folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Devlet Üniversiteleri Paralı Olsun

Devlet Üniversiteleri Paralı Olsun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

şimdi bilmeyen arkadaşlar yine abdullah gülün atadığı yök başkanı diye karşı çıkmışlar adamın dediklerini anlamadan.fakat biraz dikkatlice bakılınca gayet mantıklı görünüyor öngürülen sistem. malum bizim ülkemizde ara eleman açığı had safhada çünkü hem meslek liseslerinin önü tıkalı hemde üniversitede okumak revaçta... bu eleman eksikliğini istihdam açığnı beraberinde getiriyor. sonra yakınıyoruz sananyileşemiyorz diye. sen sanayi işletmesine tepeden inme 3 mühendis koyarsan bi bok yiyemezsin bu kadar basit. bir işletemede en mühim adamlar üretim sürecibde aktif rol oynayan elemanlardır usta gibi.. bunlarda en iyi meslek liselerinden yetişir yani ara elemana ihtiyaç var kısaca ama herkes üniversite diye yırtınıyor.. ama asıl gelmek istedğim nokta uygulanacak sistemin bu yüzden gerekli olduğudur hemde ünilerin kendini finsanse etmeleri sağlanırki bu devletin üstündende büyük bi mali yükün kalkması anlamına gelir.. kredi olayıyla eğitim finanse edilebilirki büyük gelişmiş ülkelerde bu vardır zaten isteyen araştırır. fakat bu türkiyede uygulanırmı sorusuna gelince hayır derim çünkü zaten ülkemizde ücretler düşük gelir düzeyi aşağıda açlık sınırının altında yaşayan bir sürü insan var. eğer bu sistem devreye girerse insanlar devlet desteğiyle bunu yapabilir fakat daha sonra işe girdiklerinde zaten alacakları ücret belli en ballısı alır 2000 lira bu 10000 liralık borcun faiziyle beraber yüklü bi para eder ki bunu ödemek dahada zorlaşır bu yüzden bu konuda bi tıkanma yaşanabilir ki verdiğim örnekteki adamın iş buldğnu varsaydık bide bunun iş bulamayanları olacak ki o daha büyük bi çoğunluk oluşturuyor.. o yüzden günümüz şartlarında türkiye için uygulanamyacak olsada gayet mantıklı ve başarılı olabilecek bi sistemdir.

işkembe-i kübra'dan sallayan küfür etmekten başka bir işlevi olmayan  arkadaşların anlaması dileğiyle....

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    GeFORC3 bunu yazdı:
    -----------------------------

ArmadA bunu yazdı:
    kardeş saçmalama adam 2 milyardan 5 sene dershaneye gitse 10 milyar eder bea. bu ki her dönem ünive 10 milyar versen 4 yılda 40 milyar 5 yılda 50milyar devlet üniversiterli paralı olucakta özel üniversiteler nolcak peqi. ? bu salakta boş boş konuşmuş amk çocuğu çok para veriyonuz milletede onlarda 10 milyar neki bizim çocuk okusun die gönderecek dimi ? yawşak.

Biraz seviyeli konuş olayı yanlış anlamış olabilirim ama bu sana hakaret etme hakkını vermez ;) Dediğin gibi eğer fiyat 40 milyarı bulcaksa zaten özel üniden farkı kalmıyor ama benim dedim gibi daha uygun fiyatlar sağlanırsa bence paralı olabilir...

kardeş bunun seviyesizliği nerde sorması ayıptır ?  şu kalın yazının bittiği yerden sonrasını sana yazmadım ben onu üstüne almamışsındır. inş.

Living Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

T.C. üniversitelerinin dünyada 500.  sıraya bile girememesi düşünülürse

başa gelen sorumlu vatandaş ne yapacanı şaşırır  ve paralımı yapsam diye düşünmeye başlar. diğer yöndende bu adam  yapsada küfür çeksek diye pusuda bekleyenler nedense bu rektöre ilk günden gıcıktır.  ne yapsa oda biliyorki birilerinin kıçına batacak. en azından batacak olan diken kazık olsun diye düşünmüştür.D:

çünkü ilk defa mason localarının onaylamadığı biri  bir şeyler yapayım diye gelmiştir.bırakın şu üniversiteleri siyaset yuvası olmaktan kurtaralım bilim yuvasına dönsün.

Temel adalettir .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeFORC3
    GeFORC3's avatar
    Erkek
    ArmadA bunu yazdı:
    GeFORC3 bunu yazdı:

ArmadA bunu yazdı:
    kardeş saçmalama adam 2 milyardan 5 sene dershaneye gitse 10 milyar eder bea. bu ki her dönem ünive 10 milyar versen 4 yılda 40 milyar 5 yılda 50milyar devlet üniversiterli paralı olucakta özel üniversiteler nolcak peqi. ? bu salakta boş boş konuşmuş amk çocuğu çok para veriyonuz milletede onlarda 10 milyar neki bizim çocuk okusun die gönderecek dimi ? yawşak.

