Cumhurbaşkanı Ne Yapar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

www.tccb.gov.tr/cumhurbaskaninerede/ 

bu nasıl iştir adamın ayak basmadıgı yer kalmamış aşagıda yazıda bir örnek var

Boş verin şimdi siz onu...

Tanzanya’ya niye gidiyor?

*

İsmet İnönü’den Evren’e, Ahmet Necdet Sezer’e, Menderes’ten Özal’a, Ecevit’e, Demirel’e, bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti adına bir kişi gitmemiş Tanzanya’ya... Gezinti rekoru kırarak, neredeyse dünyada ayak basmadık toprak bırakmayan Tayyip Erdoğan bile gitmedi Tanzanya’ya... Gül niye gidiyor?

*

Svahili dilinde sormuyorum...

Türkçe soruyorum.

*

Büyükelçiyi özlemiştir desek...

Tanzanya’da elçiliğimiz yok ki!

Kenya’daki bakıyor oraya.

*

Ticaret desen...

Aramızda ticaret micaret de yok.

Zaten adamlar aç.

Milli geliri sadece 723 dolar.

Birleşmiş Milletler un mun gönderiyor da, karınları doyuyor garibanların.

*

AB ile alakalı olabilir mi acaba?

Coğrafyam zayıftır ama...

Galiba Afrika’da.

*

Futbolcu getirebilir desek...

Kara Kıta’nın 21 ülkesinden topçu var ligimizde, ilaç için bi tane Tanzanyalı yok...

Olsaydı, çoktan getirirlerdi.

*

Müslüman kardeşlerimiz mi?

O da değil.

Müslümanlar azınlık.

Çoğunluk, Hıristiyan ve bildiğin kabile...

Ağaçtan oydukları totemlere tapıyorlar.

Büyücüleri filan var.

*

Rahmetli Sadri Alışık’ın Turist Ömer filmlerine baktım, oradan esinlenmiş olabilir mi, diye... Orada da adı geçmiyor!

*

E nedir kardeşim?

Merak ediyor insan...

Ne var Tanzanya’da?

Gazete arşivlerini taradım...

Bize dair tek bilgi şu:

Fethullah Gülen’e bağlı cemaatin okullar zincirine, Tanzanya da eklendi... Tanzanya’daki kolejin açılışına, AKP milletvekilleri, eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı, İzmir Milli Eğitim Müdürü, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve bazı işadamları katıldı.
    Koleji açmışlar.

Üniversite kurmak istiyorlarmış.

Arsa alamıyorlarmış.

*

Yılmaz ÖZDİL

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

yakında Yılmaz Özdilin arabasının freni patlayabilir.

çok fazla dürüst ve sert yazıyor 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

ya ne sert yumuşağı. cumhurbaşkanı bu tabi ki yurtdışında etkinlik gösterescek. bu gün çin bile afrikaya yatırım yapıyor. bizim dibimizde biz niye bişeyler yapmayalım. dünyanın heryerinde yoksak sadece belirli bi bölge den mi alakadar olalım. artık dünya bi bütün bunu böyle görün.. nasıl elin almanı ingilizi fransızı gelip ülkemizde okul açıyorsa bizde oralarda açmalıyız. bu yönden fetullah gülene ecevit bile destek vermişti hatırlarsanız.. 

bi ayrıntı.. şuanki tanzanya savunma bakanı bu açılan türk okulunda yetişmiş.ve devlet kademesindeki çok kişi türkçe biliyor.ingilizce gibi.. biz bunlara el vercez ki bunlarda bizim orda işimizi görsün. belki bugün çok işimize yaramıyor ama .bu okulların meyvelerini türkiye bi 10-20 yıl içinde göreceksiniz çok daha güzel toplıycak.. 

mallık yapmayın.isterse faroe adalarına gitsin. kazanım kazanımdır. cumhurbaşkanımıza destek olalım.akp karşıtlığı yapçam diye devlete ibnelik yapmanın alemi yok.

Ayrıca çok şekersin :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    izmire gidicem 2 senedir gidemiyorum..!!!

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

Cia bunu yazdı:
    -----------------------------
    izmire gidicem 2 senedir gidemiyorum..!!!

yürüyerek gitsen şimdiye varırdın. izmir nere ki? iki adım yer.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek
    bunun akp karşıtlığıyla alakası bu ülkedekilere el versek ne vermesek ne sanki dünyada sözü geçen bi ülke hayatında kaç kere bu ülkenin ismini duydun sölesene ? yada kaç tane haberine tanık oldun tanzanya ve afrika ülkeleri üzerlerinden sömürgeci devletlerin çekilmesi gerekki o zaman yatırım yapalım oda ilerdeki 100 sene olmayacağı için başka bi nedenle orada olduğunu tahmin etmek hiçde zor deil ....

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

Spacheata bunu yazdı:
    yürüyerek gitsen şimdiye varırdın. izmir nere ki? iki adım yer.

hatta şöyle ''gözünü kapat izmiri hisset'' sen nirvanaya ulaşmışsın :) demek istedigim millet krizde beli bükülmüş devlet erkanı dünyada fink atıyor nerden geliyor bu para nerde bu bollluk nerde bu devlet 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

abi uçmusunuz siz ya . artık bişey demiyorum. size göre herşey ya siyah ya beyaz.. yok böyle bişey.. tek sözünü geçirme şekli demir yumruk değil ki. bazende birbirinize nazınız geçer. eski ahbablıklarınız geçer. 

bazen sözünüz %100 geçer bazen %50 bazen %5 geçer.

bugün sıradan bi amerikalıya turkey diyince adamlar yılbaşına daha var diyosa sen ne güçlü ülkesinden amerikan ziyaretinden bahsediyon.. amerikanın çokta sikindemi türkiye .. değil. 

ama böyle 3.dünya ülkeleri için türkiye . sanki bizi obama ziyaret etmiş gibi bişey onlar için..

çok klasik olcak ama yurtta sulh cihanda sulh a.q. kaynaklarıda onların olsun.ekonomileride..bize barış lazım. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek
    Cia bunu yazdı:

bikere şunu söyliyim şuan için krizde olan devlet değil serbest piyasa ekonomisi. özel şirketler...

devletin kasa sallansada daha ayakta.. teğet geçmedi belki ama 12 dende vurulmadı.. 

kıskançlık yapmayın siz gidemiyonuz diye.adam gitmiş çokmu. helal olsun gezsin a.qyım ben onun yerinde olsam. gezmediğim yer bırakmam :D 10 katı gezerim..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek
    ah buna rağmen gezmesin diyosan kanun teklifi ver. sınırlandırılsın bütçesi cumhurbaşkanının.. o olabilir..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Erkek
    Yer içer sıç*r gezer .....

eskilerden kim kaldı..
Toplam Hit: 7158 Toplam Mesaj: 42