Din Ve S.A
-
s.g de ozaman.
-
Bence abartı bir durum yok selam sevmek allahın selamı üzerine olsun demek çok güzel bir davranış
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------
hiç bir zaman selamun aleyküm kullanmam, dilimizde ne güzel merhaba gibi bir kelime var
+ selamun aleykum sözcük öbeğinin dinle minle alakası yoktur.yalnızca arapça bir selam cümlesi olduğundan müslümanlıkla bağdaştırıyorsunuz.
+ selamun aleykum "allahın selamı üzerine olsun" falan demek değil arapça manasıyla "herkese selam, hepinize selam" anlamına gelir
(aleyküm = alayınıza gibi düşünürsek, alayınıza selam)ben bana selamun aleyküm diyene de merhaba ya da hoşgeldiniz diye karşılık veriyorum bunu yaygınlaştırmalıyız.
-----------------------------:D:D:DD:::::D:D
-
Ekerci bunu yazdı:
bnde söylemem..hatta nadir söylerim cunku alıskanlıgım degildir..sohbetim şöle olur :
kolay gelsin su ne kadar..gibi
samimiysem : naber dostm...
nerdeyse kullanmıyorum alıskanlıgım degil..
bi kere uyarıldım ama..bi yerde calısmaya baslamıstım günaydın fln diye konusuyordum ilk girdigimde dedikler ki ne o öle fln..bi gir söle bagıra bagıra as de dediler :D
-----------------------------aynen
-
Ekerci bunu yazdı:
bnde söylemem..hatta nadir söylerim cunku alıskanlıgım degildir..sohbetim şöle olur :
kolay gelsin su ne kadar..gibi
samimiysem : naber dostm...
nerdeyse kullanmıyorum alıskanlıgım degil..
bi kere uyarıldım ama..bi yerde calısmaya baslamıstım günaydın fln diye konusuyordum ilk girdigimde dedikler ki ne o öle fln..bi gir söle bagıra bagıra as de dediler :D
-----------------------------kullanmadigin belli... sana soyleyenlerde pek kullanmiyor sanirim.
a,s selam almaktir.
s.a selam vermek yani
bir yere gittiginde a.s degil sa dersin ...
-
MUHRIP bunu yazdı:
-----------------------------Alkol almaya girdiğim tekel shopta bile selam verrim.
-----------------------------tekel shopdan gelen ses
- ve aleyküm selam ...
-
Selamünaleyküm müslümanların selamlaşmasıdır. Allah ve peygamber'de selam vermek gerekli odluğunu söylemektedir.
Bir ortama girince selam vermek farz değil ama selam verildiği zaman almak farzdır.
Eğer bir kişi ortamda selam verirse ve o selama karşılık veren olmazsa kendisnin o selamı alması gereklidir tekrar. Müslüman olup ta selam almayana büyük vebal vardır.
BEnde kıbrısa ilk geldiğimde selam veriyordum her yere girerken ama sonra baktım adamların aldıkları yok ya direk buyrun diyorlar yada merhaba diyorlar.
Bende sonrasında artık selam vermemeye başladım bir yere girerken merhabe vb hitapları kullanıyorum.
-
aleyküm sadece benden size gibi bir anlam taşır. Tabi bi kaç kişinin belirttiği gibi hepinize olarakta kullanılabilir.
arapçanın dinle bağdaştırılması ve insanların içindeki müslümanlıktan kaynaklı arap fanatizmi bu kelimeyi bu kadar kullanılır kılmıştır. selam demekten hiç bir farkı yoktur anlam olarak.
ezanı türkçe okumaya ölümüne karşı bir millete bunun tartışmasını yapmak tabi ki mantıksız olacağından bırakın isteyen istediği kadar desin ama bence türkçenin yozlaştırılmasından başka bir değeri yoktur bu kelimenin.
not: bende arap kökenliyim arapça konuşurken selamın aleyküm derim türkçe konuşurken türkçe kelime kullanırım benim sizin kültürünüzü düşünmemde ayrıca ironik tabi :)
-
Selamun aleykum gençler , tartışma var dediler geldik !..?
-
RootB bunu yazdı:
Selamun aleykum gençler , tartışma var dediler geldik !..?
-----------------------------Oho Sen Yeni Ayıkıyon :)