folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dini Niteliklere Derin Yorum - Açıklanamayan Konular

Dini Niteliklere Derin Yorum - Açıklanamayan Konular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

Hocam ben şunu eklemek isterim halada bu böyle ,insanlar dini konularda öyleymiş böyle yaparsan daha iyiymiş vs vs şeklinde dini konularda aldıkları kulaktan duyma bilgilerle müslümanlıklarını yaşıyorlar araştırmak yok öyle kulaktan dolma.Ama senin dile getirdiğin sorular hakketen insanın beynini donduruyor yıllardır benimde bu sorular aklımda amma benb islamın ve imanın şartlarını kabul ettiğim için bunlar sadece çözümünü bilmediğim bir matematik sorusundan öteye gitmiyor.Ben böyle düşünüyorum,sadece çözüme gidecek argümanlar olmadığı için bu soruların cevabını bulamadığımızı düşünüyorum.Bu konuda ki cevap bulmadaki acizliğimiz,Allahın yüceliğinin en büyük delili değil mi?

sizcede

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

NetBABA bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam ben şunu eklemek isterim halada bu böyle ,insanlar dini konularda öyleymiş böyle yaparsan daha iyiymiş vs vs şeklinde dini konularda aldıkları kulaktan duyma bilgilerle müslümanlıklarını yaşıyorlar araştırmak yok öyle kulaktan dolma.Ama senin dile getirdiğin sorular hakketen insanın beynini donduruyor yıllardır benimde bu sorular aklımda amma benb islamın ve imanın şartlarını kabul ettiğim için bunlar sadece çözümünü bilmediğim bir matematik sorusundan öteye gitmiyor.Ben böyle düşünüyorum,sadece çözüme gidecek argümanlar olmadığı için bu soruların cevabını bulamadığımızı düşünüyorum.Bu konuda ki cevap bulmadaki acizliğimiz,Allahın yüceliğinin en büyük delili değil mi?

sizcede

Aynen Hocam, Aslında benimde konuyu açmamdaki amacım ne kadar üst seviyede Düşünürsek Düşünelim, Ne kadar Aklımızın Sınırlarını Olabilitesi olabilen Kıyaslamalar la dahi olsa Kıyaslayarak Sonuç dahi üretirsek üretelim Yinede Onu Ve Yaratım Gücünü İfade edemediğimizi Vurgulamış olmak idi.

Evet Görülen Odurki Gençliğin En Azından O Nasıl Bişeydir Nerede Yaşar, Yaşar Ne Yaşar Ne yaşamaz Tarzı Oluru olmazı Muamma olan Saplantılara Umarım girmez. Uzun Zamandır Genç bazı Mürit Kardeşlerimizin Bu Çelişki içerisinde Bocaladıklarını Gördüm, Allah Hidayete Erdirsin.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Empyrium
    Empyrium's avatar
    Erkek

Allah dilerse sırlarından bir bade içirir dilediği kullarına.. Dilerse okyanusuna birer damla yapar bizleride onun okyanusunda kaybolur gideriz.. Bu konuyla ilgili Kehf suresi 60. ayetten sonrasını okumanızı tavsiye ederim..

Konuşsam tesiri yok , Sussam gönül razı değil..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Spacheata bunu yazdı:

1-madem birşeyin ezelden beri varolabileceğini savunuyonuz.niye evren ezelden beridir olamaz?bilakis evren ezelden beri var olabilir.

2-tanrı hiçbişeye benzemiyormuş. o zaman hiçbirşeye benzemeyen bişeyi nasıl tanımlıyonuz.bu saçmalık değilmi?hem hiçbişeye benzemiycek hemde 90 küsür ismi(özelliği) olcak?bknz:http://tr.wikipedia.org/wiki/Tek_Boynuzlu_Görünmez_Pembe_At yada paradoks

2,5-kasmayın kendinizi fazla herşey olacağına varır.dünya birgündür oda bugündür. ak akçe kara gün içindir...

Hocam bakınız, Hiç Bir şeye Benzemeyen Tarifi Bile yapılamayan, Aklımızın Bile Sınırları Tam olarak Bilinemiyorken, Bu Hiç Bir şeye Benzemeyişimize Giydirilmiş Et Ve Kemik Yığınları içerisinde Deve Kuşu Misali Kafamızı Kuma Gömerek, Hangi Gerçeklerden yada Gerçekliklerden Kaçtığımızın Cevabını Aramamız gerekmezmi... ?

