CHP - Yüzyılın Projesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    thunder_storm bunu yazdı
    manhyak bunu yazdı

Seçimlere kısa bir zaman kala CHP, yüzyılın projesi diye adlandırdığı ticaret yollarını birbirine bağlayan merkez türkiye projeysini izleyenlere sunmuş bulunmakta.

http://www.youtube.com/watch?v=Q49Pvu5IUzg

2-3 uydurmayla psikolojik olarak yeşilliklerle dolu cıvıl cıvıl kuşların ötüştüğü dünya çizilmiş... Komik! Önüne gelen milleti gerizekalı yerine koyuyor.Farkettiyseniz bizim birşey üretmemiz söz konusu bile değil! Ayrıca verilen örnekte çok garip...Bakü' nün ticaret hacmi ne kadar ?

5 milyar dolar

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    thunder_storm bunu yazdı
    manhyak bunu yazdı

2-3 uydurmayla psikolojik olarak yeşilliklerle dolu cıvıl cıvıl kuşların ötüştüğü dünya çizilmiş... Komik! Önüne gelen milleti gerizekalı yerine koyuyor.Farkettiyseniz bizim birşey üretmemiz söz konusu bile değil! Ayrıca verilen örnekte çok garip...Bakü' nün ticaret hacmi ne kadar ?

hödö die 1 günde üretim yapmayı bekleme zaten.üretime dayalı ekonomiye geçmek hem zaman alır hemde zorlu süreçtir.fakat üretime dayalı ekonomiler sağlam ilerler.öle dolar gitti yabancılar kaçıyor diye ağlamazlar.

olaylara çok muhteşem yapılamaz gibi bakıyorsunuz ama konu açıyorum bununla ilgili hit almıyor bile

https://www.youtube.com/watch?v=O7baDqIinW4

kore örneğine iyi bak.adamlar bizden gerideyken bir telefon işiyle bizim kaç katı önümüze geçmişler...

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    thunder_storm bunu yazdı
    manhyak bunu yazdı

Seçimlere kısa bir zaman kala CHP, yüzyılın projesi diye adlandırdığı ticaret yollarını birbirine bağlayan merkez türkiye projeysini izleyenlere sunmuş bulunmakta.

http://www.youtube.com/watch?v=Q49Pvu5IUzg

Bakü limanı Haza Denizi'ndeki en büyük limandır.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ahmet & Elif.
    leadertay
    leadertay's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    Kanakan bunu yazdı
    leadertay bunu yazdı

Yapar yapar ben inanıyorum :))

http://www.dailymotion.com/video/xidwp4_kemal-kilicdaroglunun-matematigi-4-7-yaklasik-12_news

4+7= yaklasik 12 mi diyor?

Güzel buda güzel !  Yanindakilerin sucu.Yanindakiler hesaplayip hemen not olarak uzatmamislar ki önüne.

beyin yerine ne taşıonuz ? soru sormuşsunuz cevap vermişiz.sonra gidip başka konulara atlıyorsunuz.o video kesilmiş.

sayılar tam 4 değildi 4.2 gibi sayılar vardı.yani küsüratlıydı sayılar.size boşuna koyun demiyorlar.bu adam matematik bilmiorsa sizde türkçe bilmiorsunuz.hatta istatistikte bilmiorsunuz.sayıların yuvarlanmasından da haberiniz yok

Bana kesilmemiş halini bul özür dilicem yanılmışım diycem... Koyun koyun diyorlar koyunca kızıyorlar nasıl bi dünya bu arkadaş. bi makarna bi koyun başka 

Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    leadertay bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı
    Kanakan bunu yazdı
    leadertay bunu yazdı

http://www.dailymotion.com/video/xidwp4_kemal-kilicdaroglunun-matematigi-4-7-yaklasik-12_news

Güzel buda güzel !  Yanindakilerin sucu.Yanindakiler hesaplayip hemen not olarak uzatmamislar ki önüne.

beyin yerine ne taşıonuz ? soru sormuşsunuz cevap vermişiz.sonra gidip başka konulara atlıyorsunuz.o video kesilmiş.

