folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Ders Çalışma Planı Lazım (Lise 3 )

Ders Çalışma Planı Lazım (Lise 3 )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek

sana başarının sırrını veriyim

adsl i kapattırıosun bi kere

kablolu yayınları kesitiryosun,

telefonunu kontorluye çevirtip

3 ayda bir 30 tl yükletiyosun

kimseden plan mplan istemiyosun, herkesin çalışma seviyesi miktarı cartı curtu farklıdır kendi programını kendin yapıyosun,

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostgun
    Lostgun's avatar
    Erkek

samurai bunu yazdı:
    -----------------------------

kimseden plan mplan istemiyosun, herkesin çalışma seviyesi miktarı cartı curtu farklıdır kendi programını kendin yapıyosun,

Hocam zaten okulların açıldığı gün laptopu babama vereceğim

Tivide de sadece maç izlerim oda haftasonu ?

Bu konu altında yazan tavsiyler ışığında planımı kendime göre yorumlayacağım zaten..

Bir gün Ferrari alacağım.İnanıyorum :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Egemen54
    Egemen54's avatar
    Erkek

Lostgun bunu yazdı:

Hocam benim tek sorunum Matematik ve Geometri dediğim gibi sözelde okulun ilk üçündeyim matematiğe abanıcam ben ama sözelide ihmal etmiyeceğimde hocam ya matematiğe nasıl çalışıcağımı bilmiyorum açıyorum kitabı anasına satayım bir sürü sayı kare,kök,küp,moralim bozuluyor kapatıyorum iki grafiti atıp dergiyi bana matematik açısından sevdirip çalıştıracak bişey lazım : ) gerisi kolay

Bu arada Uluslararası Ticaret okuyup Gümrük Müşaviri olmak istiyorum baba mesleğinden devam hesabı.

Matematik geometriyi bilmediğin için yapamamak var birde her insan bir değil sayısal yeteneğin yüksek değildir anlamazsın yapamazsın. Önce kendin bir karar ver bilmiyosunda mı yaparmıyosun? Yoksa sayısal mantığın mı düşük? Sözelde çok iyiysen sayısal potansiyelin çok fazla yok demektir süperman gibi bişeysen başka.

Kararını verikten sonra eğer bende sayısal kafa var bilmiyorum da yapamıyorum diyorsan daha önce dediğim gibi kolay olan yayınların konu anlatımlı kitaplarını alarak başla. Birey, güvender, fem ihtimaller arasında. Ufak ufak başla 1 konu çalışıp o konu hakkında 2-3 test çöz 2 test civarında da sonraya bırak daha sonra tekrar edebilesin. Zaten Sayısala hevesin varsa soru çözmek senin için eğlence haline gelmeye başlıcak bir süre sonra plana programa falan da ihtiyacın kalmaz saatlerce ders çalışırsın sıkılmadan zaten. Geometriye gelince az laf çok iş prensibini benimsiceksin çünkü az formülü vardır çok soru çözmek gerektirir başka yolu da yoktur.

Gelelim sayısaldan fazla zevk alamıyorum anlamıyorum da zaten ortalarda yapsam bana yeter diyorsan önemli konulara çalışmanı öneririm. problemler konusu sayısal kafası olmayanlara çok zor gelir ama mat1 de çok büyük yeri vardır. Üslü köklü sayılardan mutlaka 4-5 tane gelir önemli konudur. Temel kavramları mutlaka hallet en cins ve çok soru tipi olan konudur her eve lazımdır. Mantıkla başyalan mantıksızlık dizisi gibi konularda var tabi kümeler,fonksiyonlar,bağıntı falan filan basit konulardır 1 er tane de sorarlar muhakkak. Soru çözerken boğulucak gibi olduysan zevk alacağın bişeylerle uğraş bir saati geçmemek şartıyla mola falan da verebilirsin ya da çalışmaktan zevk aldığın bir dersi falan da çalışabilirsin sana kalmış. Fen bilimlerine de çalış derim çok basit konuları vardır banko sordukları 15 net yaparsan yeter ea adamına zaten. Kolay gelsin şimdiden.

Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

hep bi planım olsun istemişimdir ama en basit plana bile uyabilmişliğim yoktur bi taraflarım tutuşmadıkça.

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Egemen54
    Egemen54's avatar
    Erkek

samurai bunu yazdı:

İyi güzel hoş diyorsun da insanın ders çalışmasını engelleyen en önemli şey hedefi olmamasıdır. Önce bir hedefin olacak hedeflediğin yerin puanı da az çok bellidir. Ona göre çalışmanı ayarlayacaksın ona göre çalışacaksın. Amaçsız insan çabuk pes eder aklıda bilgisayara zarta zurta kayar. Hedefini koy gerisi teferruat.

Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir.
Toplam Hit: 5049 Toplam Mesaj: 36