Biraz seviyeli konuş olayı yanlış anlamış olabilirim ama bu sana hakaret etme hakkını vermez ;) Dediğin gibi eğer fiyat 40 milyarı bulcaksa zaten özel üniden farkı kalmıyor ama benim dedim gibi daha uygun fiyatlar sağlanırsa bence paralı olabilir...

kardeş bunun seviyesizliği nerde sorması ayıptır ? şu kalın yazının bittiği yerden sonrasını sana yazmadım ben onu üstüne almamışsındır. inş.

Sanırım okurken ve yazarken biraz acele ediyorum yine yanlış anlamışım :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek

iskembeden atma sozun banaysa hangi sozum yalanmıs cıkta bir soyle bakayım. bu milletin 15 milyon insanının aclık sınırı altında yasadıgımı yalan yoksa devlet unilerinde okuyan insanların ve bizlerin harc parasını bile dogru duzgun odeyemedigimizmi yalan. yoksa issizlikmi yalan, ne yalan? bana 10.000 ytl kredi vericekmis, verme kardesim istemiyorum. ben nasıl geri odeyecegim o parayı. ic borclanmayı vatandası devlete borclandırarakmı cozmeyi dusunuyor acaba. sen bana 10.000 ytl verme is garantisi ver, bana is ver ben sana bir omur para odeyeyimde kuduz istahın doysun. yasadıgı ulkenin Türkiye oldugunu unutmus galiba kendisini amerikada zannediyor, oradada uniler paralı ya hani... adamların ne kontenjan sıkıntısı var nede maddi sıkıntısı. catır catır oduyor okul parasını ogrenci sınırıda yok okumak isteyen okuyor. sınav yokmu orda evet var ama nekadar basit oldugunu tahmin bile edemezsiniz, ogrencileri okumaktan alıkoyabilecek bir sınav degil. kendim cozdum biliyorum. bizim egitim sistemimize gore bakarsak ortaokul soruları gibi sorular. ortanın birazda uzerinde ingilizceniz varsa tabi birde paranız abd de istediginiz okula girersiniz. normaldede basarılı bir ogrenciyseniz sat2 sınavınıda cok rahat gecer yale gibi ruya okullara girebilirsiniz. burası abd deil, Türkiye. ne bu milletin parası var nede unilerin kontenjanı. o dedigi sistemi bizim ulkemize getirmek icin 200 seneye ihtiyacımız var kendiside bunu cok iyi biliyor. sacma sapan fantaziler yapacagına memlekete uni yapta okuyan insan sayın artsın. ara eleman yetistirmek istiyorsan okulları paralı yapıp bunu saglayamazsın. boyle gerizekalı egitim sistemiyle ne ara eleman nete nitelikli yonetici yetistiremezsin. pat diye egitim sisteminin en ustunde unide degisiklik yaparak kalifiye eleman yetismez. en alttan yapıcaksın bu degisikligi. insanları temel egitim sonrasında bir yone sokucaksın. tıpkı abd deki gibi. cok istiyorsan abd nin sisteminden alıntı yapmak bu dedigimden yapta bir boka yarasın istemedigin kadar ara eleman yetistirirsin.

insandeil senin soylediklerine gelince, lafları kulak harici organlardan algılamaya bayılıyorsunuz. bu insanlar turbana karsı ama neden karsı, hic dusunmuyorsun degilmi. yada dusunemiyorsun, bunun icin gereken vasıflara sahip degilsin. esitlik esitlik diye gotunuzu yırtmadan once gercek anlamda esitlikten bahsedinki ortada bir sorun kalmasın. eger turbanı yasal hale getireceksen bu memleketin hristiyanı, yahudisi, şamanı, paganı icinde yasal hale getireceksin. iste ozaman esitlik olur. bizimde hicbir itirazımız olmaz. anlatmak istedigimiz ama kalın kafaların algılamadıgı sey bu iste. ya herkez ozgur olur yada kimse olmaz. sanki sadece bu ulkenin musluman vatandaslarına var bu yasaklar sanki sadece turbanla girilemiyor kamusal alanlara. şamanlar sikini acıp giriyor sanki yada hristiyanlar bası kapalı giriyor. yahudiler takkeyle giriyor, paganlar ayin yapıyor ama birtek muslumanlar turbanla giremiyor degilmi... şuanda kamusal alanda butun dinlere ve inanıslara yasak var. bunu kaldıracaksan hepsini kaldıracaksın, yada kaldırmayacaksın. adil olacaksın.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

dkn işkembe lafını neden üstüne aldın bilmiyorum ama zaten seninle benim yazdıklarımız arasında ne fark var onu anlamadım benim söylediğim şeyleri söyleyip bana karşı çıkmışsın gibi olmş ki o lafta sadece yorum yapmış olmak için yazan arkadaşlaraydı seni bilioz merak etme;)