sayılar tam 4 değildi 4.2 gibi sayılar vardı.yani küsüratlıydı sayılar.size boşuna koyun demiyorlar.bu adam matematik bilmiorsa sizde türkçe bilmiorsunuz.hatta istatistikte bilmiorsunuz.sayıların yuvarlanmasından da haberiniz yok

Bana kesilmemiş halini bul özür dilicem yanılmışım diycem... Koyun koyun diyorlar koyunca kızıyorlar nasıl bi dünya bu arkadaş. bi makarna bi koyun başka 

4.3+7.3=11.6=12

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    leadertay bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı
    Kanakan bunu yazdı
    leadertay bunu yazdı

Başkası 17 Aralık 2013 ;) 

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ahmet & Elif.
    leadertay
    leadertay's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı
    leadertay bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı
    Kanakan bunu yazdı
    leadertay bunu yazdı

4.3+7.3=11.6=12

video hocam lafla peynir gemisi yürümüyor...

Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    leadertay bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı
    leadertay bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı
    Kanakan bunu yazdı
    leadertay bunu yazdı

4.3+7.3=11.6=12

video hocam lafla peynir gemisi yürümüyor...

ya adam hata yapmıyor işte kanıtladım, 11 küsür demiyor da yaklaşık 12 diyor, ne var bunda.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

selamlar tekrar, 

@underzero, hocam beni okuyup anladığını düşünmüyorum... Senin söylediklerine katılıyorum zaten. Ben akp seçmeni çok bilinçli demedim zaten aksini söyledim. Birileri övünüyor ya günümüzde şu kadar okur yazar var diye, ben de diyorum okur yazarlık cehaleti almaz. Alsaydı bir sürü cahil üniversiteli olmazdı.

Sorgulamayan kitle yanlızca akp de yok hocam, dediğim gibi babam da artık kemikleşmiş chp li, ve o adama ne anlatırsan anlat asla bildiğinden vazgeçmez. Ama ben hakaret mi ediyorum ? Ki babam olmasa bile etmem mi gerekiyor? Saygı duyuyorum, öyle görüyor, öyle düşünüyor, öyle inanmış ne yapabilirim?  Akp li arkadaşlarım da çok var, onlarla da bazen konuşunca tayyip e güveniyor, anlatıyorum diyorum ki kendisi hırsızlık yapmamış olsa bile yapana göz yumması doğru değil v.s. Ama adam görüşü öyle, sıkı sıkı bağlanmış, ben de anlayış gösteriyorum.. Kimseye ya sen ne yobaz adamsın, koyunsun lan sen senden bi b*k olmaz mı diyeyim? Ama sizin bir kesime yaptığınız şey bu.. Benim eleştirdiğim nokta bu.

Ve dediğin gibi tayyip toplumu ötekileştirdi, söylediği çok yanlış şeyler var. Mesela Devlet Bahçeli'ye senin çocuğun yok sen anlamazsın diyerek adamı bile bi şekilde öteleştirebiliyor. Benim anlatmak istediğim herkeste bu ayrım var ama bu şekilde hakaret eden chp li grup. Yani ben çok gördüm duydum hatta babamdan duyuyorum akp liler karşı hakaretler, küfürler.. Yanlış olan nokta bu. Kimsenin düşüncesini kabul etmek zorunda değilsiniz, ama adam öyle düşünüyorsa ne yapabilirsin ki? Sen atıyorum X adlı şahsiyeti seviyorsun, ben sevmek, desteklemek zorunda mıyım? Bana göre de onun çok yanlışı var ama buna rağmen senin desteklemeni kabul etmiyorum ama sana kalkıp da hakaret etmem, koyun demem..  

@dentist,  senin yazılarına cevapları koyu renkli olarak vermeye çalışayım

Abi benim de sana bi çift lafım olacak. Ama öncelikle şunu belirteyim; günümüzdeki CHP benim ilkelerimi harcadığı için oy bile atmam. Onu bilerek tart dediklerimi.

Öncelikle şu başörtülülere yobaz deme meselesine gelelim. Çok hassas bir konu. Günümüzde artık bir özgürlük işi olduğu için benim en ufak laf söylemeye hakkım yok. Ama sana bir soru soracağım;

Şule Yüksel Şenler ve Mehmet Şevket Eygi kimdir? Özellikle Şule Yüksel Şenler' in 60' lı yıllarda Anadoluda hangi faaliyetlerde bulunduklarından bana bahseder misin?

