Dini Niteliklere Derin Yorum - Açıklanamayan Konular
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------arap dini islam bu tür "derin" konulara ve yaşam evren ve herşey hakkındaki sorulara, laf salatasından ve kafa karıştırmaktan başka yanıt veremediği gibi zaten kendisi başlı başına bir sorun oluşturuyor, sttn senedir oturmuş dinin azizliğini(!) tartışıyorz şimdi öyle yapsan suç böyle yapsan mekruh yok böyle olursa bilmem ne diye. dindar arkadaşlar durup durup böyle konular açıp sonunu "takva" gibi sözüm ona sofistike birşeylere bağlıyorlar sanki yanıtı buymuş ve biz cahil olduğumuz için bu arap zırvalarını okumadığımız için bu hikmetten "mahrum" kalmışız gibi. tutup da biriniz bana cahilsin islamı bilmiyorsun ahmaksın yanacaksın keferesin diye saydırmadan önce dininin herhangi bir konuda getirdiği herhangi bir çözümü ya da evrensel "derin" bir sorunun yanıtını lütfedebilir mi ?
dinin tek önerisi düşünmemek , sadece dediklerimi yapın yeter der bu bizzat insanın inkarı demek değilmi , insanı hayvandan olan ayrımının iptal edilmesi değilmi , din ya da ideoloji uğruna bir çeşit kurtuluş rüşveti karşılığında düşünmeyi reddetmek ve reddetmeyi önermek kendi insanlığını reddetmek değilmidir ?
ve ayrıca hangi allah adına , muhammedin asıp kesen kafirlere taş yağdırıp cehennemde yakan allahı mı, mevlananın evrenle tek olan allahı mı? yoksa hristiyanların 3lü allah mekanizması mı , tevratın matematiksel denklem dediği allah mı ?
-----------------------------Bilmediğin bir konuda rastgele salladığın daha konuya girerken '' arap dini İslam '' demenden belli oluyor , devamındada '' dinin tek önerisi düşünmemek'' dersen tabi ki İslam dinini bilen , en azından Kuranı Kerimi bir defa okuyupta Kuranı Kerimde defalarca aklımızı çalıştırmamızı emreden ayetleri okuyan kişiler sana '' cahilsin islamı bilmiyorsun ahmaksın yanacaksın keferesin '' diye saydırırlar.
Cehaletini ortaya koymazsan kimse sana durup dururken Cahilsin demez.
-
İslamiyet e düşünmeyi iptal ediyor demek; Kur'an ı kerimi okumayıpta, okumuşta üstün zekasıyla bağdaştıramamış tiplerin safsatasından başka birşey değildir. Rasgele bir sayfa açsanda ...Düşünen toplumlar için ibretler vardır diye giden bir ayet e rast gelir. Hatta yanılmıyorsam 800 küsür kere bu söyleniyor.
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------arap dini islam bu tür "derin" konulara ve yaşam evren ve herşey hakkındaki sorulara, laf salatasından ve kafa karıştırmaktan başka yanıt veremediği gibi zaten kendisi başlı başına bir sorun oluşturuyor, sttn senedir oturmuş dinin azizliğini(!) tartışıyorz şimdi öyle yapsan suç böyle yapsan mekruh yok böyle olursa bilmem ne diye. dindar arkadaşlar durup durup böyle konular açıp sonunu "takva" gibi sözüm ona sofistike birşeylere bağlıyorlar sanki yanıtı buymuş ve biz cahil olduğumuz için bu arap zırvalarını okumadığımız için bu hikmetten "mahrum" kalmışız gibi. tutup da biriniz bana cahilsin islamı bilmiyorsun ahmaksın yanacaksın keferesin diye saydırmadan önce dininin herhangi bir konuda getirdiği herhangi bir çözümü ya da evrensel "derin" bir sorunun yanıtını lütfedebilir mi ?
dinin tek önerisi düşünmemek , sadece dediklerimi yapın yeter der bu bizzat insanın inkarı demek değilmi , insanı hayvandan olan ayrımının iptal edilmesi değilmi , din ya da ideoloji uğruna bir çeşit kurtuluş rüşveti karşılığında düşünmeyi reddetmek ve reddetmeyi önermek kendi insanlığını reddetmek değilmidir ?
ve ayrıca hangi allah adına , muhammedin asıp kesen kafirlere taş yağdırıp cehennemde yakan allahı mı, mevlananın evrenle tek olan allahı mı? yoksa hristiyanların 3lü allah mekanizması mı , tevratın matematiksel denklem dediği allah mı ?