Asıl Korktuğumuz Şey nedir.? Beynimizin Kısa Devre Edeceğimi, Kısa Devre Etmeyeceği Malumdur da, Düşünülebildiği Kadar Keskin Düşünmek Her Konuda İyidir, Ancak Sapkınlık Vesilesi Doğuracak Gerçekliklerden Gafilce Uzaklaşmış, Varolanı, Reddecek, Görmezden Gelinecek İlimden de Allaha Sığınmamız Gerekmektedir.

Allah Teala İlminde Hayırlısını Bizlere Nasip Etsin...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

Spacheata bunu yazdı:

1-madem birşeyin ezelden beri varolabileceğini savunuyonuz.niye evren ezelden beridir olamaz?bilakis evren ezelden beri var olabilir.

2-tanrı hiçbişeye benzemiyormuş. o zaman hiçbirşeye benzemeyen bişeyi nasıl tanımlıyonuz.bu saçmalık değilmi?hem hiçbişeye benzemiycek hemde 90 küsür ismi(özelliği) olcak?bknz:http://tr.wikipedia.org/wiki/Tek_Boynuzlu_Görünmez_Pembe_At yada paradoks

2,5-kasmayın kendinizi fazla herşey olacağına varır.dünya birgündür oda bugündür. ak akçe kara gün içindir...

Hocam bakınız, Hiç Bir şeye Benzemeyen Tarifi Bile yapılamayan, Aklımızın Bile Sınırları Tam olarak Bilinemiyorken, Bu Hiç Bir şeye Benzemeyişimize Giydirilmiş Et Ve Kemik Yığınları içerisinde Deve Kuşu Misali Kafamızı Kuma Gömerek, Hangi Gerçeklerden yada Gerçekliklerden Kaçtığımızın Cevabını Aramamız gerekmezmi... ?

Asıl Korktuğumuz Şey nedir.? Beynimizin Kısa Devre Edeceğimi, Kısa Devre Etmeyeceği Malumdur da, Düşünülebildiği Kadar Keskin Düşünmek Her Konuda İyidir, Ancak Sapkınlık Vesilesi Doğuracak Gerçekliklerden Gafilce Uzaklaşmış, Varolanı, Reddecek, Görmezden Gelinecek İlimden de Allaha Sığınmamız Gerekmektedir.

Yine saatlerden gecenin bir yarısı yine bir shockman konusu eski günlerde oldugu gibi seviyorum su ortamı :D

Hocam akıl demişsinde orda anlatmak istedigini yanlıs bir örnekle desteklemişsin.Sonucta akıl soyuttur,insan zihin kabileyitimizin yasadıgımız olumlu olumsuz tecrübelerle sekillendirdigi davranıslar bütüne akıl demiştir.Oysa ki beynin yapısı ve zeka denilen degerin genetik oldugu beynin belli hücrelerinin çoklugu zeka düzeyini etkiledigini ispatlamıstır.Psikolojide pozitif bir bilimdir ve ispatlanmıstır.Psikolojik olarak etkilendimiz seyler vardır bunlarda bizim zihnimizi toplum içinde nasıl kullanacagımızı belirler.Kötü yetişen zihnini farklı iyi yetişen farklı kullanır.Buda dogrudan akıl denilen soyut kavramın aslında parca parca pozitif bilim tarafından incelenip neyin ne oldugunu ispatladıgını göz önünde alırsak.Tanrı Akıl ilşkisi bu konu içinde dogru bir örnek degildir. Sadece bunu yazmak için yazdım yoksa konu hakkında önceden baya bir konusmusuz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

BAAL bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

Spacheata bunu yazdı:

Yine saatlerden gecenin bir yarısı yine bir shockman konusu eski günlerde oldugu gibi seviyorum su ortamı :D

