folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinlerle İlgili Tek Bir Soru

Dinlerle İlgili Tek Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam, islam ın kelime anlamı Allah a teslim olmak ve barıştır. Allah a teslim olmak sadece namaz kılma ile falan olmuyor. İslami bir sürü akaide var. Yani sen çok basit ve düz mantık bakmışsın. Türkiyedeki tipik din öğretisi ... ama işin aslında öyle değil.. 

budizm de bildiğim kadarıyla reankarnasyon vardır, işte biz kötüler cehenneme gideriz deriz onlar da kötüler öldükten sonra dünyaya hayvan olarak gelir v.s. derler.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam, islam ın kelime anlamı Allah a teslim olmak ve barıştır. Allah a teslim olmak sadece namaz kılma ile falan olmuyor. İslami bir sürü akaide var. Yani sen çok basit ve düz mantık bakmışsın. Türkiyedeki tipik din öğretisi ... ama işin aslında öyle değil.. 

budizm de bildiğim kadarıyla reankarnasyon vardır, işte biz kötüler cehenneme gideriz deriz onlar da kötüler öldükten sonra dünyaya hayvan olarak gelir v.s. derler.. 

İslami bir sürü akaide var. Yani sen çok basit ve düz mantık bakmışsın.

Bir gün bir kurşun beyinden geçip aklını alsa veya doğduğundan beri sakat olsa biri. Dediğin bir çok kaideyi asla göremeyecek. Ve çevremde kimse Allaha teslim olmuyor. Bunu yapmak bile bir zihni gerekli kılıyor.

Ben düz mantık bakmıyorum ki kısaca yazdım yoksa bir çok şey biliyorum. Diğer dinlerdeki açıklamasını sordum.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dbcooper
    dbcooper's avatar
    Erkek

hocam, dinden her şeyi açıklamasını bekleme. Yani, aklı hükmetmeyen nolacak bunun cevabını bulmadan önce, dinlerin neden kadına seçme seçilme hakkı, mirastan eşit pay hakkı, çalışma hakkı vermediğini, iki insandan ensest ilişkiyle mi türediğimizi, köleliği neden kaldırmadığını, adet görmemiş kızlarla bile evlenmeye neden izin verdiğini bi düşün.

Haa ama, yine de sordugun soruya cevap vereyim. Budizmde, reenkarnasyon var. Budist bir arkadaşım söylemişti. Mesela, yolda giderken çat diye araba çarptı, kolunu kaybettiysen nedeni şu: önceki hayatında büyük bi piçlik yapmışsın. Aynı şekilde, her şeyin rast gitti ve çok başarılı olduysan da, önceki hayatındaki iyiliklerinin karşılığı oluyor.

sikik bi iş işte. kötü halden memnuniyet duyma üzerine, daha güzel bir yalan olamaz. amına da koysalar, hayatını da sikseler olsun buna da şükür diyecen özetle din bu

yan yatarak üzüm yiyen roma imparatoru
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

Bir gün bir kurşun beyinden geçip aklını alsa veya doğduğundan beri sakat olsa biri. Dediğin bir çok kaideyi asla göremeyecek. Ve çevremde kimse Allaha teslim olmuyor. Bunu yapmak bile bir zihni gerekli kılıyor.

Ben düz mantık bakmıyorum ki kısaca yazdım yoksa bir çok şey biliyorum. Diğer dinlerdeki açıklamasını sordum.

valla bildiğim kadarıyla hristiyanlar akli dengesi bozulanların şeytan tarafından ele geçirildiğine inanıyorlar.doğuştan bozuk olanlara da benzer gözle bakıyorlardır sanırım.hristiyanlıkta şeytan çıkarma çok popülerdir, dizilere filimlere konu olmuştur. constantine filmini izlemişinizdir mesela.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    erdemcakmak bunu yazdı

hocam, dinden her şeyi açıklamasını bekleme. Yani, aklı hükmetmeyen nolacak bunun cevabını bulmadan önce, dinlerin neden kadına seçme seçilme hakkı, mirastan eşit pay hakkı, çalışma hakkı vermediğini, iki insandan ensest ilişkiyle mi türediğimizi, köleliği neden kaldırmadığını, adet görmemiş kızlarla bile evlenmeye neden izin verdiğini bi düşün.