-----------------------------
arap dını ıslam demen senın aslında ne kadar da bu konuda cahıl oldugunu gosterıyor...eger bıraz okuma ve arastırma zahmetıne katlansaydın sunları gorurdun :"Ey Muhammed! Biz seni BÜTÜN İNSANLARA yalnızca müjdeci ve korkutucu olarak gönderdik." (Sebe', 28).
"Ey Muhammed! De ki: 'Ey insanlar, ben Allah'ın HEPİNİZ İÇİN GÖNDERDİĞİ Peygamberiyim'." (el-A'raf, 158).
sen ınanmayabılırsın ama ınanların ınandıkları seylerı asagılamaya hos gormeye basıte ındırgemene hakkına ve haddıne sahıp degılsın....
-
Sen Allah'ın Kuranda belirttiği gibi düşünüp inanamıyorsan bunda dinin en suçu var ? Allah Peygamber göndermiş , Kitp göndermiş , sizi ben yarattım demiş , gönderdiği Kitapta örnekler vermiş , daha önce inkar edip , gönderdiği Peygamberlerin dediklerini yapmayıp birbirlerine zulmeden , Lut kavmi gibi eçcinselliği yayan v.b. toplumların helak olduğunu örneklerle vermiş. Sen düşünüp inanmıyorsan bvu senin sorunun.
İslam ülkeleri İslama bağlı oldukları sürece gelişmişlerdir , bugünkü medeniyetin , teknolojinin altypısını oluşturan geçmişteki birçok buluş müslümanlar tarafından yapılmıştır.Ama müslümanlar İslamıdan uzaklaştıkça gerilemişlerdir.
Osmanlı yüzyıllarca şeriatle yönetilmiştir , el kesme ve recm cezasının uygulanma sayısı 10 'nu geçmez.Sen bunlarınmı kan gölü oluşturduğuna inanıyorsun.İslam ülkelerindeki kan gölünün nedeni emperyalist devletlerdir.Bunu İslama mal etmek olaya at gözlüğüyle bakmaktan başka birşey değildir.
Bu gün Türkiye şeriatle yönetilmiyor.Laik bir yönetim var ama hemen her gün kanlar dökülüyor.Sen şimdi bunun suçunu kime atacaksın ? Utanmasan doğudaki teröriszmi de ya İslama ya da Laikliğe bağlayacaksın.
-
xz bunu yazdı:
arap dini islam bu tür "derin" konulara ve yaşam evren ve herşey hakkındaki sorulara, laf salatasından ve kafa karıştırmaktan başka yanıt veremediği gibi zaten kendisi başlı başına bir sorun oluşturuyor, sttn senedir oturmuş dinin azizliğini(!) tartışıyorz şimdi öyle yapsan suç böyle yapsan mekruh yok böyle olursa bilmem ne diye. dindar arkadaşlar durup durup böyle konular açıp sonunu "takva" gibi sözüm ona sofistike birşeylere bağlıyorlar sanki yanıtı buymuş ve biz cahil olduğumuz için bu arap zırvalarını okumadığımız için bu hikmetten "mahrum" kalmışız gibi. tutup da biriniz bana cahilsin islamı bilmiyorsun ahmaksın yanacaksın keferesin diye saydırmadan önce dininin herhangi bir konuda getirdiği herhangi bir çözümü ya da evrensel "derin" bir sorunun yanıtını lütfedebilir mi ?