Hocam akıl demişsinde orda anlatmak istedigini yanlıs bir örnekle desteklemişsin.Sonucta akıl soyuttur,insan zihin kabileyitimizin yasadıgımız olumlu olumsuz tecrübelerle sekillendirdigi davranıslar bütüne akıl demiştir.Oysa ki beynin yapısı ve zeka denilen degerin genetik oldugu beynin belli hücrelerinin çoklugu zeka düzeyini etkiledigini ispatlamıstır.Psikolojide pozitif bir bilimdir ve ispatlanmıstır.Psikolojik olarak etkilendimiz seyler vardır bunlarda bizim zihnimizi toplum içinde nasıl kullanacagımızı belirler.Kötü yetişen zihnini farklı iyi yetişen farklı kullanır.Buda dogrudan akıl denilen soyut kavramın aslında parca parca pozitif bilim tarafından incelenip neyin ne oldugunu ispatladıgını göz önünde alırsak.Tanrı Akıl ilşkisi bu konu içinde dogru bir örnek degildir. Sadece bunu yazmak için yazdım yoksa konu hakkında önceden baya bir konusmusuz.

Hocam Güzel dedin ancak belirttiğim Şeyin Beyin olduğunu Dikkat edersen orada, Vurgulamamışım, Benim belirtmek istediğim Akıldan Yada Zekadan Ziyade, Benlik hususudur, Benliğimizin Tam Olarak Nerede Olduğunu Kimse Söyleyemez.  Ve Farkedersinki İlginç olan Şey Allahında İspatlanamaması Aynı Soyut Dediğimiz Yada Soyut Olarak tanımladığımız, Formdadır.

Enteresan Olan Nokta budur, Ve Buda İspatlıyorki Allah Teala Vardır, Aynı Benliğimiz Gibi. Benliğimizi İpstalayamıyorsak ta Biliyoruzki Bir Varoluş Formunda Varlığımızın Temel Noktasını Teşkil ediyor.

İşte Dikkat çekici Nokta Buradadırki oda Şudur, Allah Teala Rastlantılar la Oluşamayacak Gerçekler le Kendisini Gösteriyor. Bizim Benliğimiz İse Akıl İle Kendisini Gösteriyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı:

Spacheata bunu yazdı:

vaybe kaç ay önce yazdığım mevzuya alıntı yapmışın.nerden nereye bende o köprünün altından ne sular aktı gerçi şimdi yorumum daha değişik olcak.

aklımıza takılan soru neydi sanırım : Allah nedir? kısaca

size söyle açıklıycam şimdi:

to be or not to be

olmak yada olmamak işte bütün mesele bu.. yani bişey ya vardır ya yoktur.matematikle açıklıycak olursam iki küme vardır.

f

1-tekrar ediyorum bişey , herhangi bişey, bir olay ,herşey .. ya vardır yada yoktur.

2-bişey var olup yok olduysa ,daha türkçe olarak öldüyse: mutlaka tekrar var olabilir.çünkü bir kere var olarak var olabileceğini ispat etmiştir.bi zarı 10 kere attınız ve 10 kere üst üste 6 geldi .ve bidaha gelmez öylemi? düşününce zor evet gelmez ama zaman sınırlaması olmayınca gelmemesi saçma olur..çünkü istediğin kadar at mutlaka geçmişte olmuş bişeyin aynısı gelecekte olabilir. tarih tekerrüden ibarettir fln. [Maliki yevmid din] Allah tüm zamanların mikrodan maxo ya kadar hakimidir.her sayının arasında başka bi sayıda olduğunu ve sayıların sonsuz olduğunu bilirsek.özetle tüm zamanların diyebiliiz.

sanırım buraya kadar Allah neye benziyoru pek anlatmadım.ama yazdım o kadar silmeyim şimdi okuyan olur belki.

off gece gece felsefe yapmıycam şimdi canım sıkıldı yazmaktan. sözü uzatmadan direk içimdekini söylimm.

Allah tek bişeydir.öyle bitek ki ne bişeyi ondan çıkarabilirsin.nede ekleyebilisin. o herşeydir.kul huvallahü ehad tır.deki Allah ehadtır. yani tektir.

daha teknolojix ifadeyle Allah belkide bir harddisk gibidir. bizde üzerindeki bilgilerizdir.yani var olan aslında harddisktir.diğerleri ise vamış gibidirler sadece.

daha başka bi benzetme yapayım en çok sevdiğim:

hepimiz aslında Allah ın (tanrının değil) şizofrenileriyiz.(Allah ın ruhundan bölünmüş ruhlarız)

mesela bi insan düşünün şizofren içinde bikaç insan var.hepsi dünyaya farklı pencereden bakıyo.ama aslında hepsi tek bir insan.

tek bir antenden yayın yapan radyolar.ortada anten var ama radyo dalgaları yok.ama kendilerini var sanıyolar.

işte Allah ta herşeydir.herşey tek bir data da dır.ve biz Allahın şarkı söyleyip dans eden şizofrenilerinden başka bişey değiliz.

sözlerimi şöyle bitirmek istiyom

La ilahe - tanrı yoktur

illallah - sadece Allah vardır

kul huvallahu EHAD - deki Allah tektir.

