Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Projesi [MİLRES]
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------
glaurung bunu yazdı:
Beyler atladığınız bir nokta var, ingilterede yapılan araştırmaya göre bir ülkedeki rüzgar enerjisi payı ülkenin üzerinde bulunduğu iklim koşullarına bağlı olarak %15-%25 oranında yer kaplayabilir enerjide, bunun nedeni rüzgar durdugunda elektriklerin gidecek olması dır, ha siz %100 yapıcam diyorsanız kapasitenizin 3-4 katı yatırım yapmanız gerekiyor, nükleer atıkların depolanması bence sorun değil ayrıca 10km derindeki çukurlara doldurulabilir, ha dikkat edilmeyecegini dusundugumden kuşkuyla yaklaşıyorum, hidrojenden nükleer enerji üretmemiz gerektigini dusunuyorum.
-----------------------------rüzgar durdugunda enerjimi gidicek ?
üretilen enerjinin depolanabilirliği mevcut :)
yoksa kondansatörlerrden haberin yok mu
-----------------------------öyle bir yükü hapsedebilmek için gereken kondansatörün maliyetinden haberin yok mu =D
-
hipokondriyak bunu yazdı:
glaurung bunu yazdı:
Beyler atladığınız bir nokta var, ingilterede yapılan araştırmaya göre bir ülkedeki rüzgar enerjisi payı ülkenin üzerinde bulunduğu iklim koşullarına bağlı olarak %15-%25 oranında yer kaplayabilir enerjide, bunun nedeni rüzgar durdugunda elektriklerin gidecek olması dır, ha siz %100 yapıcam diyorsanız kapasitenizin 3-4 katı yatırım yapmanız gerekiyor, nükleer atıkların depolanması bence sorun değil ayrıca 10km derindeki çukurlara doldurulabilir, ha dikkat edilmeyecegini dusundugumden kuşkuyla yaklaşıyorum, hidrojenden nükleer enerji üretmemiz gerektigini dusunuyorum.
-----------------------------:D:D: D:D
ruzgar durdu elektrıkler gıttı. kondansatorler var depolamak ıcın buyuk sarj üniteleri var oda yetmezse hava depoları var o nedenle bilmeden boş beleş muhalefet olarak yazma her konuya.
bu ülke normal madenlerındekı olayları engelleyemeıyor nukleerle fılan basedemez.tamam cok ucuza mal oluyor.Japonya depremde basedemedı neredeyse. Tr de oldugunu dusun,
insanlar hala çernobilin etkilerini taşıyorlar.Önceden nükleer e destek verırdım ama japonyadan sonra yok arkadaş kalsın.
-----------------------------yahu sen ne nalet bi adamsın =D bak ben muhalefet miyim burda bilgi veriyoruz, diyelim ki bu kış yüksek basınç trakya bölgesine egemen oldu ve rüzgarın akacagı bir alçak basınç merkezi yok, yaprak kımıldamıyor 15 gün boyunca sen türkiyenin 15günlük elektrigini nereden karşılayacaksın ? Marmaranın diğer bölgelere göre çok daha fazla rüzgar aldıgını hesaba katarak söylüyorum doğuda rüzgar yok zaten anadoluda da 5m/s ortalama hızı geçen bölge yok gibi, karabük civarı haricinde karadenizde de potansiyel yok. Hidrojen santrali patladıgında uranyum santraline göre çok daha az zarar verir etrafa çünkü bozulmaya devam eden elementler etrafa saçılmaz. Ayrıca bence japonyayı gözünüzde büyütüyorsunuz.
Ayrıca ulaşım aş.de elektrk şefi bi elemanın söylediği şeyi hiç unutmam, metroyu 1 saat çalıştırmak için gereken akü bir istasyon kadar hacim kaplar demişti.
-
rüzgar durdu, elektrik gitti muhabbetine binayen, rüzgar gülleri sürekli rüzgarlarını güzergahı üzerine kuruyorlar
öle bi eli zikinde kafasına göre esen rüzgarların,dağın,taşın üstüne kurmuyorlar. o bölgede 7/24 rüzgar esiyor.
diye bi ara okumuştum.
edit : tr de de bu tip yerler var. bkz: coğrafya dersleri.
-
Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Rotor Elektrik Üretim A.Ş., Osmaniye'de Türkiye'nin tek bir alanda kurulu en büyük rüzgâr santralini inşa ediyor. Osmaniye ilinin Bahçe ve Hasanbeyli ilçelerinde yapımı süren rüzgar santralinin ilk aşaması olan 135 MW kapasiteye sahip Gökçedağ Rüzgar Santrali tamamlandı. Yılda 500 milyon kWh elektrik enerjisi üretmesi beklenen santralde kullanılan türbinler, Türkiye'de kurulan en büyük rüzgar türbinleri olup, 85 metrelik kule gövdesi ile 30 katlı bir bina ile aynı yüksekliğe sahip. Grup yine Osmaniye'de Sarıtepe ve Demirciler'de sırasıyla 50 MW ve 60 MW'lık kapasitelere sahip toplam 110 MW gücünde iki rüzgar santrali projesi için daha lisans alarak sahaların ön etütlerini gerçekleştirdi. Bu iki ek yatırımla Osmaniye'deki enerji üretim kapasitesi 245 MW’a ulaşacak. Zorlu Enerji Grubu, Osmaniye'deki Rüzgar Santrali projesi ile sağladığı seragazı azaltımı ve sürdürülebilir kalkınmaya olan katkısını, “Gold Standard” ile belgeledi ve proje dünyada bu alanda “Gold Standard” alan en büyük proje oldu.
