Diksiyon Gelistirme Yollari?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Noneyim bunu yazdı:
    -----------------------------

SinusX bunu yazdı:

Aynı sorun bendede vardı eskiden diyaframdan konuşmayı dene :)

diyaframdan konuş, diyaframdan söyle şarkıları vs çok duydum da nasıl aktif edeceğim :|

Konuşurken nefes verir gibi yap daha doğrusu diyaframını  bastır şimdi kelimelerle anlatması zor ama işin özü o :D

Si vis pacem para bellum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WildWamqire
    WildWamqire's avatar
    Erkek

bol bol kitap okuma ve muzik dinlemede olabilir en sevdigin sey nedir onu yap
    kızdan başka :D 

Abure cubure subure dubure re re re tey tey tey
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

hocam dvd si var diksyon geliştirmenin, alıp çalışacaksın çe ça çe çu çöö şee diye 3 ayda spikere bağlarsın.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

1. doğru nefes alıp vermeyi öğrenmeden diksiyon gelişmez. doğru nefes alıp vermeyi öğrenceksin. yani diyafram nefesi.

2. artükilasyon bozukluğun varsa harf çalışmaları yani tekelerleme çalışmaları yapacaksın.(ağızda kalem çalışması biraz sakıncalı. dudak temelliğin varsa işe yarar dudak temelliğin yoksa çeneyi kitlersin veya temelleştirirsin.)

3. göğüsten konuşmak için tınıcı çalışmaları yapılmalı.

yukardaki 3 madde konuşma bozukluğu. doğru nefes almadan, doğru harfleri söylemeden, doğru yerden konuşmadıkça güzel konuşulmaz.

kelime yutma, söyleyeceklerini söyleyememe vs şeyler konuşma ilgili değil daha çok içseldir. yanında bir kayıt cihazıyla gün içinde konuştuklarını kaydet dinle. nerde hangi hataları yaptığını fark edeceksin. fark ettiğinde uyanıkla üstesinden gelinebilir.

trt fm gün içersinde dinlemek, spikerin nasıl soru sorduklarını, nasıl cevap verdiklerini, nasıl nefes alıp verdiklerini yakalamaya çalışmakta çok işe yarayıyan bir egzersizdir.

çok iyi bildiğin bir konuyu konuşmasını çok sevdiğin biri nasıl konuşur hayali konuşması yapmak.  kendimizle nasıl konuşursak dışarıdada aynı konuşuruz. içdeki konuşmayı yakaladığımızda doğru tonlama vs yapmakta yararlıdır.

bunlar tavsiyedir.

nüzhet şenbay' ın söz ve diksiyon kitabı, suat taşerin konuşma sanatı, can gürzap söz söyleme ve diksiyon kitapları bu konunun sağlam kitaplarıdır.

diğer taraftan bir hoca eşliğinde çalışmak hepsinden yararlıdır ve öğreticidir. bu kitaplardaki bazı çalışmaları görmeden, dinlemeden yapılamıyor. yapılıyor ama yanlış yapılıyor. (kendimden biliyorum. kalem çalışması ön dişlere konur. ben ortaya koyuyordum. dudaklarım bu sefer zor kapanmaya başladı. sonradan düzeltim.)

boş
Toplam Hit: 6010 Toplam Mesaj: 35