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inSanDeiL
    inSanDeiL's avatar
    Erkek
    DkN bunu yazdı:

iskembeden atma sozun banaysa hangi sozum yalanmıs cıkta bir soyle bakayım. bu milletin 15 milyon insanının aclık sınırı altında yasadıgımı yalan yoksa devlet unilerinde okuyan insanların ve bizlerin harc parasını bile dogru duzgun odeyemedigimizmi yalan. yoksa issizlikmi yalan, ne yalan? bana 10.000 ytl kredi vericekmis, verme kardesim istemiyorum. ben nasıl geri odeyecegim o parayı. ic borclanmayı vatandası devlete borclandırarakmı cozmeyi dusunuyor acaba. sen bana 10.000 ytl verme is garantisi ver, bana is ver ben sana bir omur para odeyeyimde kuduz istahın doysun. yasadıgı ulkenin Türkiye oldugunu unutmus galiba kendisini amerikada zannediyor, oradada uniler paralı ya hani... adamların ne kontenjan sıkıntısı var nede maddi sıkıntısı. catır catır oduyor okul parasını ogrenci sınırıda yok okumak isteyen okuyor. sınav yokmu orda evet var ama nekadar basit oldugunu tahmin bile edemezsiniz, ogrencileri okumaktan alıkoyabilecek bir sınav degil. kendim cozdum biliyorum. bizim egitim sistemimize gore bakarsak ortaokul soruları gibi sorular. ortanın birazda uzerinde ingilizceniz varsa tabi birde paranız abd de istediginiz okula girersiniz. normaldede basarılı bir ogrenciyseniz sat2 sınavınıda cok rahat gecer yale gibi ruya okullara girebilirsiniz. burası abd deil, Türkiye. ne bu milletin parası var nede unilerin kontenjanı. o dedigi sistemi bizim ulkemize getirmek icin 200 seneye ihtiyacımız var kendiside bunu cok iyi biliyor. sacma sapan fantaziler yapacagına memlekete uni yapta okuyan insan sayın artsın. ara eleman yetistirmek istiyorsan okulları paralı yapıp bunu saglayamazsın. boyle gerizekalı egitim sistemiyle ne ara eleman nete nitelikli yonetici yetistiremezsin. pat diye egitim sisteminin en ustunde unide degisiklik yaparak kalifiye eleman yetismez. en alttan yapıcaksın bu degisikligi. insanları temel egitim sonrasında bir yone sokucaksın. tıpkı abd deki gibi. cok istiyorsan abd nin sisteminden alıntı yapmak bu dedigimden yapta bir boka yarasın istemedigin kadar ara eleman yetistirirsin.

insandeil senin soylediklerine gelince, lafları kulak harici organlardan algılamaya bayılıyorsunuz. bu insanlar turbana karsı ama neden karsı, hic dusunmuyorsun degilmi. yada dusunemiyorsun, bunun icin gereken vasıflara sahip degilsin. esitlik esitlik diye gotunuzu yırtmadan once gercek anlamda esitlikten bahsedinki ortada bir sorun kalmasın. eger turbanı yasal hale getireceksen bu memleketin hristiyanı, yahudisi, şamanı, paganı icinde yasal hale getireceksin. iste ozaman esitlik olur. bizimde hicbir itirazımız olmaz. anlatmak istedigimiz ama kalın kafaların algılamadıgı sey bu iste. ya herkez ozgur olur yada kimse olmaz. sanki sadece bu ulkenin musluman vatandaslarına var bu yasaklar sanki sadece turbanla girilemiyor kamusal alanlara. şamanlar sikini acıp giriyor sanki yada hristiyanlar bası kapalı giriyor. yahudiler takkeyle giriyor, paganlar ayin yapıyor ama birtek muslumanlar turbanla giremiyor degilmi... şuanda kamusal alanda butun dinlere ve inanıslara yasak var. bunu kaldıracaksan hepsini kaldıracaksın, yada kaldırmayacaksın. adil olacaksın.

Ah be zeki çocuk ah be!

Nereden çıkardın benim diğer dini sembollere karşı olduğumu ? Kaba etinden uydur uydur salla. Ne ala mualla deilmi ?
    İşine nasıl geliyorsa öyle konuşuyorsun.Objektif bak bi kerede o zulmü gör. Sonrada yakınırsınız cehalet hat safhada bilmem ne die.

Bi de YÖK başkanı bir öneri sunmuş. Sadece bir öneri! Karşı çıkılacaksa eğer dersin kardeşim bu sistemin uygulanabilirliği şu kadar enflasyon bu kadar bilmem ne şöyle diye.Eyvallah deriz,derler. Ama nerde o insanlık bizde. Bas küfürü sanki bi bok deişiyormuş küfür edince gibi.Yan gel yat.Bi bok bilmez etmez adamlar bile götünden başından konuşuyor.Geçelim artık bunları geçelim!..

Derken qüne$ doqdu ufku çizen kahve renqi daqLarın ardından,ve Senin ßa$ın omZumda!..
Toplam Hit: 12156 Toplam Mesaj: 48