Dizimag.Ru Açıldı
-
Prometheus bunu yazdıKreyzi bunu yazdıAyazz bunu yazdı
Şu dizi işini ciddi anlamda yapacak birileri yok mu kodumun ülkesinde ya? Buradan bile 3-5 kişilik bir ekip kursak çok rahat bir şekilde götürürüz gibime geliyor. Koyarız bir paypal bağış şeysi. İsteyen yapsın istemeyen yapmasın. Reklamsız şartsız şurtsuz mis gibi site olur. Zaten videoların alayı vk gibi sitelerde. Çok fazla bw ihtiyacı olacağını zannetmiyorum ilk etaplarda.
masraf etmek gerek hocam. altyazı ekibi lazım, uploader ekibi lazım, en önemlisi o sistemi kodlayacak birileri lazım.
yani yapılacaksa yatırım yapmak lazım. öyle normal wp site gibi kurulmayacak çünkü. o yüzden kimse uğraşamıyor zor iş. uğraşan ise pastadan payına düşeni alır.
tutacağını bilsem wordpressle çakıcam ben ama
Yazılım kısmından pek anlamam da..
Uploader/çevirmen masrafı devede kulak. İlk aşamada eski bölümleri yüklerken çevirmen hiç lazım değil zaten. Sonra da çok lazım değil, lazım olsa bile düşük sınıf, altyazısı divxplanette bulunmayan diziler için çok az ücretle çalıştırıyordu mesela yabancidiziizle. Başlarda uploaderlar bulmak lazım, o da sanki burda kendi içimizde bile çözülmeyecek bir şey değil.
Wordpressle neden olmaz dediniz? Kategorileme açısından sorun olmaz gibime geliyor, yorumlama da aynı şekilde, yeni dizileri standart abonelik yöntemiyle haber ederiz, sınırsız subdomainli bir host bulup bir tarafına forum.site.com açılır forumpress ya da vanilla forums gibi bir şey kurulur.
kullanıcı.site.com diye herkese standart üye profili falan da verilebilir, kasarsa standart wp üyelik/üye profili sayfasıyla biraz oynanır..
Çok mu optimistim ^^
-
dizimag.ru yayin hayatina veda etmistir.
-
herlocksholmes bunu yazdı
dizimag.ru yayin hayatina veda etmistir.
-
Amk böyle işin..
-
Vay amk. bu nedir ya adam akıllı siteleri barındırmıyolar hocalar.
-
açılmasıyla kapanması bir oldu, ne iş :D
-
1 bölüm bile izlemeden mefta olmuş.
-
cnt bunu yazdı
1 bölüm bile izlemeden mefta olmuş.
izlemeye çalıştım hata veriyordu sürekli hayvan gibi de kasıyordu hocam
-
1 bölüm izleyemeden kapandı ya .
-
artık barınamazlar hiçbir şekilde. Bence bu adamların kapatılmasında diğer dizi sitelerinin de payı var. Dizimag yayındayken kaç kişi dizimag haricinde bir siteden dizi izliyordu ki ? Kapandıktan sonra diğer sitelerin hitler çoştu tabi şimdi geri gelmesini de istemiyorlar doğal olarak.