Bahsettiğin Şule Yüksel Şenler'i hiç duymadım hocam. Mehmet Şevket Eygi yi duymuştum, eskiden bir yazısından dolayı sağlam adam değil diye düşünmüştüm ama hangi konuydu bilmiyorum. Takip edip tanıdığım insanlar değil..

Kürtlere vahşi dediniz, kro dediniz diyorsun ya; senin kişisel açından konuşmuyorum ama; bu tür yakışıksız lafları sadece chp tabanı ya da seçmeni mi etti? Sadece onlar mı böyle konuştu?

Hayır sadece chp değil tabi, bu inkar politikası kendine sol diyip herkesi kucaklaması gereken bir partiden çıkıyorsa tuhaf olan bu.  Milliyetçi adam hadi bu şekil düşünür, tek ırk v.s. diye. Ama kendine solcu diyen adamın kürtlükle bir alıp veremediği olmamalı. Terör farklı bir konu ama pkk kurulmadan önceki olaylara bakmak lazım..

Kart kurt meselesinin literatüre nasıl girdiğini bana anlatır mısın?

Kart kurt olayını hatırladığım kadarıyla Kenan Evren söylemiştir. Ha nerden chp li olduğunu çıkardın dersen, vefat ettikten sonra ailesi bir taziye notu yayınladı ve orada Atatürk çizgisinden çıkmadığından bahsediliyor. Chp de Atatürk'ün kurduğu bir parti ve bununla övünen bir parti.. Ayrıca benim bu kürtlük konusunda tartıştığım adamlar da buradan çıkıyor.. Kürt konusuna çok girmek istemem, çünkü çok farklı bir boyut.. 

"Ben İslam dinini savunaun biriyim, benim görüşümde olan genellile AKP' li olur" derken sadece İslam'ı savunan birisi olduğun için mi genellikle akpli olunuyor? E o zaman bu aynı zamanda "İslam dinini savunmayanlar genellikle akpli olmaz" sonucunu çıkarmaz mı?

Benim şahsi fikrim, islam hırsızdan yana olmamızı istemeyen bir sistem ve yine bana göre, akp bir çok hırsızlığa bulaşmıştır, bir zamanlar ortak olduğu cemaat de bunu yapmıştır (şahid olduğum şeyler oldu),bunlara göz yuman insanları bir müslüman olarak desteklemem. ama onları desteklemediğim gibi kalkıp da chp ya da bir başka partiyi de desteklemem, bahsettiğim gibi ben particiliğe de karşıyım. Dine karşı olanlar zaten akp yi desteklemezler. 

Kesinlikle chpnin akpden bir farkı olmadığı konusunda sana katılıyorum. Farklı örnekler bende de mevcut.

Hani bi de dedin ya "CHP dış görünüşe bakarak adam kayırmasın, AKP de bunu yapıyor ama stratejisi güzel." diye. Abi o stratejiden biraz bahseder misin bana?

En basitinden akp de bir sürü başı açık aday var, belediye başkanlarından tut da, milletvekillerine kadar.. Burada bir ayrımı göstermiyor, ama ondan sonra bazı milletvekilleri başlarını kapattılar ama yine de başı açık insanlar var. Tayyip in bazı konuşmalarını incelerseniz, bir bütünlükten bahseder. Yani başı açıkta burda başı kapalı da burda mesajı verir. Bu da türkiyeyi kucaklamış gibi bir izlenim sunar. Elbette doğru değil, çünkü yaptığı şeyler, şuan karşı çıktığı zihniyetin yaptığı şeyle aynı. Daha önce o zihniyet ayrım yapıyordu güç onda olduğu için, şimdi bu zihniyet ayrım yapıyor. Görmüyor musunuz devlet kurumları badem bıyıklılarla doldu? :) İslam nizamına göre mağrifet önemlidir, yani o işi yapabilme kapasiten önemlidir, adamı destekleyip desteklememn değil. Ama particilikte öyle mi? Bir parti bir belediyeyi alınca, otobüs hatlarının sahiplerinden tut da şoförler bile değişiyor.. Sonra da gel particiliği savun? :)

Ben bu yazdıklarından sanki CHP hoşgörüsü sıfır olan parti, AKP ise herkese kapılarını açmış hoşgörüsü yüksek bir partiymiş gibi algıladım.

