :D "Olmaz, geçilemez" teorileri yayınlayan bi sürü insan "ben geçilir demiştim" dedi :D

Ondan sonra fark edildi ki sonuçlar yanlış :D sonuçları aldıktan sonra düzenlemesi için asistana mı vermişler ne yapmışlarsa :D

Opera sapiens deneyi deriz biz buna bir sürü bilim insanını maymun ettiği için. Çok eğlendiğim bi konu olduğu için paylaşmak istedim :D

izzmarit tarafından 28/Nis/14 11:07 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    anubisx bunu yazdı
    hsyN bunu yazdı

tebrikler hocam, okul-bölüm neydi?

Tesekkur ederim hocam. Bilkent EEE 3.sinif ogrencisiyim.

Hocam hayırlı olsun. Gurur duydum inşallah öğrendiğin şeylerle memlekete katacakların olur... Yolun açık olsun şimdiden izin varsa arada pm atarım merak ettikçe :)

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Kolay gelsin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Seni cern çağırıyor benide askeriye çağıracak bu sene okul biterse eğer :D

Hocam imremdim vallaha. Hergünün raporunu yayınlarsa bizede faydası olur. Kazasız belasız git gel.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Erkek

karanlık madde getir bol bol ..

madem cerne gidiyorsun ...

sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Erkek

ulan istanbulda havalımanını bılmıorsun cerne nasıl gıdecen ?

sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Helal olsun hocam tebrikler benim fazlasinda gozum yok intele staja gideyim 3.sinifta yeter :W

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    @anubisx, harika hocam ya. ozellikle dedigin gibi bildirimlerde bulunursa sevnirim, ozellikle gelecek yorumlar ve foto,lar senden olursa..
    lan niye bilmiyoru. bi ara kanatlandigimi hissettim. bana ne oluyosa =)

@izmarit, kainat gibisin ya, degisik. :D
    opera sapiens deneyi.:D RitmFarbRacourci tarafından 28/Nis/14 11:59 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek
    ugurben bunu yazdı

ulan istanbulda havalımanını bılmıorsun cerne nasıl gıdecen ?

Ahahaha :D Hocam o köprünün altından ne sular geçti :) 

http://yigitdemirag.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mert045
    Mert045's avatar
    Erkek

Şu dizilerde gördüğum CERN ha vay amuhagoyum

Ördek çükü gibi birşey bu hayat, Tuhaflığı ölümden geliyor, Daha doğrusu doğmaktan.(CY)
Toplam Hit: 14525 Toplam Mesaj: 94