folder Tahribat.com Forumları
linefolder Assembly - Reverse Engineering
linefolder Crackten Ve Ollydbg'den Anlayanımız Varmı.

Crackten Ve Ollydbg'den Anlayanımız Varmı.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek

S.a arkadaşlar bir programın internet bağlantısını kesmem lazım internette basit yöntemler var ama programı her başka pcye takışımda bozulmasın istiyorum.

Şimdi nasıl yaparım. Birde olly'i açtığımda comment's bölümünde sürekli "i/o comments" yazıyor yada başka birşey adam akıllı hiç yazmıyor acaba bi yerde yanlışmı yapıyorum.

Edit : Comments kısmında update yazısını arıyorum ama bulamıyorum bulsam galiba onu noplıyacam oyle kesicem internet bağlantısını ama bulamıyorum.

İsteyene programıda gönderebilirim. :)

Yardımcı olandan allah tuttuğunu altın etsin abiler geçen gün sabah 5'e kadar bununla uğraştım ve ensonda krize girdim . 8 de kalkıp işe gittim siz düşünün halimi.

samato tarafından 02/Eyl/15 23:36 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

hocam incelemediyseniz tbt dökümanlarında ollydbg kullanarak yapılan anlatımlar olması lazım, belki işinize yarar ufak bir katkım olur diye yazıyorum.. kolay gelsin, umarım halledersiniz.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

hocam incelemediyseniz tbt dökümanlarında ollydbg kullanarak yapılan anlatımlar olması lazım, belki işinize yarar ufak bir katkım olur diye yazıyorum.. kolay gelsin, umarım halledersiniz.

Eyvallah hocam Şunu bir halledeyim döküman olarak çıkartıcam şu konuyu hayrına karar verdim herkes yararlansın.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Programın tek adresten mi veri çekiyor? Yoksa türlü türlü adres mi var?

Sadece bi imza..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek
    PcK0 bunu yazdı

hocam adres olayını bilmiyorum ne oluyor tam olaraktan

Edit : Programı ollydbgde koşturmaya başladığımdada terminate oluyor.

samato tarafından 03/Eyl/15 00:08 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

internette basit yöntemler var ama programı her başka pcye takışımda bozulmasın istiyorum.

hocam kendi cevabını vermişsin zaten bende araştırdım güvenlik duvarından exeyi seçip veri almasını veya veri göndermesini  engelleyebiliyormuşsun

http://www.warezturkey.net/ipuclari/21112-program-ya-da-oyunun-internete-erisimini-engellemek-resimli-anlatim.html bu linkte detaylıca anlatmış arkadaş

http://stackoverflow.com/questions/7701667/how-to-add-outbound-windows-firewall-exception burdada üstteki işlemin cmd üzerinden yapacağını anlatmış sanırım yarım ingilizcemle bu kadar anladım. bir bak derim. 

eğer cmd kodun çalışırsa .bat dosyasını yaparsın çalışır :) ollydbg falan uğraşmazsın..

saybirs tarafından 03/Eyl/15 00:10 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

seçenekler

1- proxifier (block)

2- fiddler4 ile sniffleyip hosts dosyası ile engelleme

3- fiddler4 yerine wireshark kullanma

4- firewall'dan engelleme (1 ile aynı sayılır ama 1 daha basit)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek
    saybirs bunu yazdı

internette basit yöntemler var ama programı her başka pcye takışımda bozulmasın istiyorum.

hocam kendi cevabını vermişsin zaten bende araştırdım güvenlik duvarından exeyi seçip veri almasını veya veri göndermesini  engelleyebiliyormuşsun

http://www.warezturkey.net/ipuclari/21112-program-ya-da-oyunun-internete-erisimini-engellemek-resimli-anlatim.html bu linkte detaylıca anlatmış arkadaş

http://stackoverflow.com/questions/7701667/how-to-add-outbound-windows-firewall-exception burdada  cmd üzerinden yapacağını anlatmış sanırım yarım ingilizcemle bu kadar anladım. bir bak derim. 

eğer cmd kodun çalışırsa .bat dosyasını yaparsın çalışır :) ollydbg falan uğraşmazsın..

hocam o firewall olayını biliyorum ama her kullanılan pcde firewall olmayabilir. Birde bizim programı verdiğimiz herifler afedersin öküzler yani. Ne kadar saçma sapan sıkıntı pcler gönderdiklerini bilsen.  Yani o olmayacak internete yine bağlanır program.

Şimdi programın 1 defa internete bağlanması programı direk ıskartaya çıkartıyor. Update oluyor işlevini kitliyor program. Kalıcı çözüm arıyorum anlıycagın hocam .

samato tarafından 03/Eyl/15 00:14 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek
    samato bunu yazdı
    PcK0 bunu yazdı

Debugger korumaları. Ollydbg içersinde çalıştırdığında program ben nerede çalışıyorum diye kontrol ediyor ve debugger içersinde ise kendisini sonlandırıyor. Ki bahsettiğin gibiyse bu korumalardan sadece bir tanesi. CRC check, file check, process list, windows name list.. gibi korumalarıda olabilir.

Ayrıca güvenlik duvarı olmayabilir demişsin ama xp dahil tüm windowslarda güvenlik duvarı var. Ama elle devre dışı bırakırsalar elbetteki program internete bağlanacaktır.

Programın ilk çalıştığında mı internete bağlanmaması gerekiyor? Yoksa sürekli mi internete bağlanmamalı?

Sadece bi imza..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek
    PcK0 bunu yazdı
    samato bunu yazdı
    PcK0 bunu yazdı

Debugger korumaları. Ollydbg içersinde çalıştırdığında program ben nerede çalışıyorum diye kontrol ediyor ve debugger içersinde ise kendisini sonlandırıyor. Ki bahsettiğin gibiyse bu korumalardan sadece bir tanesi. CRC check, file check, process list, windows name list.. gibi korumalarıda olabilir.

Ayrıca güvenlik duvarı olmayabilir demişsin ama xp dahil tüm windowslarda güvenlik duvarı var. Ama elle devre dışı bırakırsalar elbetteki program internete bağlanacaktır.

Programın ilk çalıştığında mı internete bağlanmaması gerekiyor? Yoksa sürekli mi internete bağlanmamalı?

Adresi Göremedim hocam okuyamadımki o commentlerden bişey.
    Upx vardı programda çözdüm. Sonra pied'de kriyptoanaliz yaptım 33 yerde kripto varmış dedi bana. Crc32,Md5,Adler32 filan o yaparmı acaba.
    Hocam ilk başladığı anda update kontrol ediyor. Heralde birtek ozaman internet bağlantısının kapalı olması lazım ama şimdi başka yerdede update kontrol ederse sıkıntı olur.

Not : Esas sıkıntım programın kitlenmesi başka çözümüde olabilirmi acaba.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

fiddler yükleyip hangi siteye istek atıyor bakar mısın hocam

eğer sabit bir siteyse hosts ile çözersin, siteye girip değer kontrolü yapıyorsa host dosyası ile gelen siteyi localdeki sayfaya yönlendirip aşabilirsin diye düşünüyorum.

Toplam Hit: 9305 Toplam Mesaj: 38
program crack