folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Devlet Üniversiteleri Paralı Olsun



Devlet Üniversiteleri Paralı Olsun

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2006
    Erkek
    Devlet üniversiteleri paralı olsun
    YÖK Başkanı Özcan: 'Herkes üniversite okumamalı'

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “Bütün yasaklar kalkacak” açıklamasının ardından, çok tartışılacak bir başka açıklama daha yaptı. Özcan, devlet üniversitelerinde eğitimin paralı olması gerektiğini savunan Özcan, “İsteyen öğrencilere 8-10 bin YTL kredi verilebilir. Öğrenci mezun olduktan sonra bu krediyi taksitler halinde geri öder. Böylece, üniversiteler de sağladığı gelirle kendi ayakları üzerinde durur” dedi.

    Gazi Üniversitesi’nde önceki gün gerçekleşen. Ulusal Öğrenci Konseyi Toplantısı’nda öğrencilerle sohbet eden YÖK’ün yeni Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, gündem yaratacak değerlendirmelerde bulundu.

    BEDAVA DİYE İSTİYORLAR

    Bir öğrencinin “Hocam herkes üniversite mezunu olmalı mı? Herkesin üniversite okuması gerekir mi?” sorusu üzerine Özcan, “Herkes üniversite okumamalı. Ara eleman ihtiyacı için öğrencilerin bir bölümü meslek yüksek okullarına yönlendirilmeli” yanıtını verdi.

    Ortaöğrenimi tamamlayan öğrencilerin neredeyse tümünün üniversiteye yöneldiğini de hatırlatan YÖK Başkanı Özcan, konuşmasına şöyle devam etti: “Liseyi bitiren her öğrenci üniversiteye gitmek istiyor. Neden herkes üniversiteye yöneliyorlar? Çünkü, üniversiteler bedava. Bu, dünyanın hiçbir yerde görülmemiştir. Aslında üniversite eğitiminin paralı olması gerekiyor. Üniversiteler paralı olursa, isteyen öğrenciye 8-10 bin YTL kredi sağlanabilir. Üniversiteleri paralı yaparsak, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) sistemi uygulayabiliriz. Bu sisteme göre, ihtiyacı olan herkese 10 bin YTL’ye kadar eğitim kredisi verilecek.

    Öğrenci okulunu bitirip işe başladıktan sonra bu krediyi, taksitler halinde geri ödeyecek. Tıpkı, şu anda uygulanan öğrenim kredisinde olduğu gibi. Bu sayede, üniversitelere de ciddi bir kaynak sağlanmış olacak ve üniversiteler kendi ayakları üzerinde durabilecek. Böyle bir üniversitede okumak istemez misiniz?”

    Beni çabuk indirirler

    ParalI sistemin, ÖSS kapısındaki yığılmaları da engelleyebileceğini ifade eden Özcan, herkesin üniversiteye gitmek durumunda olmadığını da hatırlatarak, “İdeal olan sadece belli sayıda insanı üniversiteye taşımaktır. Üniversiteye gitmeyen diğer öğrenciler, yüksek teknik okullara ve meslek yüksekokullarına yönlendirilebilir. Böylece hem Türkiye’nin ara elemana ihtiyacı karşılanmış olur hem de istihdam sorunu çözülür” dedi. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, bir öğrencinin “Madem böyle düşünüyorsunuz, neden düşüncenizi uygulamak yerine, yeni üniversiteler açıyorsunuz?” sorusu üzerine, “Ben göreve geleli henüz üç hafta oldu. Bu kadar kısa sürede bunu uygulamaya kalkarsam, herhalde beni oradan çabuk indirirler” yanıtını verdi. Bazı yabancı ülkelerin de Türkiye’de üniversite açmak istediğini dile getiren Özcan, “Dört ülkeden teklif geldi. Bina ve arsa talebini karşılarsak üniversitelerin içini ve kadrosunu kendileri oluşturacaklar” diye konuştu. Özcan, vakıf üniversitelerinin de destekleneceğini dile getirdi.


    Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    Dünyanın her yeriyle Türkiyeyi kıyaslayan bir mal :)
    Maddi durumu çok kötü olup ta çok başarılı olan öğrenciler ne olucak?bunun da cevabını versin,çok zeki adamlar var,mühendis olacak sırf maddi güçleri yok diye ara eleman yapalım değil mi onları?
    öküz işte.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2006
    Erkek
    8-10 bin ytl lik kredi weriyo onu takside bağlıyo çalışınca ödesin diyo he oldu aq:)

    Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    herkes üniye giriyor diyor ne mal herif ya.. sınav sistemi yüzünden zaten millet giremiyor.. e üniler zaten harç alıyor nesi beleş?? benim üniye 1 milyar borcum var 3 dönemlik ödeyemedim okuyamıyorum.. hadi hepsini geç üniden çıkan adam askere gitcek askerden gelicek iş bulacakta bunlara parasını geri ödeyecek.. oldu.. bencede öküz bu adam.. saf öküz hemde.

    :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2003
    Erkek

    herifte vinç kadar boy var ama pirinç kadar akıl yok ak.


    3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek

    kendi niye okumuş acaba üniversite ? gelseydi yanıma ben ona ayarlardım bişeyler memlekette

    aq salağı 


    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2006
    Erkek

    ve bu adam ne dekanlık ne rektörlük yapmış bildiğim kadarıyla  yök başkanı seçilmek içinde dekanlık weya rektörlük yapılması lazımmış.

    penguen de bi karikatür wardı;

    -yok baskanı: sayın gül bikeresinde Ahmet Necdet Sezer beni yolda gördüğünde selam wermemişdi:(

    -gül:Geçti cocugum o günler:)


    Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    ya bu insanlar bir kez olsun Cumhuriyet rejimine Atatürk e ve ilkelerine objektif yaklaşamayacak mı?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Aralık/2005
    Erkek

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------
    ya bu insanlar bir kez olsun Cumhuriyet rejimine Atatürk e ve ilkelerine objektif yaklaşamayacak mı?
    -----------------------------

    dooooru söze ne hacet

     

    + gelen gideni aratcak gibi :| 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Dişi
    Ara elemana ihtiyaç olduğu doğru ama bu ihtiyacı üniversite paralı yapılarak nasıl kapatabilir ki.. devlet önce lisede eğitim verirken o günkü ve gelecek piyasaya uygun, adam mezun olduktan sonra işi tam anlamıyla yapabilecek düzeyde eğitim versin.. ot gibi okutup sonra ara elemana ihtiyaç var, üni paralı olsun diye bi fikir öne atılmaz..kaldı ki üni.lerin 2 yıllık MYO ları bile pratikten deneyden görsel eğitimden yoksun.. şimdi ben MYO da programlama okuyorum ama onlar bana ne verdi kocaman bi "HİÇ"... oysa böyle olmamalı.. eğer bi yapılandırmaya gidilecekse bu temelden olmalı devletle işbirliği içinde, yoksa çok zor...

    allcolorsarebeautiful.net
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2007
    Erkek
    abi gecen eskı topıklerde bu herıfı koru korune savunana arkadasların beyınlerını sıcayım dersem alınmasınlar buyrun savundugunuz herıf... burayı neresı sanıyor... yakında kıclarınızı bıle ozellestırecekler o zaman ne bok yıyeceksınız:) sıcmaya gıderken ozel dıye para ısteyecekler :)
Toplam Hit: 10830 Toplam Mesaj: 48