CHP - Yüzyılın Projesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

@jon çok uzun yazıorsun aga ne o öle...

bak olayları algılayamadıgının özeti

ÜLKENİN 30 YIL GERİDEN GELMESİNİ BU İKTİDARA BAĞLAYAMAZSİN HOCA 30 YIL ÖNCE KİMDİ BAŞTAKİ NEDEN yapmadi? 30 yıl önce yapılmasi gereken şeyleri.. onlarin yapmadiklarini daha doğrusu yapamadiklarini(yaptrilmadiği) bugün ancak yapabilen ak partiye teşekkür etmen gerekiyor

brezilyada neler oldu haberin var mı ? biz kriz yaşarken adamlar default verdiler.yani iflas.bizden daha kötü durumdalardı.iflas verdi devlet ya düşünebiliyor musun ?şimdi bu adamlar 15 senede bizi 2ye katlamış durumdalar.30 yıl öncesindeki hükümetler yapmamış yapamamış olabilirler.bu demek değil ki akp anca bu kadar yapabilir.bir ülke bizden daha kötü durumdayken bizim 2 katımız olmuşsa burda yanlışı kendinde araman lazım. işin ekonomik boyutunuda bilmediğin sadece siyasi boyutuna baktıgın için ülkenin geliştiğini zannediyorsun.ekonomi hakkında neyi biliyorsun ? hangi stratejiler uygulanıyor biliyor musun ? ülke neden böle bi atak duruma geçti haberin var mı ? git imf borcunun nasıl bitirildiğine bak.öle tayyip bitti deince hülooo yapma.

sana ev ekonomisinden bir soru soracam.1000 tl para kazanıyorsun ama 3000tl para harcıyorsun ve bakkala borcun var.sence bu bakkalın borcunu ödeyebilir misin ? bakkal çok sıkıştırırsa başkasından borç alır gider bakkala verirsin.bu bakkala borcun bitti anlamına gelir mi ? borcun boyutu azaldı mı ? türkiye dünyanın en çok hızlı borçlanan ülkesi. birde bir yasa daha çıkarttılar.dövizle iş yapmayan firmalar dövizle borçlanabilir diye.nooldu şimdi ?borçları 1 yılda 2 katına çıktı. siz anca metroya trene bakıyorsunuz ama ülke bunlarla dönmüyor.milli diye üretilen savunma sanayininde içi boş.onlarada bak.anlayabilmek için chp projesinide bi kaç kere dinle.sadece montaj mı var bak bakim.ha bide en önemlisi akp bu kadar parayı nerden buldu.

yine ev ekonomisi sorusu.üretip sattıgın masa var diyelim.masanın ederi 30tl ama ailedeki paraya bir bakıyorsun ohooo ayda 10bin tl kazanıyorsun satışlarında o kadar iyi değil.sence ne olmuş olabilir ?
    yani akp bu parayı nasıl buldu sence ?bunlara bak.sırf daha iyi anla diye yazıyorum.bunları öğren git yine akpyi savun.o zaman sana zaten diyeceğim bişi kalmaz.ama gelip yine saçma sapan şeyler yazma lütfen.
    son olarak koreyede bak.bizden az ihracat yapan ülke şu anda kaç katımız oldu allah bilir.gelişme odur.böle bizdeki gibi sanal rakamlarla olamz bu iş

Ekerci tarafından 29/May/15 18:58 tarihinde düzenlenmiştir

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Erkek

@RockZs

tedavi amaçli eroin mi olur? tedavi amaçli olani narkozdur, morfindir hoca.
    "bildiğim kadayla cümlesi zaten açık kapı bırakıyorsunuz" ve her fırsatta sevilerek kullanilan marksin "din kitlelerin afyonudur" cümleside o zaman tedavisi olarak anlamamiz gerekiyor ?

