Dava Açmanın Nesi Garip?
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------geriye %53 kalıyor evet ama mesela türban konusunda MHP nin oylarınıda AKP saflarında sayabiliriz yani % 53 yanlış.
ihale lerdeki rüşvetleride babalarınıza abilerinize sorun dyp dsp anap zamanlarını sizlere anlatsınlar.
-----------------------------
anlatsınlar erkan anlatsınlar sen dinle ama işin aslını astarını anlayarak dinle en yakın zamandan koray aydını ele alalım hakkında açılan tüm davalardan beraat ettimi etti demekki neymiş açılan konunun özeti DAVA AÇMANIN NESİ GARİP? -
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------fakir ama gururlu mu?underzero ne gururu yahu biraz mantık allasen.tamam benim verdiğim cevaba cvp verebilirsin ama bu cvp değil.kimse bana akpartiyi kapatmaya destek verdiğim için bana aferin demiyecek.ülkeden bahsediyoruz bakkal süleymanın kızından değil kaldı ki münferit bir olay olarak değerlendirelim ardından da fakir ama gururlu muhabbetlerine girelim.akparti gidecek dertler bitecek öyle mi?rejim tehditi diye tutturmuş bir güruh yıllarca aynı terane.akpartiden memnun değilsen icraatlerinden memnun değilim dersin eyvallah ama başkalarının görmediği rejim tehditi gibi olaylardan dem vurursan ve bende başkasının ideolojisine ters geldi diye bu olaydan etkilenirsem kime yanacağım?katılıyorum akpartiye oy verenlerin hemen hemen hepsi cahil.ama kalkıp o cahil halka lanet yağdırıp partiyi kapatmak yerine gidersin adamakıllı eğitirsin o adamları.aksi takdirde ak parti kapatıldığında yüzde 47'lik mağdur olunmuş kısım kalır elinde zilyonlarca yıl o kitleyle beraber yaşamak zorunda olursun. o kitlede afedersin ama her fırsatta sizin adını desturla andığınız rejimin amına koymak için fırsat kollar etki tepki meselesi..
olaya bak neyi tartışıyoruz ya batak ya çıkak.bu ülkeyi bu hale getiren sağcınında solcununda ortacınında remayözcününde ...ak
-----------------------------
halki nasil egiteceksin ?
milli egitim bakanina bak "canakkalede bal gibi yenildik", "Turkum, dogruyum caliskanim kelimesi yanlistir"
egitim kitaplarina bakiyorsun, cumhuriyeti karalamalar, Ataturk u karalamalar,
ezberci de ezberci sistem diye dayatmalar. bu sistemle mi egiteceksin halki ?
sen gormuyorsun ama ben rejim in tehdit edildigini goruyorum. eger bir basbakan fii tarihte cikip "bu rejimi yikacagiz, seriat duzeni getirecegiz" demisse ve sonra basbakan olunca ben degistim demisse sen o basbakanin degistigine ne kadar guvenebilirsin ki?
ayni sekilde cumhurbaskani da oyle.
Abdullatif Sener cok saygi duydugum bir akp liydi, siyasete girdigi ve aciklamalarini okudugumda bile seviyordum adami, hep merak ediyordum acaba aday olacak mi diye
dedikleri ile yaptiklari bir bir insan oldugunu gosterdi aday olmadi.
neyse konuyu degistirmeyelim.
kimse sana bu parti kapatildigi icin aferim demeyecek ama bu cumhuriyet yikildigi zaman herkes lanetleyecek.
bu cumhuriyeti kurabilmek icin milyonlarca Anadolu insani canini verdi. onlara saygisi olmayan insanlarin elinemi birakacagiz bu ulkeyi ?
-
under abi, sen olaya godozlama yanlış bir bakış açısıyla dalmışsın bana sunlara cevap ver dediğin şeyler akp nin pislikleri sen kendi önyargınca beni akp yanlısı olarak görmüş olabilirsin ama durum oyle değil evet eskıden desteklıyordum halen destekledığım dusuncelerı de var fakat yabancıların mulk edınme tasarısını oylamaya sundukları andan ıtıbaren akp benım ıcın bıtmıstır.Hee ama kapatılırsa eğer kesınlıkle akp ye oy veririm bunun da tek nedeni ; "CUMHURİYET" in ( ki anlamı halkın kendi kendisini yöneten rejim demektir) ne oldugunu bazı insanlara göstermek için olur.Sen bana gel sen halksın bu ulkeyı sen yonetıceksın dıcen sonra yıllardır benım sectiğim partileri tek tek kapatıcan enik mi var karşında :) ?