Haa ama, yine de sordugun soruya cevap vereyim. Budizmde, reenkarnasyon var. Budist bir arkadaşım söylemişti. Mesela, yolda giderken çat diye araba çarptı, kolunu kaybettiysen nedeni şu: önceki hayatında büyük bi piçlik yapmışsın. Aynı şekilde, her şeyin rast gitti ve çok başarılı olduysan da, önceki hayatındaki iyiliklerinin karşılığı oluyor.

sikik bi iş işte. kötü halden memnuniyet duyma üzerine, daha güzel bir yalan olamaz. amına da koysalar, hayatını da sikseler olsun buna da şükür diyecen özetle din bu

İlk paragrafta yazdığın tüm sorulara verilen cevapları biliyorum hocam.

İkinci paragrafıda bütünüyle reddediyorum o kadar saçma ki şu reankarnasyon bu da büyük bir bahane. Hee öyle olduysa sebebi budur demek safça.

Ne dine ne bilime geliyor. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

budizm in temeli de aslında hak din ama sonradan bozulmuştur. yoga da bazı hareketler namaz a benzer mesela.. ya da yahudilerin de ibadeti namaza benzer. çünkü hepsi hak din olan islam dır. yani Allah ın tek dini var o da islam. sadece çağdan çağa değişim gösteriyor, çünkü hayat dinamiktir.. 

çevrendekilerin Allah a teslim olup olmaması önemli değil, onların problemi. eğer akıl sağlığını kaybetmiş ise insan zaten bizim tabi tutulduğumuz sınavdan muaftır. 

budizmde ise bu dünyada çektiğin acı kadar tekrar geldiğinde rahat bi hayat sürme vaadi vardır. yahudilerde, israiloğulları yaratıcının has kullarıdır ve yahudi olmayanlar da onlara hizmet için yaratılmıştır (hayvanlar gibi bakarlar bize) ve tüm mal mülk can ırz hepsi onlara aittir. tüm dünya onlara aittir (youtube da yahudilerin konuşmalarına bakabilirsin) , akledemeyen yahudiler de olsa büyük ihtimal tüm insanlktan üstündürler sonuçta yahudir. israil in kelime anlamı da, tanrı ile güreş yapıp onu yenen..

hristiyanlıkta da h.z. isa onlar için tüm acıları çekmiştir, h.z. isa hem tanrının oğlu hem ortağıdır. teslis inancı var 1+1+1=1 yani hepsi tanrı oluyor.. onlar da müslümanları kabul etmiyorlar ama yahudiliği kabul ediyorlar. hatta tevrat ve incil aralarında çelişiyorsa tevrat baz alınır. (eski ahit-yeni ahit olayı) . hristiyanlıkta ise mesela körler tanrının gözünde daha büyükmüş deniyor..

...

budizmde olay dediğime benzermiş.. geçmiş yaşamında kötülük yapanlar böyle oluyormuş kısaca.. ve ayrıca onlara iyi bakılırsa gelecek yaşamda daha iyi konumda olabilirmişiz..

Disability as an opportunity

In Buddhism, the concept of Karma explains a cause of disabilities. The disabled person receives the Karma of past life. Strictly seen, the disability is the result of committed mistakes in past life.

However, this is not all. Disability also includes the parents, the therapists and cares of the disabled person. For them and other people around the disabled person, the disability offers a chance to develop charity what results into a good karma for next life. The Dalai Lama, leader of the Tibetan Buddhism, sees a lot of potential in disabilities. They help us to lead an unselfish and graciously life.

@acikistihbarat, evet hocam haklısın, ortaçağda delilerin içine şeytan girdi diye diri diri yakılırlardı ancak günümüzde o hristiyanlıkla bir tutulmuyor. şimdikiler sanki hiç o tarz şeylere girmemişler ya da köle olarak insanları kullanmamışlar gibi davranıyor.. 

unbalanced tarafından 18/Eki/13 02:18 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

unbalanced budizmin ne kadar salak bir şey olduğunu bir kere daha görmüş oldum sayende.

Hocam her şeyi anlıyorum da niyeyse kafam bazı insanların sonsuza dek cehennemde yanmalarını islamla bağdaştıramıyorum.

bir kaç yıldır tek bir arzum var. İnsanın canının çok kıymetli olduğu hepsinin aslında iyi olduğu ve hiç birinin aslında sandığımız şekilde cayır cayır yanmayacağına inanmak istiyorum.