Yok hocam hazımsızlık herkeste var, benim particiliği desteklememin asıl sebeplerinden biri bu. Çıkar var çünkü. A ya da B partisinin bir farkı yok. Chp nin hoşgörüsü ancak kendi gibi düşünenlere, akp nin de hoşgörüsü ancak kendi gibi düşünenlere..

Yanlış algılamadıysam eğer sana bir soru; Türkiye' de basın özgürlüğünün durumu nedir?

Güç tayyip de olduğu için istediği gibi at koşturabiliyor, müdahale edebiliyor. zaten habertürk deki olayı gördük. ama şu da var bazı medya organları özellikle sosyal medya çok uydurma haber yapıyorlar ve maalesef sizin akp li diye sorgulamayan tip olarak gördüğünüz insanlar gibi olan karşı tarafın insanları bu haberleri hiç ama hiç araştırmadan yaymaya çalışıyorlar.. Çamur at izi kalsın misali.. Böyle olunca insanın güvenirliği gidiyor.. Ben her habere inanmam, araştırırım kendime göre teyit eder ve sonra inanırım.O yüzden medyayı kullanmayı bilmek lazım :)  

Bu arada abi; futbol takımı tutar gibi parti taraftarlığı yapmak gerizekalılıktır. Düşünme yeteneğini veya sorgulama yeteneğini kaybetmektir. Bugün bu her parti içinde var. Ama hangi partide en fazla?

Tayyip Erdoğan bir grup için bir rol model hocam, bunu anlamak lazım. Yani Mustafa Kemal Atatürk nasıl bir grup için bir rol model olmuş ve hatta birileri ona tanrı, peygamber diye atıfda bulunmuşsa hatta türk'ün dini kemalizm diye kitaplar çıkarmışsa aynısı tayyip erdoğan için yapılınca sorun mu oluyor? Aynı şey milliyetçi arkadaşlarda da var, Alparslan Türkeş'i bu kategoriye koyuyorlar.. 

Benim fikrime göre bir çok insan kendine bir put edinmiş, kimi X i kimi Y yi.. Bunun sebebi beynini kiraya vermesidir. Kendi beyinleri varken başkalarını salt doğru olarak kabul etmeleridir. Bunun en kolay yollarından biri de dindir. Marx ın dediği gibi Din kitlelerin afyonudur. Adam da kullanıyor dini.. ama chp de bunu yapıyor karşı çıktıkları halde. Mesela müftü aday diyor  :) Neden dini bir terim kullanıyor? Ayrıca o müftü görevinden ayrılmış bir müftü yani pratikte müftü değil artık :) Ya da chp lilerin çarşaflı kadınlara rozet takması, ondan sonra gruplardan birilerinin otobüsten çarşaflı kadınları indirerek çarşaf yırtmaları.. Çünkü parti yönetimi bakıyor iş olmuyor onlar da dini kullanmaya çalışıyor, ama tabanı buna tepki gösteriyor :)

Kısacası siyaset pislik bir şey hocam bana göre.. Görmüyor musun burada insanlar nasıl birbirini yiyorlar, küfür ediyorlar v.s. Bilmem biliyor musun ben isviçre deym. Burda da bir sürü farklı parti var ama bugüne kadar hiç bir kimseden ne bir parti adı ne bir gösterisi ne tartışması görmedim, duymadım. Çünkü burada önemli olan şey devlete katkı sunacak parti olmasıdır. Hangi parti daha iyi hizmet ederse o parti kazanır.. Takım tutma gibi parti olayı yok. Çünkü buranın halkı okur-yazar değil, eğitimli bir halktır hocam. Eğitimli halkın elinde oy silahı var ise kendi isteklerine göre kullanabiliyor. İyi yönetmeyen partiyi hemen defederler, bu kadar basit. Bu yüzden yöneticiler de devletin çıkarlarını düşünerek hareket ederler. biz de böyle olabilsek ya..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

http://www.ecanlitvizle.com/halk-tv-izle/

kılıçdaroğlu an itibarıyle proje hakkında konuşuyor.

Toplam Hit: 39120 Toplam Mesaj: 320