-----------------------------xz kardeşim. ne yazık ki şuan dünyada bikaçtane islam anlayışı vardır. ve yine ne yazık ki genelde hakim olan anlayış otoritelerin bize dayattığı anlayıştır.
zaten aslen islamın şartı 5 te değil, benim bildiğim ana hatlarıyla 54 tür.(bu 5 i kim uydumuş hiç bilmiyom.)
diğer konu düşünmek yassak değil.. Muhammed in dini islamda TAM TERSİ mükellef olmak akıllı olmaya bağlıdır. yani çocuk aklı yada deli aklı olmıycak.
eğer o düşünmeyin! günahtır diyen arkadaşlar haklıysa o düşünmeyin diyen arkadaşlara soruyorum:
neden deliler ve çocuklar namaz kılmıyo.madem düşünmiycez.madem en çok DÜŞÜNMEYEN en iyi MÜSLÜMAN demek.o zaman tüm deliler evliya mi?
kuranda kaç kere geçiyo isterse bi tarattırın düşünmek kelimesi....
ayrıca son paragafta sorduğun hangi Allah ? sorusu hakkında da sana bi kitap tavsiye etmek istiyorum...
http://ahmedbaki.com/turkce/kitaplar/allah/
-
zaten aslen islamın şartı 5 te değil, benim bildiğim ana hatlarıyla 54 tür.(bu 5 i kim uydumuş hiç bilmiyom.)
---------------
dmeiş arkadaş , İslamın şartı Peygamberimizin sözleri üzerine söylenmiştir. Bilmediğiniz konularda araştırmadan konuşmayın.
İbn Ömer'in (r.a.) naklettiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: ''İslâm beş esas üzerine kurulmuştur: Allah'ın tekliğini kabul etmek, namaz kılmak, zekât vermek, Ramazan orucunu tutmak ve haccetmek.''
Buhari: iman Hadis No7
Müslim: iman Hadis No19
Tirmizi: iman Hadis no4915
Nesai: iman Hadis no4915
Ahmet b. Hanbel:Cüz 2 sayfa 26,92,120,143 -
student bunu yazdı:
-----------------------------İbn Ömer'in (r.a.) naklettiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: ''İslâm beş esas üzerine kurulmuştur: Allah'ın tekliğini kabul etmek, namaz kılmak, zekât vermek, Ramazan orucunu tutmak ve haccetmek.''
Ahmet b. Hanbel:Cüz 2 sayfa 26,92,120,143
-----------------------------5 olmuş 54 olmuş.. ben orasında değilim.. bunlar üzerinde sadece öyle olur yada böyle olur gibi boş şeyler söyleyebiliriz ikimizde.
tamam 5 olsun.sonuçta ikimizde 5ine de iman ediyoruz
tamam 54 olsun sonuçta ikimizde 54 ünüde iman ediyoruz
tamam 114 olsun sonuçta 114 ünüde iman ediyoruz.
-
Spacheata bunu yazdı:
student bunu yazdı:
-----------------------------İbn Ömer'in (r.a.) naklettiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: ''İslâm beş esas üzerine kurulmuştur: Allah'ın tekliğini kabul etmek, namaz kılmak, zekât vermek, Ramazan orucunu tutmak ve haccetmek.''
Ahmet b. Hanbel:Cüz 2 sayfa 26,92,120,143
-----------------------------5 olmuş 54 olmuş.. ben orasında değilim.. bunlar üzerinde sadece öyle olur yada böyle olur gibi boş şeyler söyleyebiliriz ikimizde.
tamam 5 olsun.sonuçta ikimizde 5ine de iman ediyoruz
tamam 54 olsun sonuçta ikimizde 54 ünüde iman ediyoruz
tamam 114 olsun sonuçta 114 ünüde iman ediyoruz.