Ödetmek hesap sorup yakmak insancıl gelmiyor. bir türlü kabullenemiyorum bunu.

Şuan bile binlerce insan ölüyor. Müslümanlık bana o insanların mahşer gününe kadar kabirde azap çekeceğini mahşerden sonrada cehennemde sonsuz azap göreceğini söylüyor.

Sanki bu böyle olmamalı bir yeri yanlış biliyorum diyorum.

zeybekustasi tarafından 18/Eki/13 02:28 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam dine çok hurafe karıştırdılar ve bunun en kolay yolu hadisler. o yüzden hadislere çok bağlı kalmıyorum, çünkü bir sürü uydurma hadis var, sahih dedikleri bile o kadar saçma ki, insanları dinden soğutuyor. bu ayrı bi konu ..

kabir azabı için mü'min suresi 46. ayet var ama buradaki azap farklı anlamda http://www.youtube.com/watch?v=dlwsiZcNDLE buna bir bak..

ebedi cehennem olayına gelince, islamın tebliğ edilmesi gerek. bu tebliğ tüm açıklığı ile olmalı ve o kişilerin kendi dillerinde olmalı. eğer kişi yine de inanmıyorsa o zaman sıkıntı var. Kur'an müjdeleyici ve uyarıcı olarak gelmiştir. Dikkatini çekerim, müjde veriliyor iyi şeyler için ve kötü şeyler için de felaketi vaad etmiyor sadece uyarıyor. Ve sonra diyor ya Allah, umulur ki düşünürler.. 

Kimin ebedi cehennem olup olmayacağını bilmiyoruz ama binlerce suçsuz yere insan öldürmüş diktatörlerin gideceği yer neresi olmalı? Öyle kötü insanlar var ki, fitne fesad sokup insanlığı mahvedenler.. Bir ayet var, bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir, bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir. Allah insanlara o kadar değer veriyor ki, bir kişi bile olsa Allah katında çok çok değetlidir. 

İster inanan ister inanmayan olsun hepsi Allah'ın hane halkı gibidir. Ve hepsi ümmettir. İnanlar bu daveti kabul etmiştir, inanmayanlar ise daveti kabul etmeyen ümmetlerdir. gönül ister ki tüm insanlık doğru yolu bulsun, barış, adalet huzur sağlansın ama her insan bu vasıfta olamıyor. Bizim şuanki aklımıza göre çok ağır gelebilir bu ceza ama muhakkak ki yapılan kötü şeylerin karşılığıdır. Ben elimden geldiğince dine inanmayan yerli-yabancı insanlara dini anlatırım. Bu aralar zaman bulamadığım için çok yapamıyorum ama elimden geldiğince bu tebliğ görevini yerine getirmeye çalışıyorum.. Bu işi üstlenen bir sürü grup var avrupada, dawah, dawah is easy ... gibi organizasyonlar sokaklarda insanlara islamı anlatıp, islama davet ediyorlar ve günde yüzlerce insan islamı kabul ediyor.. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek
    Nvidia bunu yazdı
    HoLyCat bunu yazdı

Benim şahsi fikrim.

Din insanları yonetmek  icin kullanilan  bir takim araç. 

Aklı olan insan neyin dogru neyin yanlış oldugunu ayirt edebilir.

üstekilere ek olarak din baştan aşağı yalanlarla dolu zamanında bir takım insanların kendi siyasi güçleri ve cinsellikleri için kullandığı büyük bir oyundur. 

Ben bir ateistim olurda müslümanların yaa herhangi bir dinin tanrısı gerçekten varsa ona şu soruyu sormayı düşünüyorum :

- Herşeyi görüp bilen sen, tecavüze uğrayan bir kadını izlerken zevk alıyor muydun?

Dipnot: Bilim tek gerçektir...

Ya sana da "O kadına tecavüz edilirken sen ne yapıyordun Ya da sonrasında ne yaptın, nerdeydin?" diye sorulursa? Hiç düşündün mü? 

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

Allah* vardır, birdir ve tektir.

Tüm alemleri, canlıları, cansızları yaratmıştır.

O'nun üstünde güç yoktur.

bu temel üçüne inanıyorsan illa bir din ismi koymana gerek yok bence.

*Allah,Tanrı,Tengri vs vs.. kısaca Yaratıcı'ya inanıyorsan

Toplam Hit: 6016 Toplam Mesaj: 68