Coca-Cola Zero Bana Ne Yapıyor?
-
Arkadaşlar merhaba, çocukluğumdan beri kola bağımlısıyım. günde 2.5 litre kadar tüketiyorum. ilk çıktığı zamanlar zeroya alıştım, zaten 0 kalori diye daha da abartarak 2-3 litre içerek bu günlere geldim. şu sıralar yememe içmeme dikkat ediyorum ama bir türlü kilo veremiyorum. bu amk şeyi gerçekten 0 kalori mi yoksa bizi mi sikiyolar? siz içiyo musunuz zero?
1.83 boy 102 kilo
Mylitta tarafından 06/Ağu/19 14:46 tarihinde düzenlenmiştir -
ben de bir zero bağımlısıyım. Günde 1 lt içiyorum. Bazen 1,5 lt de oluyor.
aa şansa bak ben de kiloluyum :) -
bu arada adını şekersiz yapıp tadını değiştirenlerin sülalesine .... eski zero çok daha güzeldi.
-
Ne anlıyorsunuz şu şekerli sudan arkadaşlar, yapmayın etmeyin! Hayatınızdan tamamen çıkarın bence ...
-
GoQaN bunu yazdı
Ne anlıyorsunuz şu şekerli sudan arkadaşlar, yapmayın etmeyin! Hayatınızdan tamamen çıkarın bence ...
zero şekerli değil hacım. Suyun vermediği ferahlığı veriyor bana
-
hocam ben günde o kadar su içemiyorum kendinize yazık ediyorsunuz
-
Yigit bunu yazdıGoQaN bunu yazdı
Şekerden kastım direkt şeker değil. Şekerli su derken de direkt su demek istemedim. Sonuçta faydasız bi yana aşırı zararlı, kurtulun demek istedim.
Muhteviyatı:
Su, karbondioksit, renklendirici olarak karamel, asitliği düzenleyici olarak fosforik asit ve sodyum sitrat, tatlandırıcı olarak aspartam, asesulfam-K ve sukraloz, koruyucu olarak sodyum benzoat, doğal aroma vericiler ve kafein
-
zeroda kalori yok doğrudur, ama içerisindeki tatlandırıcılar normal bir şekere göre 1000 kat daha tatlıdır.
o yüzden normal kolaya göre daha farklı bir tadı vardır.
sonuç olarak bu tatlandırıcılar da şeker kadar zararlı, hatta çoğu kimyasal olduğu için daha da zararlıdır diye düşünüyorum.
kola yerine meyve suyu içseniz, onun içinde de bir sürü koruyucu ıvır zıvır malzeme var ama en azından kolaya göre daha az zarar verir diye düşünüyorum.
bende hafta bir 1,5 litrelik felan alıyorum, 2-3 günde anca bitiyor. çok bağımlı değilim ama bazen çok canım çekiyor namıssızı.
cips yemeyi uzun zamandır bıraktım, bunu da bırakırım inşallah.
-
Zero şekersiz evet ama içinde doğal şeker yerine Aspartam var. Yani labaratuvarda yapılmış yapay tatlandırıcı. Doğal şekeri vücudumuz bebeklikten beri insülin üreterek parçalayabiliyor. Aspartam ise vücut yabancı madde.
Zero içince dilimiz şeker tadını alıyor. Beyin pankreasa mesaj atıyor mideye şekerli gıda geldi acil insülin üret. İnsülin bakıyor gelen şey doğal şeker değil. Bu sefer kan şekerini düşürüyor. Düşen kan şekeri ise iştahın açılması demek. Fazla iştah fazla kilo demek.
Ayrıca aspartamın uyuşturucu gibi beyinde bağımlılık yaptığı söyleniyor.
-
Simdi soyle bisey var.
2.5 litre ?
Abi naptin ? yapmayin etmeyin...
Ferahlatiyormu ? Evet benide ferahlatiyor mq yalan yok.
Ama it is not good for you.
Soyle bir gercek var kola, aslinda sudan ucuz.
Neden ?
:D
Ben bu soruyu sormaya balsadiktan sonradir ki artik icmiyorum boku.
-
Yigit bunu yazdıGoQaN bunu yazdı
İçinde şekerden daha zararlı şeyler var