1898'den 1910 yılına kadar eroin bağımlılık yapmayan morfin ismiyle pazarlanmıştır, ayrıca çocuklar için öksürük ilacı olarak satılmıştır. Bayer eroini karaciğerde parçalanarak morfine dönüştürüldüğünü keşfetmeden önce morfine bağımlılık tedavisi için pazarlamıştır. Şirket için eroinin bu özelliğinin keşfi tarihi bir utanç kaynağı olmuştur.[3]

Almanya'nın I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkması sonucu aspirin ve eroin gibi ürünlerinin tescil hakkını kaybetmiştir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 1914 yılında Harrison Narkotik Kontrol Yasası senato tarafından eroinin tüketim ve dağıtımını kontrol etmek amacıyla kabul edilmiştir.Yasa eroinin tıbbi sebeplerden dolayı reçetelendirilip satılmasına izin vermekteydi. Bu sayede, bağımlılar bazı yöntemlerle eroin elde etmeye devam edebilmekteydiler. Bunu engellemek için, 1924 yılında senato eroinin satışını, ithalatını ve üretimini tamamen yasakladı.

ultimatomun üzerine geliştirdim geldim kendimi buyur;

ve önceki yazimda belirttiğim gibi ben bu olayda felanda değilim benim bu ornekteki bahsettiğim şey sen o tarz konuşursan karşindaki kişilerde bu tarz konuşabilir geçmişten olur olmadik şeyler çıkartırlar önüne korlar demiştim. ama sen söyledğim o kadar şey arasindan bu cümlenin başını görmeyerek cımbızla alip kendi minderine çekerek hakli çıkmaya çalişiyorsun. bence siz gelişmeden önce karşinizdaki kişinin söylediklerine saygi ve anlayişla bakmaya çalişin  onun akabinde gelişim gelir zaten..

birde insanlara hala "cahilsin git öğrende gel" başısı yeni CHP'nin üyelerine yakişmiyor. kaldiki  birisi cahilse bunlarin öğrenme yeri bu tarz forumlar değilse neresidir ? varsa cehaletimiz ortaya koyup gidermemize yardimci olursunuz.  pskolojik savunmaya geçip boş yazıyorsun şu bu diyerek kaçak güreşmeninde alemi yok gene ayni yere vurgu yapıyorum sen bu tarz yaklaşirsan bende (yada karşindaki kimse ) sana ayni cümleyi kullanip kestirip atar.  böyle bir ortam ve ülkedede gelişme olmaz. ben senin fikirlerine ve cümlelerine nasıl aşağılamadan kendimce cevaplar veriyorsam sende ayni şekilde verebilirsin. yok senlemi uğraşacağim ben modundaysan bu tarz forumlara yazilar yazmaninda pek bir mantiği kalmiyor.

ha amaç burada bilgi paylaşimi yeni fikirlere yelken açmak değil sadece RTE nefretii kinini kusmaksa o zamanda benim konuşmama gerek kalmaz.

Saygılar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

@RockZs

tedavi amaçli eroin mi olur? tedavi amaçli olani narkozdur, morfindir hoca.
    "bildiğim kadayla cümlesi zaten açık kapı bırakıyorsunuz" ve her fırsatta sevilerek kullanilan marksin "din kitlelerin afyonudur" cümleside o zaman tedavisi olarak anlamamiz gerekiyor ?

1898'den 1910 yılına kadar eroin bağımlılık yapmayan morfin ismiyle pazarlanmıştır, ayrıca çocuklar için öksürük ilacı olarak satılmıştır. Bayer eroini karaciğerde parçalanarak morfine dönüştürüldüğünü keşfetmeden önce morfine bağımlılık tedavisi için pazarlamıştır. Şirket için eroinin bu özelliğinin keşfi tarihi bir utanç kaynağı olmuştur.[3]

Almanya'nın I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkması sonucu aspirin ve eroin gibi ürünlerinin tescil hakkını kaybetmiştir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 1914 yılında Harrison Narkotik Kontrol Yasası senato tarafından eroinin tüketim ve dağıtımını kontrol etmek amacıyla kabul edilmiştir.Yasa eroinin tıbbi sebeplerden dolayı reçetelendirilip satılmasına izin vermekteydi. Bu sayede, bağımlılar bazı yöntemlerle eroin elde etmeye devam edebilmekteydiler. Bunu engellemek için, 1924 yılında senato eroinin satışını, ithalatını ve üretimini tamamen yasakladı.

