Chery Araç Alınır Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Hocam kim ne derse desin eğer bir risk puanlaması yapar isek

CHERY 10/8,5 riskli

Fiat 10/2 riskli 

Diyebilirim. Riskten kastım da bu:

Sadece şundan eminim. Ocak ayı başından beri almayı düşündüğüm ve şubatta aldığım için sürekli takip ettiğim kadarıyla memnun olanların sayısı olmayanlara oranda çok daha fazla. Ancak piyasaya yeni girmiş olması nedeniyle millet sürekli "Heh kesin bişeyi çıkacaktı" modunda beklediğinden ister istemez olumsuz şeyler daha fazla dikkat çekiyor. 

Maliyetine göre risk göz ardı edilebilir diyorsan kimsenin ne dediğine bakma al gitsin.

İmzalamazsam ne olcak?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beranumut
    beranumut's avatar
    Erkek

Ekimden beri Chery 7 Excellent kullanıcısıyım.Araç için ayırabileceğim daha fazla bütçem olsaydı kesinlikle Japon grubuna bakardım.(Avrupa ya da Kore grubu değil).

Benim araçtaki özellikler, konfor kendi sınıfında başka araçların orta paketlerinde bile yok. Araç gayet konforlu , çekişi çok güzel.

Bana negatif yönlerini say deseler ;

1-Gerçekten yakıyor, şehiriçi 10.5 -11. (Ama ben performanslı kullanıyorum).

2-Arka koltuklarda ısıtma yok.

3-Direksiyon ısıtması yok.

4-Dikiz aynasının kendinden otomatik kararması yok.

Kardeşim aynı modelle takla attı gayette hava yastıkları açıldı.Ve hemen acil durum sistemi kendiliğinden (Ters döndüğü için) 112 'yi aradı. 

Peugeot grubunda bu özellik için ek ücret istiyorlardı.Deri koltuklar içinde ayrıca ek ücret . Chery de hepsi var.Ek ücrete de gerek yok.

Yedek parça konusunda elbette Türkiye pazarına distribitör olarak yeni giren bir firma / fabrikanın yedek parça stokları zamanla artış gösterir.Ama hangi araç grubunun yedek parçası istense hepsi en erken 1 aya geliyor.Servislere sorabilirsiniz.

Amacım güzelleme yapmak değil , Chery aldığı paraya göre fazlasıyla konfor ve özellik sunuyor.

Karar insanların araç alırken nelere dikkat ettiğine kalıyor.

seviş yolcu, büyük sözler söyle ve hemen ayrıl uçurumlar birleştirir yüksek tepeleri. CS
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek

Yedi (7) yıldır 2012 Model Hyundai ix20 kullanıyorum. (i20 değil)

Ben arabamı aldığımda Hyundai araba mı yaaa, ix20 ne yaaa, satamazsın onu yaaa, yaaa yaa ya... Bu yaaacılar bir süre hiç bitmedi. Hyundai sağolsun ix20 modeli sağolsun beni yedi yıl hiç yolda bırakmadı. Sanayi yüzü göstermedi.

10 Binden 10 Bin' e kaliteden ödün vermeden bakım malzemelerimi alır bakımını yaptırır binerim. Hyundai alınır mı yaaa diyenlere cevabım evet yine alırım. Yedi yıl bu marka bana gık dememiş neden almayayım.

Lafın özeti şu ki şu sıralar Tiggo 7 Pro bakınıyorum. Bayiye gittim inceledim, test aracı sürdüm, alanların araçlarını inceledim v.s. nasipse niyetliyim almaya.

Bu malı binmek için alıyorsunuz. Araçtan ne beklediğiniz neden aldığınız önemli. Araba konusuna nasıl baktığınız önemli.

Chery konusunda tek pişmanlığım Tiggo serileri ilk satışa başladığı zaman keşke alsaydım dedim. O zaman bile daha karlı almış olacaktım.