Sen şimdi soru sormayı bırakta once bu soruma cevap ver ? Atatürk ve devrimleride siyasete alet ediliyor ve edilmeyede devame decek vaz mı geçecez ? Geçmiceksek türban dan neden vazgeçmemiz beklenıyor ? Türban takmayanın dinden cıkacanı savunan görüş kimin ?
Bu konuda herkesle ıstediği kadar kapışırım çünkü haklı oldugumu adım gibi biliyorum.Sen burda ılımlı islamiyetten söz ediyorsun evet haklısın türbanı siyasi rant amaçlı kullananlar var ama sen belli bir zümrenin bokunu tüm müslüman türklere temizletemezsin temizleticem dersende adama sorarlar yarın öbür gün Atatürk siyasete alet edildiği zaman neden ondan vazgeçmiyorsunuz die..
Sayın Baykal kediye ciğer emanet ederim laikliği sana emanet etmem diyor tayyebe baykal burda ne siyaseti yapıyor hadi hak iseniz hakkıyla cevap verin !
Laiklik sistemi Fransada ortaya cıkmasının ardından baykal'ın üzerine mi zimmetlendide baykal boyle bir cümle kuruyor ??
Herşeyden önce şu anayasaya tapma sevdanızdan vazgeçin.Evet hukuğun üstünlüğünü ve laikliği inan ondan bundan iyi bilir ve fazla desteklerim ama bugun bir birey oalrak ben ben laik değilim dediğimde yobaz demokratlar insanları yuhalıyor görüyoruz m.ali brant ın yaptığı uni programlarında buda sözüm ona laikliği savunanların laiklikten ne anladıgını gösterıyor zaten.O aptallar ki laiklik her kesin dinsiz olmasını gerektiren birşeydir sanıyorlar :)Yaaa şu ayzdıgım klavyeye yazık walla :) Böylelerinin yüzünden zaten laiklik yanlış anlaşılıyor.
Ama bence bu yobaz kesımden daha buyuk bır engel var onumuzde o da anayasa bu anayasa hak olan bir anayasa değildir.Üzerinde millet iradesi değil mıllet zorlaması vardır.Askeriye darbe yaptıktan sonra ya bu anayasayı kabul edin yada biz daha buralardayız dedi millete.Millet seve seve değil sıka sıka kabul etti bu anayasayı.Önce zoraki anayasıyı değiştirin sonra gelin bana hukuğun stünlüğünden bahsedin.
Mesela sen diyorsun ki Türban takmasa mıllet islam dini bundan ne zarar görücek ama biz herkes dini yaşasın takan taksın dediğimizde laikliğe zede oluyor.Şüphesiz ki kalıplaşmış düşünceleri olmayan herkes için burda bir ibret vardır.
Laikliği destekliyorum ama laik değilim cünkü laiklik kelima anlamı itibariylede sistematik anlamıylada dinsizlik demektir.Devlet dinsiz olur insanlarda olabilir tabi ama ben laik değilim diyeni laikliğe karşı olan biri oalrak görmek yobazlığın ce cahilliğin parlayan yıldızı gibidir görmeyen kör olsa gerek..
Zira Kuran'ı okursanız göreceksiniz ki orda şöyle bir ibare vardır; Hakkında kötü düşünceleriniz olan topluluklara adil davranmanıza o kötü düşünceleriniz engel olmasına musade etmeyin.Bu direk ve direk laikliği destekleyen bir emirdir.Bir Allah'ın kulu cıkıpta diyemezki bizim görevimiz inanmayanları yada baska dıne ınanları müslüman yapmaktır,ondan laiklik değil şeriat lazımdır falan die.. Ben laikliği sonuna kadar desteklerim şerri hukumler müslüman olanlar içindir.Sen tutupta ben şeriat istemiyorum diyen birisne şeriat verirsen Allah'ın yukarıda bahsettiğim emrine direk karşı gelmiş olursun.
Ama insan önce sunu sormalı tabi.Ben bir kız olsam bu ülkede kendi dinimi yaşayamazken baskalarının dinini yaşamasına nasıl yardımcı olabilirim ? İlk mesajımdaki sonuc cumlesini tekrar ediyorum yeryzüne bir bakın üzerine islam kadar saldırılan bir baska din daha bulabilicekmisiniz.Yada kendinden önce gelen tüm peygamberlere inanmış.Allah'ı üçlememiş (trinity/teslis) ?? Tüm bunların tek amacı islamı "öcü" ve gericliği seven ilime karşı yenılıklere kapalı bir din olarak göstermektir ! Gerçek cumhuriyetçileri ve laiklik endişesi yaşayanları bu sözlerimden tenzih ederim zira onların sonuna kadar arkasındayım,
saygılar,hürmetler.. -
biz insan yetistirelim derken ne o saydiklarini kasdettik nede senin gibileri... yanilmisiz ve öylede devam edicek..