




Deney (Hikaye Denemem 2)
-
Hiddetle ve şiddetle devamını bekliyoruz efenm :))
-
ne yani ? bittimi şimdi ? :)
-
14.04.2003
Son bir aydır bizim sınıfın, okulun diğer sınıflarından belirgin biçimde önde olduğu bilgisi, hiçbirimizi etkilememişti. Sadece gururlu ve kibirli olan havamızı biraz daha pekiştirmiş oldu o kadar.
Sınıfın erkeklerinin arkasında diğer sınıflardan kızlar pervane oluyordu. Daha önce bir kızın çıkma teklifini koşulsuz olarak kabul edecek arkadaşlarımız bile kayıtsız davranarak aşk acısı çeken zavallılar bırakıyordu ardında. Sınıftaki kızların da erkeklerden pek farkı yoktu.
Önce müthiş bir talep gördük. Sonra yüz vermediğimiz için karalanmaya çalışıldı. Sınıfımıza demir bakireler sınıfı denmeye başlandı bir ara. Kulak asmadık. Bundan dolayı mıdır bilemiyorum ama kısa zamanda eski talep yerine oturduğu gibi okul dışından da etkilenip görüşmek, çıkmak isteyenler oldu. Hatta tek gecelik aşklar bile teklif edildi. Sarsılmaz irademiz ve disiplin anlayışımız çerçevesinde bu taleplerin hepsini geri çevirdik.
Ders notlarımız yükseliş grafiğini bozmuyor gittikçe üst seviyede, diğer bir çok öğrenci için tatmin edici ama bizim için yetersiz olduğuna inandığımız seviyelerde seyrediyordu.
Sosyal hayatımızda ve iş yaşantımızda da disiplinin meyvelerini topluyor babası zengin birkaç öğrenci hariç çoğu akranlarımızın hayal edemeyeceği şartlar içinde hayatımızı sürdürüyorduk.
Önceki ay üçü aynı sokakta olmak üzere bütün sınıf aynı muhitte birbirimize yürüyerek 5-10 dk. Geçmeyecek mesafelerde evler kiraladık. Mustafa isimli bir arkadaşın ayarladığı ve 6 kişinin kaldığı geniş dairenin salonunda çoğu akşamlar toplanarak ders etüdü, çalışma ve başarı çizelgeleri, gelecekte ne yapacağımız üzerine Adnan Hocanın kimi zaman dikte ettiği kimi zaman da bizim bulduğumuz fikirleri desteklediği maddeler üzerinde odaklanarak yatma saatimize kadar fikir alış verişinde bulunuyorduk. Çözemediğimiz konulara ise Adnan Hoca el atıyordu.
Onun çözümlemesiyle ortalık duruluyordu.
Adnan Hoca gerçek bir lider. Bu adam için her şey yapılır. -
eee sonra? bitti deme sakın :D bitti dersen çok dandik bi bitiş olmuş derim...
-
döktür usta çok güzell :)
-
yok ya bitmedi, biter mi böyle hiç?
daha yazacam. Bekleyin az. :)
-
26.04.2003
Adnan Hocanın talimatıyla tek tip kıyafetler giymeye başladık. Okulda ve yaşadığımız çevrede biraz garip karşılandık. Yaşadığımız çevre aynı tipte giyindiğimiz için okulun uygulaması olduğu kanaatine vardı. Bundan dolayı uzamadı mesele. Ama okulda epey tuhaf sözcüklerle tarif ediliyoruz. Kara kurbağalar gibi yakıştırmaları duymazdan geliyoruz.
Elbiselerimiz hakim yakalı (kimileri sıfır yaka der, kimileri de bisiklet yaka der) boynumuza kadar düğmeli bir ceket, içte açık renkte gömleki altta yine cekette olduğu gibi siyah renkte pantolon. Çok yakıştığını düşünüyorum.Aslında önemli olan tek tip kıyafet giymemiz ve bundan ötürü karşılaştığımız tuhaflıklar değil. Bir haftadır böyle dolaşıyoruz. Disiplin ve birbirimize olan bağlılığımız böylece daha da kuvvetlendi. Hem okuldaki bir kısım kızlar sınıfımızın erkeklerinin çok karizmatik olduğunu düşünüyorlar. Biz yine ilgisiz kalıyoruz dışarıya karşı. Ne diyordum,evet asıl mesele diyordum.
Asıl mesele dün otobüs durağında yaşandı. Gruptan telefon kartı almak için ayrılan arkadaşımıza saldıran bir grup öğrenciyle kavga ettik. Görülmeye değerdi. Ama kavga konusunda eksikliklerimizi anladığımız için çok daha şanslıyız. Adnan hocaya Mustafa isimli bir sınıf arkadaşım konuyu bugün aktardığında bizzat uzak doğu sporlarıyla uğraşan bir eğitmen bulacağını belirtti. Yakında zaten kondüsyonlu olan vücudum bu yolla daha da disipline edileceği için çok mutluyum. -
29.04.2003
Bugün aikido ya başladık. Spor yaptığım için hiç hamlık çekmedim. Sarsılmaz disiplinimiz hocamızı etkilemiş olmalı ki %50 indirim yaptı. Hem de eğitim gördüğümüz salonda sadece bizim sınıfın öğrencileri var. Başka kimse yok. Daha doğrusu gelecek dersten itibaren yok.
Adnan Hoca disiplin ve aramızdaki sosyal ilişkimizden oldukça memnun. Bizim gibi bir gruba liderlik ettiği için kendisiyle gurur duyduğunu söyledi. Bu bizi çok mutlu etti.
Adnan Hoca grup içinde bir hiyerarşik sistem kurulmasına sıcak baktığını söyledi. Bu seçimi grup içine bıraktığını da eklemeyi ihmal etmedi. Bu bizim için bir rica veya temenniden çok emir telakkisiydi.
Canla başla grubumuzun daha da ileriye taşınması için liderimizin arzularını yerine getirmeyi istiyorduk.
Oy çokluğuyla grup sözcüsü seçildim. Grup lideri zaten Adnan hocamız olduğu için liderlik adaylığı söz konusu edilemezdi. Ama her ev için bir sözcü ve grup için genel sözcü olarak kıdem haritamızı şekillendirdik. Kısa sürede anlaşmazlık veya tartışma çıkmaksızın böyle bir çalışma yapmamız Adnan Hocayı etkiledi.
Hocam zaten her şey sizin eseriniz değil mi?
-
devam edicek galiba daha demi
-
tabi ki
ayrıca bunun bir günlükten alıntılandığını falan farzedin. Bir kişinin günlük kayıtlarından alıntı gibi.