Diksiyon Gelistirme Yollari?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

direksiyon geliştirme anladığım için atladım yazıyodum ki geçte osla farkettim bişey yazmamış olmayayım diyede bunu yazıyorum :) tartışmalara felan gir diyeceğimde bunun için diksiyonu iyi olan birileri lazım :) kursa git en temizi, y a da köşe yazılarını al tek tek okukaydet dinle kulağına batan yerleri düzeltip tekrar oku kaydet dinle :)

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    M3T3HAN
    M3T3HAN's avatar
    Erkek

Diksiyon geliştirmede anlatılan yollar hepsi de izlenebilecek yollar , unutulmaması gereken pratik yapmak..Yani her kesimden insanların bulunduğu topluluğa hitap ederek dinleti oranını ,konuya hakimiyetini ve dinleyiciyi sürüklemeyi gözlemleyerek kendi raporunu eksileri artıları ile oluşturmalısın.

Örnek ; kelime bulmakta mı zorlandın? Kitap oku kendini güncelle 

sorulara cevapta mı zorlanıyorsun ? dinlemeyi ve anlamayı geliştir .

banim tavsiyem ücretsiz olarak bağlı bulunduğun yerdeki HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE bu kurslar açılıyor. Öğretmen uzmansa çok yararını görürsün .Uzman değilse kendi eksiklerini tespit etmende yol gösterici olabilir 

Herşeye rağmen varlığım Türk varlığına armağandır...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Apple
    Apple's avatar
    Erkek

BosphorusPasha bunu yazdı:
    -----------------------------

ağzına kalem al yatay olarak dişlerinle sık diline engel olsun o şekilde konuşma alıştırmaları yap. 

değişik bi çözüm bunu denemeni tavsiye edebilirim hocam

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

yawuz bunu yazdı:

özgüven eksikliğin varsa gider yanlış bir şey söylemekten çekiniyor yahut rezil olmaktan korkarsanda konuşamazsın.

yok hacı maşallah başladım mı susmam ama bişeyi elli kere tekrar edince psikolojim bozuluyor karşı taraf anlasın istiyorum bi de heyecanlanınca tükürüklü konuşmaya başlyorum 8-/

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

kinyas bunu yazdı:

halk egitim merkezlerinde ücretsiz 90 saatlik diksiyon ve güzel konuşma eğitimi veriliyor. diksiyon hocasının sana verecegi egzersizleri sürekli uygularsan konuşman düzelir. kurs ile ugrasamama dersen diksiyon ve güzel konuşma egitim seti vardı. indirip video daki egzersizleri uygulayabilirsin.

konusurken agzından kelimeleri tane tane, yavaş yavaş çıkarırsan agzından salya akma sorunun da kalmaz:) şimdiden kolay gelsin.

eyvallah hacı da akmıyo fışkırıyor ya :( heyecanlanınca tükürüyorum böle

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:

aklıma bu geldi hacı konuyu görünce :D diksiyonunu düzeltmek için kurslar var bildiğim kadarıyla,onları denedinmi?

denemedim abisi, çok şükür o kadar ağır değil ama neden daha iyi olması için çabalamayayım ki? :)

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

SinusX bunu yazdı:

Aynı sorun bendede vardı eskiden diyaframdan konuşmayı dene :)

diyaframdan konuş, diyaframdan söyle şarkıları vs çok duydum da nasıl aktif edeceğim :|

zndmn bunu yazdı:

hocam herkes gibi kalem konusunu onaylıyorum bnde =)
    ayrıca tiyatroyla ilgileniyorum amatör olarak naçizane yaptıklarımızdan önericem sana

diksiyon kurallarını öğrenmeye bak ama öncelikle artikülasyonunda problemin var sanırım önce ağız ısınması al sonra tekerlemelere çalış hertürlü tekerlemeye çalış zaten tekerlemeler belli seslere dayalıdır onlara yönelik çalışırsın atıyorum takatuka lı tekerleme t ve k ya yöneliktir kastım bu
    ağız ısınmasından kastım şu dilini çiğne yanaklarına bastır ileri çıkar bunu yaptıkça boğazına doğru bi acı hissedersin o zaman işe yarıyor demektir
    dudak tembelliğin olabilir dudaklarını da çiğne ısınma aşamasında dudak tembelliğininde en bilindik çözümü şu kalem olayıdır

diyaframdan konuşmayı dene diyafram çalış düz duvara yaslanarak ya da yere sırtüstü yatarak.. 

abi bana adım adım ilk gün şunu ikinci gün bunu bu kadar saat yap şeklinde bi tarif hazırlayabilir misin?

MaviGozluDev bunu yazdı:

direksiyon geliştirme anladığım için atladım yazıyodum ki geçte osla farkettim bişey yazmamış olmayayım diyede bunu yazıyorum :) tartışmalara felan gir diyeceğimde bunun için diksiyonu iyi olan birileri lazım :) kursa git en temizi, y a da köşe yazılarını al tek tek okukaydet dinle kulağına batan yerleri düzeltip tekrar oku kaydet dinle :)

çok zekice :D eyv

Kalem olayını da dinlicem hacılar. Şimdiye kadar tuvalette kitap okurdum, artık sesli okuyorum :))

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    otocu
    otocu's avatar
    Erkek

Diksiyon kursuna gittim, gördüklerimi sana aktaryım.

1- Ağzına kalem al yatay şeklinde, dişlerini sık

2- Kafanı geriye yasla,"A" harfini önce kalın ve ince söyle, sonra diyaframını kullanarak söyle, sonraki işlemde kafanı öne yaslayarak aynı işlemleri tekrarla.

3- Tek nefeste sürekli harf geçişlerinde bulun "AaaaaaaaaaaEeeeeeeIııııııİiiiiiiOOooooÖöööUuuuÜüüüü"

4- Konuşurken dudaklarını olabildiğince çok aralık olsun, dudakların kapalı konuşma.

5- "H" "G" "J" "Ğ" "Ö" ' harfleri bulunan kelimeleri bol bol kullan.

Yaklaşık 2 ay kursa gittim, bunları yaptırdılar. Doğruluğunu yanlışlığını bilemem.

0100111001100101001000000110111101101100011001000111010100111111
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

Kitap okumak.

Merhabaaaaa
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

bende de tam tersi r acayip şekilde vurgulu çıkıyor :)

enjoy i'm vaccinated
Toplam Hit: 6011 Toplam Mesaj: 35