Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Projesi [MİLRES]
-
hipokondriyak bunu yazdı:
-----------------------------
glaurung bunu yazdı:
hipokondriyak bunu yazdı:
glaurung bunu yazdı:
-----------------------------google terk aq
herkes salak bir sen zekisin itü filan tırt yanı ne dıye okumuslarkı demi
ananı ingilizler kovalasın
-----------------------------afedersin seviyene sokayım birader, üstteki bi eleman da örnek vermiş ulaşımaş falan diyerekten, ulaşım aşyi bana anlatıyor, anlama özürlüsü müsün %25 diyorum, hiç yapılamaz demiyorum, %25lik bir potansiyele ulasmak 20 sene alır zaten, bu adamlar boşuna çalışıyor dedim mi ben, seviyenin içine ettiniz bişi anlattık güzel güzel.
-----------------------------yaşın 15 var mı senın cıddı cıddı
-----------------------------dostum senle muhattap olmuyorum, burda bilgi verdik rüzgar enerjisini ülkede %100 kullanamayız dedik, nedenlerini söyledik, diğer enerji kaynakları da araştırılmalı dedik, geldiniz ananı ingilizler kovalasın dediniz, seviyesizsiniz.
-
sayın arkadaşlar rüzgar ve güneş enerjisini kullanmak çok güzel bir olay, keşke ülkemizde enerji elde edebileceğimiz tüm kaynaklar verimli bir biçimde uygun yerlerde kullanılsa. keşke enerji kaynaklarımızı çok çeşitlendirebilsek. örneğin ülkemiz adına en sinir bozucu durum doğalgazdan ürettiğimiz elektriğin toplam üretimde biraz fazla yüzdeye sahip olmasıdır.
konuyla ilgili olarak da şunu söyleyebilirim rüzgar ve güneş enerjisi ile baz yükü karşılayamayız. çok üstün bir teknoloji bir anda ortaya çıkmadığı sürece mutlaka nükleer veya termik santralleri kullanmamız gerekiyor.
-
rüzgar gülü rüzgar gülü.. hiç bu kadar üşüdün müü.. :| çok esiyo bu rüzgar gülü arazileri. küreselde habire ısındığınına göre bunların vantilatörlü bi projesini yapacan hem kendine enerji elde edecek hemde kafetarya açacan.
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------öncelikle hocam, nükleeri bu kafayla elimize yüzümüze bulaştıracağımız konusunda hem fikirim onu belirteyim.
ama dünyanın en pahalı elektriğini tüketmek zorunda kalmamız, en pahalı su , gaz, petrol vb nedeni elektrik üretmeyi bilmememiz yada elektrik üretecek kaynağımız olmadığından , teknolojimizin eski olması, mühendisimiz sanayicimiz bunu beceremediğinden değil.
birilerinin bu mal için hiç para ödememesidir, evet ayrıca ırkçı diyorsan sapına kadar ırkçıyım, kendine kürt diyenlerin bu memlekete 1 çivi çakmak gibi faydası olmuşta bunu kanıtlarsan boğaz köprüsünden atlıycam bunu gayette net söylüyorum. kürt kökenli demiyorum peki ama kendine kürt diyen bir avuç it devletin milletin boğazına basmış , her giderini bize ödetiyor 1 kuruşta faydaları olmadığı gibi - yarattıkları terör ve teröristten bahsetmiyorum bile - son 100 yıldır doğuyu biz millet olarak a dan z ye finanse ediyoruz ki elektrik bunlardan en göze çarpan , oha yuh artık denilecek mevzu
bunu dile getirince bir de çıkıp tehtid ve yaygara sadece, eskişehirdeki bursadaki vatandaşın suçu devlete isyan etmemek zaten. ben tohumuna para vermediğim bu pisliğin 100 tane çocuğuna bakmak zorunda değilim, eğer bu ırkçılıksa ? ve kimsenin elektirğini de ben ödemek durumunda olmamam gerekirdi ama 100 kaattan aşağı fatura gelmiyor çok şükür (!) aman yeterki isyan çıkmasın kardeşliğimiz(!) bozulmasın , sikerler böyle kardeşi birgün haberleri olsun.
-----------------------------Sonuna kadar haklısın hocam
-
hala nükleere hayır mı diyorsunuz ? ? nükleer gereklidir.Enerji bakımından da atom bakımındanda.
öyle herkes dost olsun olayı hayaldir.Güç ve enerji için şarttır.
Pistir, nalettir ;
---
Fakat : senin evinde deterjan var, senin araban var, sen elektrik tüketiyorsun, sen kimyasal maddelerle haşır neşirsin, yeri geliyor sokağa çöp atıyorsun.
O yüzden kimse kalkıp bana çevresel neden, dünyanın anasını zikiyoruz diye nükleere karşıyız demesin.
-
zumsuk bunu yazdı:
hala nükleere hayır mı diyorsunuz ? ? nükleer gereklidir.Enerji bakımından da atom bakımındanda.
Pistir, nalettir ;
---
Fakat : senin evinde deterjan var, senin araban var, sen elektrik tüketiyorsun, sen kimyasal maddelerle haşır neşirsin, yeri geliyor sokağa çöp atıyorsun.
O yüzden kimse kalkıp bana çevresel neden, dünyanın anasını zikiyoruz diye nükleere karşıyız demesin.
-----------------------------Hocam tabiki herkes çevreye gereken özeni göstermiyor herkes greenpeace savaşçısı değil ama nükleer santralde bir sorun olduğu zaman hasar geri dönülemez oluyor bkz: çernobil , fukuşima . Japonya gibi memleket bu işin üstesinden gelemediyse biz sıçıp batırırız.
-
sokoban bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
Pistir, nalettir ;
---
-----------------------------Hocam tabiki herkes çevreye gereken özeni göstermiyor herkes greenpeace savaşçısı değil ama nükleer santralde bir sorun olduğu zaman hasar geri dönülemez oluyor bkz: çernobil , fukuşima . Japonya gibi memleket bu işin üstesinden gelemediyse biz sıçıp batırırız.
-----------------------------hocam mesele oda değil biz elimize gözümüze bulaştırrız falan e artık bulaştırmyalım bence !
bak konu nerden nereye rüzgar nükleere döndü ama bir de olayın olasılık boyutu var yani kalkıp 8 şiddetini dayanıklı yaparsın 9 şiddetinde deprem olur 9 yaparsın 10 olur nükleer de gerekli ama :S
-
Yaa bu rüzgar enerjisini çok sevdim ben. Memleketim hatay da 7-24 ve senenin 12 ayı sürekli rüzgarlı olan kırsal alanlar mevcut. Son 4 yılda inanılmaz derecede artış oldu. Sürekli kuruluyor. Hatta bizim köyümüzde bile arazilere teklifler geldi. Devlete kiralamaya başladık. Araziyi biz kullanıyoruz. Devlet sadece rüzgar gülü ve elektrik depolama-dağıtım şebekesini kuruyor. Yıllık olarak 60000 tl kira alıyoruz. :)
_________
Hem para kazan hemde enerji sağla. Devlete de faydan olsun. Kendinede...