ultimatomun üzerine geliştirdim geldim kendimi buyur;

ve önceki yazimda belirttiğim gibi ben bu olayda felanda değilim benim bu ornekteki bahsettiğim şey sen o tarz konuşursan karşindaki kişilerde bu tarz konuşabilir geçmişten olur olmadik şeyler çıkartırlar önüne korlar demiştim. ama sen söyledğim o kadar şey arasindan bu cümlenin başını görmeyerek cımbızla alip kendi minderine çekerek hakli çıkmaya çalişiyorsun. bence siz gelişmeden önce karşinizdaki kişinin söylediklerine saygi ve anlayişla bakmaya çalişin  onun akabinde gelişim gelir zaten..

birde insanlara hala "cahilsin git öğrende gel" başısı yeni CHP'nin üyelerine yakişmiyor. kaldiki  birisi cahilse bunlarin öğrenme yeri bu tarz forumlar değilse neresidir ? varsa cehaletimiz ortaya koyup gidermemize yardimci olursunuz.  pskolojik savunmaya geçip boş yazıyorsun şu bu diyerek kaçak güreşmeninde alemi yok gene ayni yere vurgu yapıyorum sen bu tarz yaklaşirsan bende (yada karşindaki kimse ) sana ayni cümleyi kullanip kestirip atar.  böyle bir ortam ve ülkedede gelişme olmaz. ben senin fikirlerine ve cümlelerine nasıl aşağılamadan kendimce cevaplar veriyorsam sende ayni şekilde verebilirsin. yok senlemi uğraşacağim ben modundaysan bu tarz forumlara yazilar yazmaninda pek bir mantiği kalmiyor.

ha amaç burada bilgi paylaşimi yeni fikirlere yelken açmak değil sadece RTE nefretii kinini kusmaksa o zamanda benim konuşmama gerek kalmaz.

Saygılar.

Yıl 1925… Cenevre Uluslararası Sözleşmesi tıbbi gereksinim dışındaki afyonun üretimini yasakladı. Haşhaşında dünyada en yüksek oranda afyon bulunan Türkiye bu anlaşmayı imzalamadı. Türkiye’nin 62 ilinde haşhaş üretimi serbestçe yapılıyordu. 
    Aynı yıl bir kararname ile Türkiye’de “kokain ve sair narkotiklerin” üretimi yasaklandı. 
    Yıl 1926… Türk Ceza Kanunu’na esrar, eroin gibi narkotik maddelerin üretimi, ticareti ve kullanımıyla ilgili hükümler getirildi. 

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/97263/O_ve_Bu__3__.html

Bir devletin ciddi ciddi satmak için eroin üretebileceğine ve buna izin verileceğine nasıl inanabiliyorsunuz..

Ve ayrıca, eroin tedavi amaçlı kullanılıyor bir dönem, fabrikalar da bu maksatla açılıyor ama tabi kaçakçılık vs olmuştur belki bilemiyorum ama böyle saçma bir nedenle lütfen Atatürk'ü ya da İnönü'yü ya da her kimse onu suçlamayın, bu söylediğinize çocuklar inanmaz.

ek:

Türkiye üretime devam ediyor, 1930’a gelindiğinde dünya gazetelerinde Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü uyuşturucu satıcısı olarak resmediliyordu. Mustafa Kemal bu işe bir son vermek istese de Mecliste eroinden kasasını dolduran milletvekilleri nedeniyle fabrikaları kapattırıp, eroin üretimini yasadışı hale getiremiyordu.

http://hafif.org/yazi/turkiye-deki-yasal-eroin-fabrikalari/

RockZs tarafından 29/May/15 19:18 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

paraları sıfırladın mı jon?

halen yenilikçi hareketin amerikaya gidip akp yi niye kurduklarını yazamamışsın

ben chp li değilim diyorum halk düşmanıyım diyorum ülkeye muhalifim diyorum bana chp abdye niye gitti diyorsun

bir ateşli akp destekleyicisi olarak yakıştıramadım

boş boş jazz yapıyorsun kusura bakma

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Erkek

öncelikle uzun yazioyrsun demişsiniz haklı olarak ama söylediğiniz şeylerin açıklamasi öyle 2*2=4 kadar kolay değilki siyaset veya politik meselerin her zaman bir arka plani vardir tarihi bir yansımasi vs vardir onun için bu noktalara değinmeden yazmak biraz temelsiz olur sloganlarla konuşmaktan farkli olmaz. bu yazida biraz uzun olacak kusura bakmayin.

