Cipsin İçinden 2 Tane Taso Çıkması =)(Nostalji)
-
noel_baba bunu yazdı:
-----------------------------5 normal denen taso bir 3 boyutlu tasoya tekabül ederdi :X
Hoş günlerdi o dönemin önünde yada arkasında Aslan kral Kartları salgını başlamıştı bilmem hatırlayanınız var mıdır? :)
Ve boru içine kağıttan füze yapıp savaşmalar ..bokunu çıkarıp ..hırs yapıp füzenin önüne toplu ine aparıtını gömüp karşıya bindirmeler falan :) Mİsket döneminden önceydi sanırım bunlar yada sonra :B ..misket dönemi de Power ranges yada voltrandan önce olması lazım yada sonra :F Power ranges yada voltran dönemi de ilk iki tekerlekli bisiklet, paten yada kaykay döneminden sonra olması lazım gerek sanırım yada sonra ..ve 8 yaşındaysanız hayat gerçekten güzel :i ..eer uslu birer çocuk olursanız bir gün ormanda şirinleri görebilirsiniz XD ..Biri sıraya dizsin şunları ve dierlerini kronolojik sırası karıştı veselam nese ii nostaji oldu eyw ;) ve Tutti Frutti GÜnleri :D :)) :P :\
-----------------------------bunlara ek olarak
karaşimşek, jetgiller çizgi filmlerini
uçurtma ve gazoz kapağını unutmamak lazım,
bmx bisiklet, kontra bisikletle pedalı geri çevirip bisikleti kaydırmak, bisikletlerin direksiyonuna boynuz takmak ve direksiyonu öne eğmek koltuğu kaldırmak:D ama cantlara süs takmak, ince elektrik telleriyle cantları sararak renklendirmek, bazıları abartıp tüm cantı kaplıyacak şekilde kapak takıyorlardı :D
alman kale, gol atan kaleye, japon kale ve tek vuruş, mahalle maçlarımız :S ne günlerdi be
kağıttan gemi yapıp bi su brikintisinde yüzdürmek
sonra tekerleğe sopayla vurarak mahalleyi turlamak
kızkaçıran yakmak, çatapat ı duvarlara sürtmek
bakkaldan leblebi tozu alıp yerken konuşmaya çalışmak
futbolcu kartları biriktirmek hepsini biriktirince top veya forma veriyolardı :D
saklambaç ve birdirbiride unutmamak lazım :D
atari solonları
atari oynamak mortal combat street fighter ve mario favorimdi :D
bir zamanların vazgeçilmez faliyetleriydi be çocukluğumuz böyle geçti
şimdiki veletler pc başından kalkmıyorlar :P
-
::D evet ne güzeldi ya hp koleksiyonuma katardım şimdide yeğenlerim ööle:d anlayabilyorum onları:))
-
siz tasolarla misketlerle uğraşırken benim daha manyak bilumum fikirlerim vardı.mesela kurba'nın ağzına torpil koyup patlatmak.yakaldığm çekirgeleri örümceklere yem etmek yada kibrit kutusunda hamamböceği pişirmek
-
Bunun dışında Action Man oyuncakları alırdım Migrostan :) bisikletimin tekerleklerine kedi gözü ve diğer süsleri takardım.Tasonun dışında futbolcu kartları alırdım.Ağzımda bibaron içinde süt Şirinleri izlerdim :) ayrıca tom ve jerry yi çok severdim jetgillerde çok güzeldi.Disneyland çizgi filimlerine gıcık olurdum.Boncuklu tabancalarla az çatışma yapmadık xD mahalleler arası boncuk savaşı yapardık xD ben bizim burdaki sarhoş adamları vururdum pompalı tüfeğim vardı :D Kız arkadaşlarımın evine gidip Action Man ile Barbie bebekleri çiftleştirirdik jeaaa :B Sonra küçük koleksiyon arabalarım vardı Nascar arabaları adını hatırlayamadığım bir çeşit koleksiyonda gelirdi bana Amerikadan xD oyuncaklarıma herkes hayrandı ilk pokemon oyuncakları bana yurtdışından gelmişti bende mahalledeki çocuklara ilerde çıkıcak çizgi filimleri filan sölüyodum manyak bir duyguydu herkes ağzı açık bi şekilde beni dinlerdi ilerde ne çıkıcak hep sölüyodum xD
-
bi keresinde bi arkadaşıma 16 tane çıkmıştı içinden bende bunun gazına gelip 40 milyonumun hepsine cips almıştım(tanesi 250 bindi ozmn) ama içinden 2 tane çıkan bile olmamıştı...hayatımda yaptıım en buyuk salaklıktı heralde hala utanıorum kendimden:D
-
under_king bunu yazdı:
-----------------------------Taso'da her zaman ben kasanırdım :) Kaybetmesdim :) Gerekirse döferdim :| yinede ben kasanırdım :O
-----------------------------
arkadaşım geçen gün türkçenin içine etmekle ilgili bi konu vardı okudunmu bilmiyorum bak (kasanırdım) ve (döferdim) yazmışsın la bu z harfi s'nin hemen altında onu geç v' de hemen f'nin altında yani bunu kazanırdım ve döverdim die yazsan yorulurmusun gerçi kimsenin yazma konuşma susma vs. vs. özgürlüğüne karışamam ama ne bileyim işte kusura bakma hacı ama gıcık oluyorum -
televizyonlu taso deniyodu hoca ya ah be ne tatli gunlerdi :D:D
-
looney tunes tasolarımı hiç unutmuyorum tiviti nin bi tasosu vardı en iyisi o tasoydu bi tek bende vardı o taso offf ne günlerdi yaa içim çok kötü oldu birden
-
looney tunes diince aklıma geldi ..döner tasoları vardı onların :D
Edit: Neydi o elinde tüfeği olan safın adı :D
-
Bakkal tanışımızdı. Cipsleri ellerimizle eller taso olanı alırdık . Hiç çıkmamazlık yapmazdı. Bi keresinde 4 tane çıkmıştı bi cipsten :D Mahallede ilk "çarizard" bana çıkmıştı .