Dexter 10. Sezon - Dexter: Resurrection
-
Seninle aynı düşüncedeydim fakat 2. bölümde kamera konusuna açıklık getiriyorlar.
-
1. sezonun ortalarında bırakmıştım
şimdi size bir soru
dexter ı mı bitireyim yoksa hiç izmeleyip sürekli ertelediğini sopranos umu
-
3.bölüm çok sağlam olmuş
-
PanxeR bunu yazdı
şimdi size bir soru
İkisinide izle iki dizide süperdir.
---spoiler---
Boğazlı kazak ve kazağın içine metal şerit koyması zekiceydi.
---spoiler---
-
hypnot1c bunu yazdı
Benim gibi bekleyen varmış.
Yalnız Dexter ölmüştü yani bize gösterilmeye çalışan oydu. Şimdi ise yeni sezon çıkarıyoruz "yok yok o aslında ölmedi" diye inandırmaya çalışırken eski Dexter tadı alamayabiliriz.
Ben yan karakterlerinde dizide çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Bir anda yeni bölümde şu gözükse ya :D Giriş cümlesi bile hazır. Madem Dexter ölmedi James de ölmesin.
adamın kalbi temizmiş amk :)
not : ilk bölümü yeni izledim
-
Acilin 3 bolumden geliyorum.
---spoiler---
Dexter'in eski vibe'i devam ediyor ama canimi sikan 2 durum var.
1.si Anime karakteri gibi koyduklari zeki polis. Death Note'daki L gibi karakter yapip koyuyorlar her diziye ve dizinin icine ediyor genelde. Lolipop yiyen polis bir tek animede keyif veriyor, gercek hayat boyle degil. Kulaklik takip son ses muzik dinleyince sherlock'a baglayan abla veya la casa de papel'deki lolipop yiyen hamile teyze dizinin gercekciliginin icinden geciyor.
2.si bu seri katiller toplantisi da sikko bi anime senaryosu gibi duruyor. Insallah oyle cikmaz. Fantastik dunya senaryolarini buralara tasimamalari lazim.
---spoiler---
-
PanxeR bunu yazdı
şimdi size bir soru
Mr.Robot ile başla
Sopranos ile devam et
Dexter en son izle ( Dexter biraz uzun gelmişti bana açıkçası ).
-
@Kentaki 10. Sezonu eklese de bizde izlesek.
-
Anca fırsat buldum. 3 bölümüde izledim. Bir kere bile ileri almak düşüncesi oluşmadı. İyi gidiyor. Kötü bile olsa her hafta beklerim bölümleri.
@wert keşke sürekli gözükse. Sevdiğim karakterlerden biriydi. Önceki sezonlardan Dexter ile üstü kapalı atışmaları hep keyifliydi.
---spoiler---
21.yüzyıl temalı polisiye, cinayet dizilerin de güvenlik kameraları var ama bir aksilikten kamera çalışmıyor diye seyircileri ikna etmeleri gerekiyor ki mantık hatası olmaması için. Hele ki New York gibi bir yerde :| Lakin "ya kamera bozukmuş orada" "kamera yokmuş" diye sürekli tekrarlanırsa çok sıkar bu durum. Mesela uber yapanları öldüren seri katil bilişim sektöründe çalışıyor. Onun apartmana girişte kamera olmaması olabilir. Yalnız yaşasam böyle bir durumda bulsam kendimi bilişim sektöründe çalışan birisi en azından bir iptv kamera koyar evine. Ne bilim eve sensör koyar ya da alarm takar. Bir şey yapardı güvende hissetmek için. Bölümde ise bilgisayarcı olduğunu göstermek için RGB ledli oyun kasası ve oyun koltuğu var. O kadar :D Akşamları LOL atıyor sanırım akjahfkajfşkljhş
Teknoloji ile, dijital takip ile olası şüphelileri bulması o kadar zor değil günümüzde. Ya adam uber kullanıyor kimlik bilgileriyle. Trafik kameraları var. GPS kullanıyor. Seri katilin bilgilerini elde etmek için yasal bir siteden bilgilerini çekebiliyor. Kredi kartı kullanıyor. Hep bir dijital iz bırakıyor. Bu şekilde ilerlemez. Çıkmaza girer bu durum :D
Bence bir süreden sonra kamera gibi dijital izi bırakan olası açıklanması gereken senaryoları görmezden gelecekler ya da bir partner ile bu işlere gireşecek. Hacker olabilir.
Kurgular ve olayları birbirine bağlamaları hala eski tadında. Bir şeyi dolaylı ya da dolaysız gösterip sonra daha önceden bu sebeple izledim diyorsun. Mesela kazak olayı. O demir plakayı gördü ve boyun kısmına kazağına koyma fikrini getirdi. Kazağını giyerken bile ilk sezondaki giriş açılış temasında kazağını giyer gibi giymişti. İlk sezona gönderme bu derken plaka koyduğunu göstermek için o sekans gösterimiş. Diğer yandan seri katil Dexter'ın kafasını kopartmaya çalışırken kazakta biraz yırtılmalıydı sanki diyor insan. Testere gibi sonuçta o. Büyük bir detay değil ama olsaydı iyi olurdu.
Özellikle Dexter'ın yaşlandığını hissettirecek bir cümle ya da sekans oluyor her bölümde. Bu bölümleri izlediğimde ben de yaşlanmış olmam gerekiyor diye düşündürttürüyor.
Dexter'ın oğluna acıdım. Dexterda bu güdü doğuştan varken oğlunda yokmuş gibi görülüyor. Onun ki sanki pişmalık gibi. Hala bir benlik bir kimlik arayışı içinde. Sapığı öldürme sebebide güdüden değil. Koruma amaçlı. İtiraf etme sahnesinide mantıklı bir bağlantı oldu. Baba oğul kavuşması ne zaman oalcak bakalım.
Tahminim Dexter'in oğlu o çöp poşetini öyle bağladı diye bir şekilde baş şüpheli olarak gösterilecek. En az 2 kez kırmızı iple farklı bağlandığını söyledi süper cinyus bayan dedektif. Bir zıt karakter olacaktı ama herşeyi bilen birisi şak diye bulan birisini diziye koymanızı anlayamadım. O kadın dedektif seri katil çıkabilir dizinin sonunda. Bir tahmin :D
---spoiler---
-
Yonetmen farki cidden hissediliyor.
Ama bunca boktan dizi arasinda oldukca iyi geldi.