Din Ve S.A
-
DaReSeLaM bunu yazdı:
-----------------------------
kafayı sıyırtacaksınız bana herhalde bu aksam ...rahmetin bereketin abartması mı olur.adamın muhabbeti vardır. adamda huşu vardır.olmadı cezbe denilen bir hal vardır.
mesela ben sana diyeyim ki "planzero Allah seni affetsin" sen buna ne cevap verirsin.
ben söyleyeyim" ya neden diceksin " ne oldu ki diceksin." vs.....ben sana bin defa söylesem acaba diceksin...
bir bilgin yok. selam vermenin bir geçmişini araştır.ne kadar önemli olduğunu anlıyacaksın.
sen bunu aklınla düşünürsen kaybedersin. "Aklını nefesinde hissedeceksin."
-----------------------------Belki Bana Kızıyorsun Ama Tamam Girerken Verdik Selamı Ee Çıkarken Neden Veriyor Tekrar
-
dinen bildiğim kadarıyla her ortama girdiğinde veya çıkarken söylemek sünnet.
sebepte allah'ın adını anıyorsun. unutmuyorsun filan. bence güzel bişey. öyle çok sufulukla alakası yok. ama biz millet olarak bi yere girdiğimizde selam veririz sadece. ama dinen çıkarkende vermek gerekir
-
ünide okurken derse gec kalan arkadas bide "selamın aleyküm gencler " deyince, hoca "kahvemi lan burası" diye dersten atmıstı amma komediydi ya :D
konuya gelincede dk bası söylenmesi bence cok anlamlı değil..
-
FireX bunu yazdı:
S.a her yerde hacı dayı imajı çizmemek için söylenmez. Ayrıca topluma İslam = gericilik olarak empoze edildiğinden yerine göre tepkiyle de karşılaşabilirsin. Yüzüne söylemese de hakkında cemaatçi gibi şeyler düşünecektir. Şahsen olmadık yerde biri çıkıp dese bende düşünürüm. Şahsen hakkımda cemaatçi diye düşünmeleri kadar kötü birşey olamaz. Allah muhafaza :D
Önce mekanı süzecen. Baktın hacı dayılar, cemaate yakın insanlar orda iş yapıyor basacan S.a'ü. Nabza göre şerbet. Fatih ünide alayı cemaatçi, akpci olunca önüne gelene kullanıyordum. Şimdi İzmir'de okuyorum. Orda sadece merhaba derim.
-----------------------------olayın özü budur.
-
celik bunu yazdı:
ünide okurken derse gec kalan arkadas bide "selamın aleyküm gencler " deyince, hoca "kahvemi lan burası" diye dersten atmıstı amma komediydi ya :D
konuya gelincede dk bası söylenmesi bence cok anlamlı değil..
-----------------------------Lisedeyken bilgisayar ve resim dersi için sınıf ikiye bölünürdü. Ben resim tarafındaydım bilgisayar sınıfına sınıf defterini hep ben götürürdüm. Sınıfa girip selamın aleyküm dedim ilk gittiğimde. Hoca kahve mi burası dedi sesimi çıkarmadım. Zaten sevmediğim biriydi :D İki üç kere daha böyle dedim her seferinde aynı uyarı. Sonunda bi daha oldu aynı olay. Bu sefer sesini yükselterek söyledi düzgün gir sınıfa diye :D Sanane arkadaşlara selam veriyom dedim delirdi iyice çekti konuştu ne kadar yalvardıysam da resimci beni bi daha göndermedi oraya :D
-
ben sadece selam veririm türk dil kurumu na uyuyorum :'
internette sa S.a S.A yada SA sa yazanların içtenlikle onu söylediğine inanmıyorum, eskiden sadece slm yazılırdı
bilgisayarda S.a mevzusu 2 yıldır felan var ondan önce ben son 10 yılda hiç görmedim. daha çok kısa olduğu için kullanılıyor.
ama sokakta duruma göre değişir her zaman yer yerde değil kalabalık bir yere girip çıkarken söylenebilir.
-
Ekerci bunu yazdı:
bilmem tr de isen geneli müslümandır..ayrıca sa diince adam ateist olsa bile onun için kötü bişi istemedigin için bence sorun çıkmaz dostm..
bu arada porfil foton mütiş..eleştiri tarzını sevdim..
-----------------------------Teşşekkür Ederim :)
-
iki Müslüman Birbirini Gördüğünde Birine Selam vermek Farzdır. Diğerininde Verilen Selamı Alması Sünnettir.
Selam Vermek Güzel birşey bir kere verirsin gidersin.Allah'ın Selamı Üzerine Olsun Diyorsun hem hayır işlemiş oluyorsun hem Karşı tarafa Allah'ın Selamını götürüyorsun bundan daha güzel birşey olamaz.
normalde Esselamun Aleyküm Ve Rahmetullahi ve Berekatuhu deniyor. Allah'ın Rahmeti Ve Bereketi üzerine Olsun diyorsun.
ama Zırt Pırt aynı kişiye selam vermek biraz habez kaçar işin cırkı çıkar... ben her girdiğim yere selam veririm bu bizim kültürümüzde dinimizde doğamızda var. gerisi kişiye kalmış
-
Root-Sistemci bunu yazdı:
iki Müslüman Birbirini Gördüğünde Birine Selam vermek Farzdır. Diğerininde Verilen Selamı Alması Sünnettir.
Selam Vermek Güzel birşey bir kere verirsin gidersin.Allah'ın Selamı Üzerine Olsun Diyorsun hem hayır işlemiş oluyorsun hem Karşı tarafa Allah'ın Selamını götürüyorsun bundan daha güzel birşey olamaz.
normalde Esselamun Aleyküm Ve Rahmetullahi ve Berekatuhu deniyor. Allah'ın Rahmeti Ve Bereketi üzerine Olsun diyorsun.
ama Zırt Pırt aynı kişiye selam vermek biraz habez kaçar işin cırkı çıkar... ben her girdiğim yere selam veririm bu bizim kültürümüzde dinimizde doğamızda var. gerisi kişiye kalmış
-----------------------------Hıh Benim Kafadan Çıktı Biri :) Bende Aynı Düşünüyorum
-
hiç bir zaman selamun aleyküm kullanmam, dilimizde ne güzel merhaba gibi bir kelime var
+ selamun aleykum sözcük öbeğinin dinle minle alakası yoktur.yalnızca arapça bir selam cümlesi olduğundan müslümanlıkla bağdaştırıyorsunuz.
+ selamun aleykum "allahın selamı üzerine olsun" falan demek değil arapça manasıyla "herkese selam, hepinize selam" anlamına gelir
(aleyküm = alayınıza gibi düşünürsek, alayınıza selam)ben bana selamun aleyküm diyene de merhaba ya da hoşgeldiniz diye karşılık veriyorum bunu yaygınlaştırmalıyız.