osmaniye bahçeye giderseniz yolunuz düşerse görürsünüz dev gibi sıralı duruyor byük oldujklarını biliyordumda bu kadarda beklemiyordum yine uzaktan görmeme rağmen devasaydı. zorlu yapmış yapılabiliyor zaten bunun önemi tamamen milli olması ayrıca kırsal alana kurulur nedenini bir rüzgar türbününün yanında durduğunuzda anlarsınız ? vizzzzzzzzzzzz
-
aynen öyle foxx
ekstra olarakta rüzgar yön değiştirse bile kanatlar rüzgara göre ayarlanabiliyor
ve şöyle ki
o kondansatörün mağliyeti kanat kadar yoktur ve öyle bir kondansatörden kimse kaçmaz
-
FOXXLY bunu yazdı:
rüzgar durdu, elektrik gitti muhabbetine binayen, rüzgar gülleri sürekli rüzgarlarını güzergahı üzerine kuruyorlar
öle bi eli zikinde kafasına göre esen rüzgarların,dağın,taşın üstüne kurmuyorlar. o bölgede 7/24 rüzgar esiyor.
diye bi ara okumuştum.
-----------------------------7/24 rüzgarın esiyor olması kullanabilecegin anlamına gelmez ya, keşke biraz bilip konuşsanız, 3m/s'nin hatta bazılarında 3,5m/s'nin altına dusunce rüzgar hızı, türbin elektrik üretemez, 25den fazla çıkarsa da frenler, türkiyede en yüksek rüzgar alan bölgeleri bile ortalama 9-10 metre/saniye ile alıyor rüzgarı hem de 30metrede.ki bir gün 20 eserken öbür gün 1 esiyor olabilir tabi bu günlerde mevsim farkı vardır. ve bu durum daha vahimdir, mevsimsel olarak depolamak zordur çünkü bir gün şarj edip öbür gün kullanmak gibi bi şansınız olmaz, ingilizler araştırmış diyorum adamların rüzgar potansiyeli iyi olmasına rağmen, denizlere santraller yapmalarına rağmen bizden 10sene ilerde olmalarına ragmen, burda cahil ingilizler oluyor bizim müridler ise bu işin allahı sanırsın =D
-
glaurung bunu yazdı:
FOXXLY bunu yazdı:
diye bi ara okumuştum.
-----------------------------7/24 rüzgarın esiyor olması kullanabilecegin anlamına gelmez ya, keşke biraz bilip konuşsanız, 3m/s'nin hatta bazılarında 3,5m/s'nin altına dusunce rüzgar hızı, türbin elektrik üretemez, 25den fazla çıkarsa da frenler, türkiyede en yüksek rüzgar alan bölgeleri bile ortalama 9-10 metre/saniye ile alıyor rüzgarı hem de 30metrede.ki bir gün 20 eserken öbür gün 1 esiyor olabilir tabi bu günlerde mevsim farkı vardır. ve bu durum daha vahimdir, mevsimsel olarak depolamak zordur çünkü bir gün şarj edip öbür gün kullanmak gibi bi şansınız olmaz, ingilizler araştırmış diyorum adamların rüzgar potansiyeli iyi olmasına rağmen, denizlere santraller yapmalarına rağmen bizden 10sene ilerde olmalarına ragmen, burda cahil ingilizler oluyor bizim müridler ise bu işin allahı sanırsın =D
-----------------------------o zaman proje iptal hacı dur yarın iptal edek
Sabancı Üniversitesi, TÜBİTAK, TAI, İTÜ, İstanbul Ulaştırma boşa yoruldular demekki tüh. :I
-
glaurung bunu yazdı:
FOXXLY bunu yazdı:
diye bi ara okumuştum.
-----------------------------google terk aq
herkes salak bir sen zekisin itü filan tırt yanı ne dıye okumuslarkı demi
ananı ingilizler kovalasın
-
glaurung bunu yazdı:
-----------------------------afedersin seviyene sokayım birader, üstteki bi eleman da örnek vermiş ulaşımaş falan diyerekten, ulaşım aşyi bana anlatıyor, anlama özürlüsü müsün %25 diyorum, hiç yapılamaz demiyorum, %25lik bir potansiyele ulasmak 20 sene alır zaten, bu adamlar boşuna çalışıyor dedim mi ben, seviyenin içine ettiniz bişi anlattık güzel güzel.
-
glaurung bunu yazdı:
glaurung bunu yazdı:
-----------------------------afedersin seviyene sokayım birader, üstteki bi eleman da örnek vermiş ulaşımaş falan diyerekten, ulaşım aşyi bana anlatıyor, anlama özürlüsü müsün %25 diyorum, hiç yapılamaz demiyorum, %25lik bir potansiyele ulasmak 20 sene alır zaten, bu adamlar boşuna çalışıyor dedim mi ben, seviyenin içine ettiniz bişi anlattık güzel güzel.
-----------------------------yaşın 15 var mı senın cıddı cıddı