folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Ders Çalışma Planı Lazım (Lise 3 )

Ders Çalışma Planı Lazım (Lise 3 )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    batuhanavl
    batuhanavl's avatar
    Erkek

şimdiden başla bence çalışmaya ama fazla da kendini sıkma sonra bıkarsın hafif hafif her gün bir konu bitir birde onunla ilgili soru çöz bence

Diplomalı Cahil...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Öncelikle okulda hocanın anlattığı herşeyi not et hiçbirşey kaçırma. o günün sayfasına bittiği yere kadar tarih at.

eve gittiğin gibi üstünü başını çıkar yüzünü yıka ogünün tarihini attığın yerlere çalış birkaç kere tekrar et aklında kalsın.

istediğin kadar dinlen en sonunda çok büyük bir gaz ile yardımcı kitaptan konu oku hemen ardından testini yap konuyu oku testini yap.

eğer aksatmadan yaparsan kenarda konu birikmeyeceği için zamanla rutin bir iş gibi gelicek. zamanla günlük çözdüğün soru sayısını yukarı çıkart.

ilk gün 10 soruysa 2. gün 15 soru çöz. sonuç olarak üniversiteye hazırlanman gerekiyor.

eskiden böyle çalıştığım günleri şimdi hatırladımda. çok başarılı bir öğrenciydim. şimdi sorumluluk sınavları ile uğraşıyorum.

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostgun
    Lostgun's avatar
    Erkek

Şimdiden başla diyen hacılarım çindeyim anca ramazan bayramından sonra başlayabilirim çalışmaya : )

Hacılar birde benim tek sorunum plana uyamıyorum birde sayısal dersler sözelden yana hiçbir sorunum yok okulda ilk 3ün içindeyim

Bir gün Ferrari alacağım.İnanıyorum :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostgun
    Lostgun's avatar
    Erkek

angelofhope bunu yazdı:
    -----------------------------

Öncelikle okulda hocanın anlattığı herşeyi not et hiçbirşey kaçırma. o günün sayfasına bittiği yere kadar tarih at.

eve gittiğin gibi üstünü başını çıkar yüzünü yıka ogünün tarihini attığın yerlere çalış birkaç kere tekrar et aklında kalsın.

istediğin kadar dinlen en sonunda çok büyük bir gaz ile yardımcı kitaptan konu oku hemen ardından testini yap konuyu oku testini yap.

eğer aksatmadan yaparsan kenarda konu birikmeyeceği için zamanla rutin bir iş gibi gelicek. zamanla günlük çözdüğün soru sayısını yukarı çıkart.

ilk gün 10 soruysa 2. gün 15 soru çöz. sonuç olarak üniversiteye hazırlanman gerekiyor.

eskiden böyle çalıştığım günleri şimdi hatırladımda. çok başarılı bir öğrenciydim. şimdi sorumluluk sınavları ile uğraşıyorum.

Doğru diyorsun hocam eve gittiğim gibi dinlenipte çalışsam olurmu ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

YGS-LYS temposuna göre hazırla hocam iyi bi yer istiyorsan.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostgun
    Lostgun's avatar
    Erkek

ershn bunu yazdı:

ekolhoca.com'dan çalış çalışacaksan hocam.
    elindeki konu anlatımlı kitaplardan çalış. çözümlü sorular, kitaptaki örnekler ve en son test aşaması.
    anlamadığın soruları kesinlikle bir bilene sor tabikide, öyle havada kalmasın.

ben de 11.sınıf öğrencisiydim 12.sınıfa geçtim benim de çalışmam lazım ama başımda staj belası var, çalışmakta zorlanıyorum hadi hayırlısı bakalım.

Hocam eşit ağırlık mısın? 

