Diksiyon Gelistirme Yollari?
-
halk egitim merkezlerinde ücretsiz 90 saatlik diksiyon ve güzel konuşma eğitimi veriliyor. diksiyon hocasının sana verecegi egzersizleri sürekli uygularsan konuşman düzelir. kurs ile ugrasamama dersen diksiyon ve güzel konuşma egitim seti vardı. indirip video daki egzersizleri uygulayabilirsin.
konusurken agzından kelimeleri tane tane, yavaş yavaş çıkarırsan agzından salya akma sorunun da kalmaz:) şimdiden kolay gelsin.
-
crimeangel bunu yazdı:
-----------------------------BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------ağzına kalem al yatay olarak dişlerinle sık diline engel olsun o şekilde konuşma alıştırmaları yap.
-----------------------------bunu uygula. ben birde ufak taşlardan bi kaç tane ağzına alıp, onlarla konuşma alıştırması yapılması gerektiğini duymuştum.
-----------------------------Crimeangel abim dogru söylüyor agzını 4-5 adet misket al ve kitap oku konuş sesli bişeyler yap hocam. ben de kırıkkaleliyim k ler garip çıkıyor. "Yapmak" degil de "yapmakh" gibi bişe oluyor. düzeltemiyorum hiç.
-

aklıma bu geldi hacı konuyu görünce :D diksiyonunu düzeltmek için kurslar var bildiğim kadarıyla,onları denedinmi?
-
mfatihbodur bunu yazdı:
-----------------------------crimeangel bunu yazdı:
-----------------------------BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------ağzına kalem al yatay olarak dişlerinle sık diline engel olsun o şekilde konuşma alıştırmaları yap.
-----------------------------bunu uygula. ben birde ufak taşlardan bi kaç tane ağzına alıp, onlarla konuşma alıştırması yapılması gerektiğini duymuştum.
-----------------------------Crimeangel abim dogru söylüyor agzını 4-5 adet misket al ve kitap oku konuş sesli bişeyler yap hocam. ben de kırıkkaleliyim k ler garip çıkıyor. "Yapmak" degil de "yapmakh" gibi bişe oluyor. düzeltemiyorum hiç.
-----------------------------cok sakat iş o 4-5 misketten biri boğazına bi kaçarsa o zaman kötü olur işte en iyisi kalemdir bana göre
-
Aynı sorun bendede vardı eskiden diyaframdan konuşmayı dene :)
-
kalem mevzusu gerçek. hatta şöyle 2 saat öyle alıştırma yap ve kalemi bıraktığında konuşmana dikkat et farkı göreceksin. birde çevrende langır lungur gonuşan tip varsa onlardan uzak dur la. ben okula başladım başlayalı türkçem bozuldu k-g ler değiştirdi gardaş buda çog önemli birşey la.
-
askerliğini yap gel bu sorun ortadan kalkar :)
-
hocam herkes gibi kalem konusunu onaylıyorum bnde =)
ayrıca tiyatroyla ilgileniyorum amatör olarak naçizane yaptıklarımızdan önericem sanadiksiyon kurallarını öğrenmeye bak ama öncelikle artikülasyonunda problemin var sanırım önce ağız ısınması al sonra tekerlemelere çalış hertürlü tekerlemeye çalış zaten tekerlemeler belli seslere dayalıdır onlara yönelik çalışırsın atıyorum takatuka lı tekerleme t ve k ya yöneliktir kastım bu
ağız ısınmasından kastım şu dilini çiğne yanaklarına bastır ileri çıkar bunu yaptıkça boğazına doğru bi acı hissedersin o zaman işe yarıyor demektir
dudak tembelliğin olabilir dudaklarını da çiğne ısınma aşamasında dudak tembelliğininde en bilindik çözümü şu kalem olayıdırdiyaframdan konuşmayı dene diyafram çalış düz duvara yaslanarak ya da yere sırtüstü yatarak..
-
SinusX bunu yazdı:
-----------------------------Aynı sorun bendede vardı eskiden diyaframdan konuşmayı dene :)
-----------------------------spikerler diyaframdan konuşur kontrol ü en yüksek konuşma stilidir tonlamalar en kolay diyafram nefesi ile olur denenebilir.
-
bahsettiğine benzer problemler bazen bende de oluyor. Konuştuğum konuda sıkıldığım ya da bilgiyi karşı tarafa çabucak anlatmak isteğidim zamanlarda oluyor bazen de bir telaş hali. Ne yapıcaksın biraz daha ağırdan al.