Bizim ülkede bu algı bir türlü yıkılmadı. Yıkılmazda. O alınır mı yaaa, satılmaz o yaaa, parçası değişmiş onun yaaa, şu kadar boyası varmış yaaa, onun yedek parçası taaa fizandan 40 günde 40 katırla geliyormuş yeaaa...

Gider güneş yanığından boyası görünmeyen kuş türlerine boyası orcinal yeaaa diye parayı verir ama diğer arabalara yaaa yuuu çeker.

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun hocam güle güle kullan.

BaD_BoYs tarafından 17/Nis/24 15:25 tarihinde düzenlenmiştir

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

1 2 seneye Chery gitmezse iyidir 😁. Vergiyi yapıştırdılar 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Otelci
    Otelci's avatar
    Erkek

Cin malı vs gibi ezbere konuşmak istemiyorum ama 2 gun once bornovada bir tanesi elektrik diregine girmiş viraji alamayip. Kaput epey iceri girmesine ragmen airbaglar açılmamıstı net bir şekilde gördüm zira camlar açıktı. Bir de boyle elektronik donanımı çok olan araçlar bilindik markalar degilse yaşlandikca cok fazla elekttonik aksam arızası veriyor. Zamaninda en dolusundan bir lacettim vardı. Konfora yonelik hic bir elektronik donanim saglam calismiyordu. Ki araç aldigimda 7 yasındaydı sadece. Bir de araci engelli indirimi sebebiyle 5 yil kullanacaginizi varsayınca riskli duruyor. Egea cross inanın hepsinden iyi bir tercih olacaktır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cappuccino
    cappuccino's avatar
    Erkek

Reno austral alabilirsin. Otv muafiyetli 890 bin TL. Suv araç . 1.3 160 beygir . 

demir alsam dünyadan bana karışan mı var ?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

şuan hala bekleme aşamasındayım bi ara gaza gelip omodo 5 yapıştıracaktım son anda vazgeçtim iyiki vazgeçmişim vergi muhabbeti işleri sıkıntıya sokabilecek gibi gözüküyor bakalım hayırlısı.

Formentor araca bakıyorum cupra bi şekilde ötv muafiyetine sokturabilirsem alacağım gibi duruyor.

Ignorance is bliss.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    Martech bunu yazdı

Bu vergi muhabbeti yüzünden TR piyasasından çıkarlar. Zaten satacaklarını araç yokluğunda sattılar artık insanlar o fiyatlara Cherry yerine gidip üzerinde biraz daha ekleyerek Avrupa markası araçları alıyorlar. Gerçi yeni kanun sadece çinli maraları değil, çinden gelen tüm markaları ilgilendiriyor. Muhtemelen 1 sene sonra servis konusunda Chevrolet in yaptığı gibi bir markanın servisi ile anlaşıp piyasadan çekilirler.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    qoqo bunu yazdı
    Martech bunu yazdı

Bu vergi muhabbeti yüzünden TR piyasasından çıkarlar. Zaten satacaklarını araç yokluğunda sattılar artık insanlar o fiyatlara Cherry yerine gidip üzerinde biraz daha ekleyerek Avrupa markası araçları alıyorlar. Gerçi yeni kanun sadece çinli maraları değil, çinden gelen tüm markaları ilgilendiriyor. Muhtemelen 1 sene sonra servis konusunda Chevrolet in yaptığı gibi bir markanın servisi ile anlaşıp piyasadan çekilirler.

avrupa topraklarında fabrika açıyorlar diye haber okumuştum sözlükte. böyle olursa vergiden yine muaf olmayacak mı ? sonuçta oradan montajlayıp satabilir.

ne yalan söyleyeyim benimde gözüm var chery araçlarda. risk piyasa filan çok takılmıyorum ama yakıt konusunda kimse iyi konuşmuyor. 10-11 litre ş.içi için çok fazla geliyor gözüme.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek
    Martech bunu yazdı

MG'yide kapsıyor hemde +%40. Ya burada üretim yapacaklar ya da zamlı fiyattan tutunmaya çalışacaklar. Kimse Japon arabası fiyatına çin arabası almaz artık. 

Toplam Hit: 7575 Toplam Mesaj: 67
chery