folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Devlet Yurtları Ve Diğer Yurtlar Hakkında

Devlet Yurtları Ve Diğer Yurtlar Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek

yurtlar hakkında hiç bir bilgim yok ve burda bilgisi olanların bilgilerini benimle paylaşmalarını istiyorum

mesala herhangi bir yurda bilgisayar sokulabilirmi ? 

telefonunu şarz edemiyomuşsun priz yokmuş vs. gibi söylentiler var.bu doğrudumur ?

herhangi bir yurtta bilgisayar odası felan varmı ?

yemekleri nasıldır ? (yani sadece kahvaltı veriyolar diye duydum. o da ufacık bişeymiş )

vsvs.  kötü yanları ve iyi yanları hakkında bilgisi olanları bu konuya davet ediyorum.

..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Hangi ile köye kasabaya gidiyosun?

Okul yurdumu/özel Yurtmu?   Özelse Hiç broşüre filan bakamadınmı bi dünya şey yazar..

"Less is More"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Valla tek öğün yemek veriyor yurtkur.

Ayrıca bi para ödersen ikinci öğünüde şey ediyosun. Ayrıca yurtlarda pis hastalık yapan virüsler filan bulunmuş bu sene.

Bence en iyisi öğrenci evi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek

burdur\ gölhisar

özel yurtlara gitmeyi düşünmüyorum.devlet yurtları hakkında genel olarak bilgi istiyorum.

yurt konusundan hiç birşey bilmediğim için hani broşür felan alakam yok. o yüzden diğer yurtlar yazdım. kaç çeşit yurt var onu bile bilmiyorum.

..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hMhM
    hMhM's avatar
    Erkek
    Çok güzel devlet yurtları da var öyle düşünme. Mesela çankırı fen lisesi'nin yurdundaki konfor çoğu özel yurtta yoktur. Ama içler acısı durumda olan yurtların çoğu devlet yurdu. bilgisayar sokamam tel şarj edemem diye düşünme ben öyle bir olay duymadım hiç.

kenarda köşede takılırım ben
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek
    hM bunu yazdı:
    -----------------------------
    Çok güzel devlet yurtları da var öyle düşünme. Mesela çankırı fen lisesi'nin yurdundaki konfor çoğu özel yurtta yoktur. Ama içler acısı durumda olan yurtların çoğu devlet yurdu. bilgisayar sokamam tel şarj edemem diye düşünme ben öyle bir olay duymadım hiç.
    -----------------------------
    üniversite ile lise arasında bişey değişiyomu bilmiyorum ama üniversiteyle alakalı benim durumum.

..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimist_98
    pesimist_98's avatar
    Erkek

böyle bi konuya değindiğin çok iyi olmuş bende bilgi edinmek istiyorum ne zamandır araştırıyorum pek bişiy bulamadım :S ama o kadarda deildir priz yokmuş falan belki fetoşçuların yurdunda olmayabilirde o kadarda olucağını zannetmiyorum

İmzaya Gerek Yok Adım Yeter..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Her yurt aynı değil fakat yurtkur'da ki sistem;

Yurt parası 3 aylık peşin alınıyor. (Yüksek bir miktar değil)

Sana verdikleri yemek fişleri 1,5 YTL olarak değerlendiriliyor, yemek fiyatı 3 YTL olduğu için 1,5 YTL daha ekleyip 2-3 çeşitten oluşan yemeğini kantinden alıyorsun. (2 sene önce bu şekildeydi, yemekler gayet lezzetli ve temiz)

Yurda laptop vb. elektronik eşyalarını sokabilirsin, her odada priz mevcut. Fakat su ısıtıcısı yangın tehlikesi nüksettiği için yasak. 

24 saat duş alabilirsin.

Kumar oynamak yasak. 

Odalarda halı mevcut değil.

Her katta güvenlik görevlileri var.

Ders çalışabileceğin etüd salonları var fakat bilgisayar odası yok sanırım. Bazı yurtların bahçelerinde internet kafeler 24:00'a kadar açık.

Gece 23:00'da yoklama alınıyor... 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Kahvaltı fişi 1 YTL olarak değerlendiriliyor, simit ya da vb. kahvaltılık mamüller alabilir, üzerine para ekleyerek çay ya da meyve suyu ihtiyacını giderebilirsin.

Kahvaltı sabah 8:00 - 9:00 arası, akşam yemeği ise 17:00'de. Öğlen yemeği okulda 1 YTL. (2 sene önce)

Fişler tarihli olduğu için o gün içersinde kullanman gerekiyor. 

Haftasonu fiş geçerli değil.

Haftaiçi  yurttan ayrılırsan, fişlerini güvenlik görevlisine teslim etmen gerekiyor. (Geleceğin güne kadar olan fişlerin hepsini)

Yurttan ayrılırken, yok gözükmemen için dış kapıda ki güvenlik görevlisi imzanı alıyor. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Kavga vb. durumlarda tutanak tutturuluyor, atılma şansın %90 :)

Yurt içinde sigara vb. tütün ürünleri tüketmek yasak değil, fakat yeni yasayla birlikte düzenleme getirilmiş olabilir.

En geç 23:00'de yurtta olman gerekiyor, aksi takdirde kınama alıyorsun.

Kantinde televizyon, lig tv mevcut. kantin sahibi duyarlı bir adamsa sizin isteklerinize göre hareket ediyor.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Odalar genellikle 6 kişilik, ranza sistemi bazı odalarda yok. Olmayan odalarda ise 4 kişi kalıyor. Yurdun kontejanına bağlı. 6 kişinin kaldığı odalar 3 ranzadan ibaret.

Yurttan ayrılmak istediğinde erken haber vermen gerekiyor, ödediğin 3 aylık peşinatın (Depozit) tamamını geri ödüyorlar. (Kaldığın ayları o paradan düşüyorlar)

Odalar genellikle aynı sınıftan öğrencilerle oluşturulmaya çalışılıyor.

Yatak örtülerini haftasonu görevliye teslim edip, yeni yatak örtülerini alıyorsun. 2 haftada bir değiştirmek zorundasın. istersen her hafta değiştirebilirsin.

Toplam Hit: 6291 Toplam Mesaj: 40