Bu arada ben eşit ağırlığım : )

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

2 senedir bi 12 ye geçemedim ya

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Lostgun bunu yazdı:

angelofhope bunu yazdı:

hocam sen eve gidince üstünü başını çıkar elini yüzünü yıka bir yarım saat yemeğini ye yerken/dinlenirken televizyon bilgisayar gibi aklını farklı şeylere kesin götürücek şeylere verme kendini. hatta bir yarım saat uyku çekebilirsin ama kendini elektronik şeylerden uzaklaştır o ara. sonra dediğim gibi 15 dk/30 dk tekrarını yap konuyu iyice anla ben bu soruyu artık çözebilirim de. ondan sonra geç bilgisayarının başına televizyonunun başına takılmana bak. ama günlük soru çözmek lise 3/4 için (üniversiteye hazırlananlar sadece) çok önemli. dediğim gibi soru sayını yükselt git gide. bunu bir koşu bandında zamanla hızını yükseltmek gibi düşünebilirsin.

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Egemen54
    Egemen54's avatar
    Erkek

Öncelikle şunu söyleyeyim konuda hiç bir mesajı okumadım onu zaten söylediler bunu zaten biliyorum tarzı cevaplar gelmesin de :)

İlk başta kendine bir soru sor. Neyi ne kadar iyi biliyosun. Eğer bilgi birikimin fazla yoksa güvenderin ya da o tarz daha basit kaynakların konu anlatımlı ve örnek çözümlü kitapları vardır onlardan al. Daha zamanının olduğü için öyle günde 2-3 konu birden çalışmaya kalışma. Bir konu çalış ondan sonra o konu ile ilgili 2 test çözsen o günlük yeter ama o konu hakkındaki tüm kaynakları sakın bitirme 2-3 gün sonra tekrar o konuyla ilgili soru çözüp unutup unutmadığını kontrol et. Lise 3 ü bu tarz da geçersen senin için yeterlidir. Sayısalcıysan sözel konulara çalış. Yok ama ben sözelleri seneye kadar unuturum dersen sayısallardan başla sözelleri son 1 ay çalışırsın daha verimli olur orası sana kalmış. Sözelciysen de bu şekilde yapabilirsin.

Gelelim sağlam bi lise de okuyorsan yeterli altyapın varsa çek altına karekök yayınlarının soru bankasını. Hem çeşit hem çok değişik cinslerde sorular var, çözerken ulan bu da mı sorulur? dersin zaten :)

Plan program kısmına gelince herkes farklıdır. benim kendime göre bir planım yoktu o anda canım ne çalışmak isterse ona çalışırdım sana da öneririm. Canın istemiyosa ayrı mesele işin zaten çok zor demektir :)  Sana en son söyleyeceğim şey de şudur Matematik için en az 3 kitap bitir. matemetiği yapan herşeyi yapar. 

Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostgun
    Lostgun's avatar
    Erkek

angelofhope bunu yazdı:

Lostgun bunu yazdı:

angelofhope bunu yazdı:

hocam sen eve gidince üstünü başını çıkar elini yüzünü yıka bir yarım saat yemeğini ye yerken/dinlenirken televizyon bilgisayar gibi aklını farklı şeylere kesin götürücek şeylere verme kendini. hatta bir yarım saat uyku çekebilirsin ama kendini elektronik şeylerden uzaklaştır o ara. sonra dediğim gibi 15 dk/30 dk tekrarını yap konuyu iyice anla ben bu soruyu artık çözebilirim de. ondan sonra geç bilgisayarının başına televizyonunun başına takılmana bak. ama günlük soru çözmek lise 3/4 için (üniversiteye hazırlananlar sadece) çok önemli. dediğim gibi soru sayını yükselt git gide. bunu bir koşu bandında zamanla hızını yükseltmek gibi düşünebilirsin.

Tamam ozaman hocam okulumdan gelir yorgunluk çayımı balkonumda içer sonra dersime otururum : )

Bilgisayar 17 Eylülden sonra yok benim için az Tivi izlerim o kadar onlarda maçlar : )

Bidaha hep ders çalışıcam kütap okuyacağım,İngilizce  kursuna gidicem ona yüklenirim

Keman çalıyorum ona çalışırım falan : )

Yok böyle ineklik : )

Toplam Hit: 5047 Toplam Mesaj: 36