@ekerci

brezilyanin kişi başı geliri 13 bin dolar hocam bizi nasıl ikiye katliyor ? ya da söyle söyleyeyim bu ikiye katlamayi hangi alanda yaptı ? kaldıkı iflas verdiklerindeki durumunu bilmiyorsun iflas vermeden önceki altyapısı nasıldı? bizdeki gibi yol sorunu varmiydi ? yapısal hastahane devlet binalari okullar vs. sıkıntısı varmiydi ? bunlari bilmeden bak bak bizi geçtiler demek biraz temelsiz konusmak olur ve haklilik payin var ekonomik benzerliğimizde hatirlarsin bizimle birlikte onlarda imf borcunu ödemişti ve brezilyada karişmişti... şunuda ekleyeyim benim bir arkadaşim portekizce öğrenmek için gitmişti öyle sandiğin gibi bir rehaflik söz konusu değil oturduğu sitede elektrikli tellerle çevriliymiş güvenlik için düşün sıradan birisin evinin etrafi elektrikli telle çevrili netten biraz bakarsan güney amerikanin adanasi sanki hep 3. sayfa haberlerinin menbağı.

güney korede haklilik payin var. ama oradada ABD faktörünü görmezden gelemezsin güney korenin kominizme karşi asyadaki direnç merkezi olmasi için güçlü bir güney kore gerekiyordu, kuzey koreyi dengede tutmak için ekonomik bir sıçrama yaptirildi ki firmalara bakarsan köken olarak hepsinin belirli bir yerden beslendiğini görürsün. ki birde bunun moon tarikati boyutu var ilgiliysen bir bak derim.

hoca ekonomik stratejileri hangi ülke açıklar Allasen ? bu ekonomik savaş devrinde hangi akıllı savaş taktiklerini açık açık anlatir ABD nin ekonomik stratejilerini biliyormusun ? FED açıklamasi gerekeni açıkladiğinda öğreniyor herkes neden cephanesinin yerini söylesinler ? karşısındaki güçler ona göre hamleler yapmasi için mi

mesele borç meselesi değil ki hoca mesele İMF meselesi imfden kurtuldu ülke qatara borcu olsa ne olmasa ne IMF nin kuruluş amacını bilmiyorsan olaya para olarak bakman normal tabi..

dövizle borçlanma iş adamının işine geliyorsa borçlanir hoca zorla borçlan midiyorlar alternatif olarak sunmuşlar işte o konuyu tam bilmiyorum o yüzden mantıken konusuyorum. ama hiçbir iş adamida salak gibi işine gelmeyen bir şekilde borçlanmaz vardir altinda bir gerekçesi mutlaka. kendinden yola çik sen borçlanirmisin firma shibi olsan? 
    yerli savunma sanayisinin içi boş cümlesini nasıl kurabiliyorsun hocam hepsi üretilmiş durumdayken ? he daha iyisi olabilirdi dersen anlarimda bunlari görmezden gelmen farkli ülkede yaşiyoruz algisi oluşturdu bende..

CHP nin projesini yeterince dinledim yukaridada hatali ve eksik gördüğüm kısımlarini defahatle söyledim ve cevap verende henüz olmadi..

saçma sapan şeyler den kastın hangileri hocam böyle genel olarak konuşmayip şu yazdığın şu yüzden saçma gibi net birşey söylersen daha olumlu olur .
    genel cümleler kurarak yazdıklarimi itibarsizlaştirma ve kendini hakli çıkartma çabasına girmeden lütfen. gerek yok böyle tarihi geçmiş taktiklere.. net olalim.

@RockZs

hocam sen zaten kendine kendi mesajinda cevap vermişsin :) bugünkü uluslararasi medyanin söylediklerini eksiksiz kabul edenler bu haberleride kabul ediyordur heralde.. isimleri ve olaylari değiştirirsen bazı şeyleri anlamana yardimci bile olur.

