Dinlerle İlgili Tek Bir Soru
-
Dini konuda uzunca bir süredir araştırma yapıyorum ancak bir türlü merakımı gideremediğim bir soru var.
Müslümanlıkta çok net bir açıklaması olan sorunun diğer dinlerdeki mesela budizm de açıklaması ne bulamadım.
Dinler hep öğreticilik içeriyor. Namaz kıl diyor diğeri hacı ol kiliseye git diyor. Din üstü olduğunu iddia eden bazı tasavvuf erbapları zen üstadları budistler vs hepsinin öğretileri Aklı Başında Olan insanları kapsıyor.
Peki aklı başında olmayan insanların hük mü nedir ?
Mesela otizm hastası olan insanlar var. Veya beyni fonksiyonel çalışmayan dini konularda yargıya asla varamayacak olan insanlar için durum nedir ? Bu insanlar egolarını yenip asla aydınlanmayacaklar. Egoyu kayıt edecek beyin lobları hiç çalışmıyorda olabilir.
Müslümanlık: Onların bize ders almamız için şükretmemiz için yaratıldıını söylerken acaba budistler bu duruma ne diyor.
edit// ek olarak karakulenin dediği gibi o insanlar direk cennetlik olduğu hadislerde belirtiliyor.
Not: Dini bir konu ama ne tür tartışma çıkabilir bilmiyorum. Çevremdede zen ustası budist yok. Bilgili ateist-hristiyan felanda yok.
-
hocam islam sana namaz kıl hacca git demez, yani islamın içeriği böyle basit değil. yanlış bakıyorsun..
budizm konusuna gelince daha önce okuduğuma göre, o tarz sakat, ya da problemli doğmuş insanlar gelecek hayatlarında daha iyi bir hayat sürüyorlar. reankarnasyon olayı..
burayı okumadım ama konu ile ilgili bilgi vardır, muhtemleen dediğim şekilde olması lazım
http://disabledbuddhist.wordpress.com/2011/06/01/buddhism-and-disability/
bi de burası var
http://www.angelfire.com/electronic/awakening101/ada-buddhism.html
unbalanced tarafından 18/Eki/13 01:54 tarihinde düzenlenmiştir -
selam din konusu yasaktı en son yok değilse neden uçan makarna canavarına inanmıyorsunuz ?
Allura tarafından 18/Eki/13 01:55 tarihinde düzenlenmiştir -
biraz sonra birisi bu konuyu okur ve twitterda "dinde bug buldum" diye paylasir :)
Hocam zen budist bilmiyorum d muslumanlikta akli basinda olmayanlar ve tebliğ gelneyenler direk cennetlik yani o konuda sıkıntı yok :)
-
Benim şahsi fikrim.
Din insanları yonetmek icin kullanilan bir takim araç.
Aklı olan insan neyin dogru neyin yanlış oldugunu ayirt edebilir.
-
hocam islam sana namaz kıl hacca git demez, yani islamın içeriği böyle basit değil. yanlış bakıyorsun..
32 Farz İslamın Şartları: Namaz kılmak hacca gtmek oruç tutmak zekat vermek kelimei şehadet getirmek :)
budizm konusuna gelince daha önce okuduğuma göre, o tarz sakat, ya da problemli doğmuş insanlar gelecek hayatlarında daha iyi bir hayat sürüyorlar. reankarnasyon olayı..
Bu çok sığ geliyor akla ne mantığa sığıyor buna inanmak çok saçma geliyor. Yani hiç bir şeye inanç kalmayınca buna inanmak kalıyor bir geriye herhalde. :)
-
Her fırsatta İslamiyet`e dil uzatan köpekler olmasa çok daha güzel bir bilgi alışverişi olacak.
-
Allura bunu yazdı
selam din konusu yasaktı en son yok değilse neden uçan makarna canavarına inanmıyorsunuz ?
çok cool duruyor, her an inanabilirim. -
HoLyCat bunu yazdı
Benim şahsi fikrim.
Din insanları yonetmek icin kullanilan bir takim araç.
Aklı olan insan neyin dogru neyin yanlış oldugunu ayirt edebilir.
üstekilere ek olarak din baştan aşağı yalanlarla dolu zamanında bir takım insanların kendi siyasi güçleri ve cinsellikleri için kullandığı büyük bir oyundur.
Ben bir ateistim olurda müslümanların yaa herhangi bir dinin tanrısı gerçekten varsa ona şu soruyu sormayı düşünüyorum :
- Herşeyi görüp bilen sen, tecavüze uğrayan bir kadını izlerken zevk alıyor muydun?
Dipnot: Bilim tek gerçektir...
-
akli dengesi yerinde olmayan birinin inanmaya ihtiyaç duyacağını sanmıyorum . inanç meselesi aslında çok daha basit bir olay . insan düşündükçe birşeye inanmak ister bir şeyden dileklerde bulunmak ister. en çıkmaz durumlarda onu kurtarabilecek kutsal bir güce ihtiyaç duyar ama söz konusu durumdaki insana zaten bunlar lazım değil :D
-
genel? derin konulara açsana hocu.