Çocukken Oynadığınız Oyunlar??
-
Abimle ateride 2 kişi tank oyunu oynardık.
sonra abimin kazandığı misketlerle misket
kazandığı tasolarla taso oynardım :)
-
kibrit kutusundan papil rulz :W bilmem oynayanınız varmı :W onun icin babamdan aldıgım paralarla paso kibrit alırdım :W
-
taso, kart, misket, saklanbaç, ateş topu mu neydi o, simiiiiit :D bunlar oynadığım en güzel oyunlardı..
sonra atari geldi playstation geldi pc geldi mertlik bozuldu hacı..
yok mario, yok fifa, yok tomb raider falan.. çocukluğumuzu bitirdi bu oyunlar..
-
- Misketler forever :D 3-5 çeşidi vardı onun da. Ortada kuyu olanı vardı, sonra sırayla yan yana dizip bi çizginin arkasından vurmaya çalışıyoduk, bir de bir üçgen vardı onun içine konuyordu vuruş yaptığımız bilyeli üçgenin içinde bırakmadan içerdekileri çıkartmaya çalışıyorduk. iyi oynardım :D
- Köyde büyüdüğümden, kumda çok eşelendiğimizi hatırlarım 7-8 yaşıma kadar. Sonrasında misket, taso gibi profesyonel şeylere geçtik..
- Taso, futbolcu kağıtları, gazoz kapağı, kibrit kutusu kağıtları, bilumum şeyler :)
- Deniz kenarında dalgaların getirdiği büyük mantarları (tekerlekler) toplayıp domates kasalarına tekerlek yapıyorduk sonra yokuş aşağı sal içine oturup :))
- Mahalle maçları, çayda balık tutmalar, tarlada börtü böcek kovalamalar falan çok aktif ve survivor tadında bi çocukluğum oldu :))
Daha vardır da bunlar geldi aklıma. Bir de atarim oldu bir ara, onun başında da az vakit geçirmedim ((:
Orta okul için merkeze taşındık, hepsi yalan oldu tabi. Şu an çok özlüyorum o günleri, büyümese miydik ne...
-
OveRTaX bunu yazdı:
-----------------------------
7 taş oynardık.İki takım kurulur,taşları topla devirmeyi başaran takım kaçar ve taşları tekrar üst üste dizmeye çalışır diğer takımda onları topla vurmaya çalışırdı.Çok severdik bu oyunu.Mahalle maçları vazgeçilmezimizdi.Bursaspor alt yapısında oynayan bir arkadaş vardı onun sayesinde hiç bir mahalleye yenilmezdik.Tek pas(aylık) oynardık.Topu sektirme yeteneğim olmadığı için ilk başta hep kaleye geçerdim.Sonradan kaleden çıkıp erkek kardeş olmayı başarabilirdim.
Bir ara taso devri başlamıştı.Herkes kendini tasolara verdi.Bu konuda yeteneksizdim.Daha sonra hırs yapıp evde taso atış tekniklerine çalıştım.Benle dalga geçen çocukların ağızlarına sıçtığımı hatırlıyorum.Taso sayılarını yarıya indirmiştim.
Mahallede bilgisayara kavuşan 2. kişi olmuştum.Windows 98 bilgisayaramız vardı ama çoktan bozulmuştu.Artık bilgisayar devri başlamıştı ama yine dışarıya çıkar yine aynı oyunları oynardım.Eve internet gelince artık dışarıya hiç çıkmaz oldum.Mahalledeki arkadaşlar internet çocuğu demeye başlamışlardı.Sonra herkesin evine bilgisayar internet girdi birbirimizle görüşmez olduk..
-----------------------------eheeh bizde 9 taş vardı aynı mantık, ama tüm sokaktaki çocuklarla dünyanın oyununu oynuyoduk akrabalar bize gelince ne kadar çok çocuk var diyolardı istop mu ne vardı topu havaya atıyodun birinin ismini söylüyodun o topu tutuyodu bi renk söylüyodu herkes o rengi bulmaya çalışıyodu bi kız vardı aq lila, fildişi rengi felan diyodu cinnet geçirtcekti, ortada sıçan vb... taso işinde başarılı değildim genellikle amcaolu oynuyodu işler kötüye gidiyosa ortadaki tasoları çalıp firar aq :D, beyblade çıktı sonra alet vardı çekiyodun beyblade dönüyodu çizgifilmdeki gibi hayvan amcaolu ona ek parçalar takmıştı milleti topluyoduk ortada bi leğen beybladeleri yarıyo :D, sonra digimon çıktı sanırım o beni sarmadı 1-2 bölüm izledim bok gibiydi. amcamın o zamanlar pc sertifikası ve babamın pc merakından ilk pc ler bizdeydi win98 di , fifa 99, motocross maddness, midtown madness yüklüydü midtown daki otobüsü alıyodum kafama göre güzergahlar belirliyodum oralardan sözde yolcu hesabı alıyodum milleti felan, direksiyon görüntüsü vardı beni mesteden oydu .... [ vay aq ya bitmez bu :( ]
şimdi hiçbirini göremez oldum görsem de selam dahi verilmiyecek durum..
biz oynadık gene .. şimdiki nesil tam boktan (istanbul için)
şahsen şu an küçük kardeşim var pc var interneti var takılıyo öyle ne yakalamaç oynayanlar ne saklambaç oynayanlar var.
sanalikada feyk profiller açıp milleti keklemeye çalışıyo :D
-

çok deli çivi oynardım çok pantolon cebi yırttım icabında :D misket tarzı oynardık biz gazoz kapağıda vardı.. -
sporcu kartı =) 5 tane sporcu kartıyla çuvalla kart kazanmıştım. sayıya göre oynardık. bide taso vardı abimle manyak taso oynardık 1 günde bi sürü tasomuz gittiydi geri toplayana kadar 1 ay geçti =) çok kötü üzülmüştüm ya.
-
SpyBreaK bunu yazdı:
taso, kart, misket, saklanbaç, ateş topu mu neydi o, simiiiiit :D bunlar oynadığım en güzel oyunlardı..
sonra atari geldi playstation geldi pc geldi mertlik bozuldu hacı..
yok mario, yok fifa, yok tomb raider falan.. çocukluğumuzu bitirdi bu oyunlar..
hahaaha aynen hacı :D -
Ben hep doktorculuk oynardım kızlarla..
-
Misket,gazoz kapagi,kibrit kabi,midye kirmaca,civi,celik comak,himen kartlari,futbolcu kartlari,kola kutusuyla futbol,taso,hirsiz polis tokatina,simit,uzun essek,zimba,9 tas,seksek.Daha aklima gelmiyen bisuru oyun..
evde 5 6 bintane misket bi okadarda futbolcu karti vardi.Futbol kartlarini annem atmis,misketler yegenlere dagilti hala 400 500 tane duruyo misket ogluma sakliyorum allah nasip ederse..