@xxx
    sen söylemek istediğimin retoriğini anlamamişsin o olayin yerine kendi değer yargılarindan başka bir cümle koy. işte onu demek istiyorum. yani senin aksine ben usluptan bahsediyorum olaylardan değil.

bendede hata tabi karşisindakini analamaktan önce tanımlamaya çalişan kişiye birşey anlatmaya çalişirsan farkli ne çıkabilirdiki teşekkürler gene hakli çıkarttın atalarimizin nadide sözlerinden birisini..
    bu cevap sana ayrilan son cevapti hocam zahmet edipde şahsıma doğru cümleler kurma zahmetine girme cevap vermeyeceğim..

saygılar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

@RockZs

hocam sen zaten kendine kendi mesajinda cevap vermişsin :) bugünkü uluslararasi medyanin söylediklerini eksiksiz kabul edenler bu haberleride kabul ediyordur heralde.. isimleri ve olaylari değiştirirsen bazı şeyleri anlamana yardimci bile olur.

Uluslararası medyanın söyledikleri diye birşey yok. Bu kadar sansürün, hatta tbt de bile olan oto-sansürün, içinde uluslarası medyadan bakıp gerçek haberleri alabiliyoruz bazen..

Saray mı, Yüzyılın Projesi Merkez Türkiye mi?

Karar sizin..

http://www.youtube.com/watch?v=wg6snnLbg8A

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Erkek

@RockZs

full özgürlük konusu felan açilirsa bunuda tartişiriz hocam, yok öyle herkesin özgür olduğu istediğini yaptiği söylediği istediğini karaladiği bir dünya. :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

@RockZs

full özgürlük konusu felan açilirsa bunuda tartişiriz hocam, yok öyle herkesin özgür olduğu istediğini yaptiği söylediği istediğini karaladiği bir dünya. :)

tabi ki tartışırız. ülkenin anayasası ne diyorsa onu yaparsın, özgürlükler devlet kavramı içinde anayasada yazılır. insan hakları vardır mesela.. ama bunlar hep kural-kaide.. bize uzun adamlar lazım, badem bıyıklı, olmadı sakallı ki inansınlar.. ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Erkek

@RockZs

http://sehirmedya.com/wp-content/uploads/2014/07/23b491f9c1.jpg

https://skyturkvngenc.files.wordpress.com/2013/12/asilacak1.jpg

http://imgs.stargazete.com/imgsdisk/2015/05/26/260520151217214044262_3.jpg

http://www.internethaber.com/images/other/hu%CC%88rriyet-yu%CC%88zde-52-mursi-haberi.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=hoSuP4l949c

< ="https://www.youtube.com//hoSuP4l949c" border="0" width="480" height="360">

bu gibi onlarca haber gösterebilirim sana  medya böyle haberlerle insanlari doldurup hakaret etmelerini sağlıyor. ve hakaretten tutuklanan üniversite öğrencisi lise öğrencisi oluncada gene bu medya ortaya çıkıp vaaay efendim ifade özgürlüğü ikilcikli yaklaşimla kazan kazan her türlü kazama yöntemi.

bumu bahsettiğin özgürlük senin ? kusura bakmada bunu dünyanin hiçbiryerinde göremezsin... hayalinizden kalkin gerçek dünyadayiz hocam.

tersten düşün "olmasaydık olmazdik" manşetinde bile ortaliği ayağa kaldiranlar basın özgrlüğünden dert yaniyorya komik :) birde bir derginin KK için ayni video çektiğini hayal et bakalim eğer olsaydi öyle bir şey ne cevaplar verecektin hala basin özgürlüğündenmi dem vuracaksin ? bırakın hocam bu ikilcikli yaklaşimi daha önce dediğim gibi BİZİM tek sıkıntımız EMPATİ eksikliği..

neyse bu başliğin altinda pek alakasi yok basin özgürlüğü anayasa vs konusu açilirsa onun altinda devam ederiz.

JonTurk tarafından 31/May/15 12:13 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LethaLImpacT
    LethaLImpacT's avatar
    Erkek
    griffin bunu yazdı

Guzel proje lakin chp nin bunu soylemesi benim cikip muhammet aliden daha iyiyim boksta demek gibi olur 

..

Metalurjist.
Toplam Hit: 39106 Toplam Mesaj: 320