EHAD:öyle bi teklik ki ne bişey ekleyebilirsin nede çıkarabilirsin. tam olarak bütün bir tek.

yani HERŞEY + HİÇBİRŞEY = ALLAH

birgün sonra gelen edit: 1+0=1 

Ayrıca çok şekersin :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Spacheata Dostum Oldukça, Net Bir İzahat Yapmışsın... :) Sanırım Bu gecelik Benden pes. Ben sonra Alıntı Bi daha yaparım, Kısmetse Seneye Olabilir. :))) 

Netice İtibari ile Belirttiğin İzahat, Kabul edilmesi Zor Cümleleride İçeriyor isede, Allahın Varlık Biçimi Hususunda Yakın Telkinde, Açıklanamamasının Sebeplerini, Ulaşılamazlığının Büyüklüğünü anlamaya yarayacak Güzellikte Örneklemelerde Vermişsin.

Kısacası Allah Bişeye Benzetilemez Genel Olarak, Benzeme Yada Bi Forma Girme İhtiyacı olmamasının Sebebinin, Yaratıcılık Sıfatında Döngüsel Bir Formda Oluşuna Borçludur. İşte Bu Onu Tek Kılıyor, Ve Bu Onu Başlangıç Noktasından Muhaf Tutuyor.....

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek

Bu konuyu görünce ilkokuldan beri aklımı yoran bir düşünceyi anımsadım.

Dedem Allah doğmadı, ölmeyecek falan diye ben küçükken anlatırdı.

Yani başlangıcı olmadı, sonu olmayacak.

Hep böyle anlatırken başka bir söylediği bende çelişkiler yaratmaya başladı,o yaşta nerden yerleştiyse aklıma, düşünmekten başımın döndüğünü,

yastığa başımı koyunca uyuyamadığımı hatırlıyorum.

Bana demişti ki Allah'ın son yarattığı ve kusursuz olan varlık insandır, yani biziz.

Bunun nesi uykularını kaçırdı demişsinizdir belki, açıklayayım:

Şüphesiz Allah'ın başlangıcı ve sonu yok, peki o zaman nasıl olurda ilk yarattığı-son yarattığı gibi kavramlar olabilir.

O hep var olduğuna göre(sonsuzluk), bizim yaratılışımıza kadar geçen süre de sonsuzdur. O zaman yaratılanlar da sonsuz olmak zorunda değil midir?

3.-4. sınıfa falan giderken nasıl böyle bi düşünceye saplanıp kaldıysam, düşünürken kafayı sıyırma noktasına geldiğimi hatırlıyorum.

Sonra matematik hocamızın sonsuzluk açıklanamaz tarzında bir şey söylemesi biraz bunu düşünmemi azaltmıştı.

Kimse açıklayamadıysa ben de açıklayamam sonsuzluğu diyip çıkmıştım işin içinden(Zaten açıklamam mümkün değil de kafamı rahatlattım demiş olayım).

1-2 sene önce kadar bu konuyu düşünmeyi bıraktım.

Uğraşıyorum uğraşıyorum anlayamıyorum, nasıl anlayayım zaten, sonu olan biri olarak ben, sonsuz olan bir varlığı, daha doğrusu sonuzluğu nasıl kavrayabilirm ki.

Dedim "Ulan zaten bu bağlantıları, cevapsız soruları çözecek kapasitede olsam, haşa ben tanrı olurdum. Mallık bendeki onun çok çok küçük bir parçası -veya kulu hangsi uygun düşerse- olarak nasıl olurda onun bütününü ya da evrenin bütününü kavrayayım."

Acizliğimin farkına vardım, böyle düşünmekle yol alınmayacak şeyleri elimden geldğinice kafamdan attım, şimdi zihnim daha rahat :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    oyy Tıgandım

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 8868 Toplam Mesaj: 51