Diksiyon Gelistirme Yollari?
-
Oncelikle belirtmek istiyorum ki bu konuyu ikinci acisim. 'İpadresidegisti' hatasindan biktim:/
k Konusurken kelimeleri yutmak gibi bir huyum var ve cok yuvarliyorum bazen cok islaniyor agzmin icin cok tukuruklu konusup kendimden nefret ediyorum. Dilimi bi upgrade etmem lazim yani.. Bol bol kitap okuma sahfasini gectim. Kitaplari sesli okumayi da gectim. Baska neler yapabilirim? Misal dili kuvvetlendiren tekerlemelerden onerileriniz neler? Tiyatrocu ve konusma tedavisi gormus arkadaslar, bi el ativerin.. -
ağzına kalem al yatay olarak dişlerinle sık diline engel olsun o şekilde konuşma alıştırmaları yap.
-
KİTAP OKU
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------ağzına kalem al yatay olarak dişlerinle sık diline engel olsun o şekilde konuşma alıştırmaları yap.
-----------------------------Bu Şakamı Yoksa Ciddimisin Abi ?
-
BlacKShelD bunu yazdı:
-----------------------------BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------ağzına kalem al yatay olarak dişlerinle sık diline engel olsun o şekilde konuşma alıştırmaları yap.
-----------------------------Bu Şakamı Yoksa Ciddimisin Abi ?
-----------------------------ciddiyim şaka değil diksiyon kursunda alıştırmasını yaparlar bunun. kalem azı dişlerinize gelmeli dudaklar biraz acıyabiilir ama konuşma düzelir.
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------KİTAP OKU
-----------------------------
OKUYORUM -
hararetli tartışmalar..
siyaset konuş :D memleket meseleleri ..
bitmez
şiir oku
-
özgüven eksikliğin varsa gider yanlış bir şey söylemekten çekiniyor yahut rezil olmaktan korkarsanda konuşamazsın.
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------bunu uygula. ben birde ufak taşlardan bi kaç tane ağzına alıp, onlarla konuşma alıştırması yapılması gerektiğini duymuştum.
-
En uzman olduğun konu hakkında tartışmalara girmenin faydası olabilir.
-
bende muzdaribim bu konuda... r harfini çok yutuyorum...