CHP - Yüzyılın Projesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Erkek

Gerçekten bir kerede olsa şans verilmesi gereken bir adam, kılıçdaroğlu .

Sabahları HeRo Akşamları MeRrO
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek
    tereke34 bunu yazdı
    AMpul bunu yazdı

%6 buyume ile gdp yi 830 milyar dolardan 2.7 trilyon dolara kac yilda cikarmayi dusunuyor merak ediyorum, bizim bilmedigimiz birsey mi biliyor kilictar amca?

proje 2035 te tamamlanacak, yani 20 yıl. %6 bileşik yüzde den, 2,7 yi görmez gibi duruyor.

20 yil olursa olur hocam, 2.66 trilyon dolar cikiyor, ben bir hukumet doneminde varsaydim, ancak turkiyenin ortalama buyume hiziyla kilictar birsey yapmasa da o tarihte 2.7 trilyon olur zaten. 

ama orda bir cakallik yapmis, suanda kisi basi milli gelir 10k civari, 80m insan var 830 milyar da gdp var. milli gelir 33k olacak demis, yani 20 yil boyunca %6 ile buyuyecegiz ama nufusumuz hic artmayacak demis acikcasi :) (2.7 trilyon / 80m = 33k)

her neyse sonucta kilictar 20 yil iktidarda kalsa turkiye bir arpa boyu ilerlemez, ben bunu bilir bunu soylerim, atadan CHP li ve tayyip dusmani olmama ragmen (bkz:nick)

turkiyenin radikal kararlara ihtiyaci var, boyle laf oyunlarina degil. onu da yapsa yapsa erbakan hoca yapardi, o da dinciydi ne yazik ki.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

chp izmir belediyesinde  yeni projelerinde kepcebüslerini de tanıdıktan sonra hepsine inanırım .

Temel adalettir .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı

20 yil olursa olur hocam, 2.66 trilyon dolar cikiyor, ben bir hukumet doneminde varsaydim, ancak turkiyenin ortalama buyume hiziyla kilictar birsey yapmasa da o tarihte 2.7 trilyon olur zaten. 

ama orda bir cakallik yapmis, suanda kisi basi milli gelir 10k civari, 80m insan var 830 milyar da gdp var. milli gelir 33k olacak demis, yani 20 yil boyunca %6 ile buyuyecegiz ama nufusumuz hic artmayacak demis acikcasi :) (2.7 trilyon / 80m = 33k)

her neyse sonucta kilictar 20 yil iktidarda kalsa turkiye bir arpa boyu ilerlemez, ben bunu bilir bunu soylerim, atadan CHP li ve tayyip dusmani olmama ragmen (bkz:nick)

turkiyenin radikal kararlara ihtiyaci var, boyle laf oyunlarina degil. onu da yapsa yapsa erbakan hoca yapardi, o da dinciydi ne yazik ki.

bütün chpliler akpliler hdpliler mhpliler sen gibi olsa memlekette sorun kalmaz :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Çalıntı proje. 

We can be more, we can be much more.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    mektepli bunu yazdı

Çalıntı proje. 

Tüm kainatın merkezinde dünya vardır, herşey onun etrafında döner. 

(Nasılsa temelsiz, kanıtsız sallıyoruz.)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tereke34
    tereke34's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı

Sorun bence Kılıçtaroğlu'nda değil, sorun bizim halkımızda. O kadar itilmiş ve kakılmış ki, bu radikal kararlara felan hiç gelemezler. 

Ayrıca güzel tespit yapmışsın hocam. Aklıma şu geldi, videoda 30.294$ diyor yani 2,7 trilyon için kabaca 90 milyon olur. Adrese dayalı nüfus  31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 77 milyon 695(TUİK)    Yıllık nüfus artış hızı 2013 yılında ‰13,7 iken, 2014 yılında ‰13,3 oldu(TUİK) yani nüfus artış hızı azalmaya başlamış, ki bu nüfusun içinde Suriye' den kaçanlarda olmalı. Bu artış hızı daha da düşecek gibi, tabbi Tayyip'in 3 çocuk ısrarı olmaz sa daha da düşer. Nüfus artış hızının düştüğünü varsayarsak, 20 yılda, 77 milyon, 90 milyona çıksın, milli gelir de 30 k idi zaten. 90 X 30 = 2,7 ediyor, hesap doğru gibi gözüküyor. Yanlış varsa, düzeltiniz.

Nova Vida !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

ya proje mroje siktiretsinler şu seçimlerde hele bi sandıkları korumayı becersinler,

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaDFiuS
    MaDFiuS's avatar
    Erkek
    Zodiac bunu yazdı

ya proje mroje siktiretsinler şu seçimlerde hele bi sandıkları korumayı becersinler,

+1

Her Tercih Bir Vazgeçiştir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TurkForces
    TurkForces's avatar
    Erkek

4 sene değil 4dk vermezler daha. Kredilerini tükettiler seneler önce. Seçim sonucu bellidir.

Digital Marketing Manager / Health Tourism
Toplam Hit: 39105 Toplam Mesaj: 320