-----------------------------bak arkadaşım , Dini konularda mesele o kadar basit değil. İslamın şartı denilen şartlar Peygamberimizin dediği gibi İslamın üzerine kurulduğu esaslardır.Bir müslüman bunları yapmazsa Dinini sağlam temeller üzerine oturtamaz.Bilmediğin şeylerde '' kim uydurmuş bilmiyorum '' diyerek atıp-tutamazsın.Farkında olmadan Peygamberine laf söylemiş olurusn..54 dediğin mesele 54 farz denilen farzlar. ( ki müslümanalrın günlük hayatta , ibadetlerini yaparken bilmeleri gereken bilgiler ) .
-
cLubb3R bunu yazdı:
-----------------------------bunları dusunemiyorum cidden delircek gibi oluyorum...
kendim bakıyorum biz nasıl bir varlığız diyorum nasıl olmuşuz mucize bişey
ayrica ruh olayı kafamı cok karıştırıyor
bu ruh bilimsel olarak beyinmidir mesela canımız acıdığında ruhumuz mu acır yoksa sinirlerin beyne sinyal yollama olayımıdır:S
bi kendinize bakın eğer ruh denilen kavram olmasa et yığınından başka bişi değiliz.... o olmasa bir hiçiz :::::( biri yardimci olsun kafayi yiyorum galiba
----------------------------arkadaşım ruh nedir? diye sormadan önce şunu sorarsak daha iyi açıklarız ruhu... beden nedir?
beden:gözümüzün görebildiği sadece sadece mordan kızıla kadar olan 4000–7000 angström arasındaki gödüğümüz dalga boyudur.ayıca bu beden 16 - 16.000 hertz arasındaki dalgaları duyma kapasitesine sahiptir sadece.
ruh ise bu 4000–7000 angström daha dahil omak üzere bu aralığın haricinde ve dahilinde var olan bedenimizin tamamıdır.
yani:
normal ışıkla göebildiğimiz beden + göremediğimiz beden = RUH
önemli not: ruh bir madde değil dalgadır (wave dir)
peki diyceksiniz ki nasıl nasıl oluyoda ruh var oluyo? bu soru için biraz geçmişe gitçez. embiyo dönemine.insan daha ana rahminde embiyo iken 120.günde beyni dalga (wave) üretmeye başlar. ve ölene kadar ( beyni durana kadar) RUHU ÜRETİR.doğadan potein, karbonhidrat yağ v.s. v.s alır ve yakarak vücudunda beyninde, sinir sisteminde yada kendim daha iyi anladığım ifadeyle her hücrenin MATİX inde dalgaya (wave) dönüşür. tabi her hücre aynı dna yapısında olduğu içinde çıkan dalgalar tek bir dalga şeklinde çıkar. yani şekli aynı olan dna lar şekli aynı tek bir şekli üretir.
kendi fikrim:dna sı çok yakın olan tek yumuta ikizlerinin birinin başına gelen olay diğerinin başına gelmesi olayı benzer dalga boylarında RUHA sahip olmasından olabilir.
peki ölüp RUHU ÜRETEMEYİNCE ni olcak?
bunu bi resimle açıklıycam:
işte biz ölünce yani ruh üretilmeyince artık bedenle bağlantısı kesilir ve özgür kalır.ama YOK OLMAZ ... NEWTON unda dediği gibi omu demişti lem karıştımış olabilirim:
var olan şey yok olmaz. yok olan şey var olmaz.tabiki değişebilir
( benim anti ruh dalgası ile ruhun nsıl yok edilebileceğine dair bi çalışmam var ama neyse oraya gimiyom şimdi....çünkü imkansız olan tek şey bişeyin imkansız olmasıdır ve Allah her şeye kadirdir.)
ve AKARSU PINARINDAN ayrılınca artık neden göremiyom diye sorduğu melek cin v.s. şeyleri görmeye başlar yavaş yavaş.
yavaş yavaş çünkü akarsu pınardan hemen ayrılmaz beden çürüdükçe hücrelerin tamamı öldükçe yavaş yavaş kabir alemi denen aleme geçer.
neyse uzatmayım aklınız karışmasın sonra bidaha özetlerim şimdi işe gitçem
-
:D pardon yanlışLIKLA attım bunu