folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dolar 2.025 Tl Oldu

Dolar 2.025 Tl Oldu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

FED Ortaklarının aldığı karar ABD'nin ortadoğuda savaşa girmesi, petrolü yeniden tekeline çekmesi ve silah satışlarının yeniden artırılması yönünde. Rusyaya vaad edilen gelirler hiç de gözardı edilecek gibi değil, Rusya her zaman çıkarının peşine gider ama yapılan Rusya Suriye anlaşmaları Rusyanın Suriyeyi satmasını zorlaştırıyor, Rusya İranla da arasının bozulmasını istemiyor madencilik konusunda büyük anlaşmalar yaptılar. Savaş çıkmasını olası görmüyorum, ama olur da savaşa girilirse ciddi anlamda kıyamet kopacak.

Suriyenin hava savunma sistemlerinin 4 te biri imha edildi ama bu yeterli değil, besleyip silahlandırdığımız islamcı teröristler Suriye Ordusunu ciddi şekilde zayıflattı fakat ABD'nin istediği gibi hava savunma sistemlerini yoketme konusunda yeterli başarıya ulaşamadılar. Her ne kadar insansız uçak ve füze yığınağı olsa da. Bunların uzaktan füzelerle vurulması çok kolay değil. Sanırım oraya gönderilip leş edilecek asker tıpkı Korede olduğu gibi yine bizim askerlerimiz olacak. İklim de müsait ortam da müsait.

Yine Suriyenin kısa sürede teslim olacağını düşünenler varsa ciddi şekilde yanılır, dünyanın 4. füze gücüdür ve kullanacaklar. Şu ana kadar 1 israil 1 türk 1 abd ve ingiliz uçağının farklı sebeplerle düştüğünü de unutmayın. Kimyasal silah kullanacaklarını sanmıyorum kimyasalı yine biz kullanır yada kullanılması için yataklık ederiz, ülke olarak midemiz de mezhebimiz de bu iş için uygun, para konuşur.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

ha sen ii diyorsun ekonomi :D:D:D:D::DD: puhahahahha :D dediklerin dogruda yazmadıgın o kadar çok şey var ki..:D hep aynısınız.millete sadece iyi olanı göster:D millet yiyor yapacak bişi yok.

Yazdıklarımın doğru olduğunu söylemişsin, yazmadığım neler varmış bir zahmet söyle de eksiğimizi bilelim..

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Türkiye - Suriye savaşında , Türkiye'ye 150-200 milyar verip ; Türkiye'nin kıçını kurtarırlar. Böylece dolar geriler.

http://cetinemre.wordpress.com/2013/08/26/olasi-suriye-savasi-analizi/

Burada yazdım ;

Dışarıdan Angus ineği getirtecek, 5 ülkeden saman ithal edecek konuma geldi Türkiye.
    2001 yılına göre ithalat/ihraacat oranına bakın bi.. Daha fazla alıyoruz, daha az satıyoruz artık.

Krizi falan özelleştirmelerle ve sıcak paralarla geçiştirmiş olabilirler AMA artık işler karışacak...

Üretim mi var ülke de? İhracaat mı var ? Ekonomik veriler ortada. CAri açık dış borç, ithalat/ihracaat dengesi ortada.

Hala nasıl iyimser olabiliyorsunuz ? Bunun üzerin Amerika parayı çekiyor, Türkiye gibi ülkeler iyice karışacak.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    SerYolcu bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı

5 lira olsa nolcak lan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hüloğğğğğğğğğğğ lar göt kılları çok memlekette bi girsin götlerine kazıkta anlasın sonra

lafın AKPARTİ sempatizanlarına ise, ben de onlardan biriyim..

bir göt kılı olarak sana cevabımı vereyim..

TCMB kaynağına göre;

02 Ocak 2002 tarihi itibariyle Dolar Satış Fiyatı 1,449 ( Hadi 1,450 olsun ) TL imiş..

28 Ağustos 2013 itibariyle ( bugün ) itibariyle Dolar Satış 2.0262 TL.. (Hadi 2,1 TL olarak alayım.. )

Bu rakamlara göre 2002 yılından 2013 yılına kadar Doların değeri Yüzde 45 oranında artmış oluyor...

2002 - 2013 yılları arasında enflasyonun kümülatif artış oranı ise Yüzde 150 falandır...

Bu arada TCMB de ise 2003 - 2013 yılları arası kümülatif artış oranı yüzde 222 falan gözüküyor...

Bu kadar veri nin yorumlamasına gelince...

Dolar ın enflasyon oranı kadar ( hatta daha az ) arttığı görülüyor.

Buna göre dolardaki artış bana göre çok yüksek değil..

Derecelendirme kuruluşları TL nin hala yüzde 20 daha değerli olduğunu söylüyor.

Bunlara göre Dolar şu an 2,4 TL civarında olmalı..

Döviz artsa ne olur, düşse ne olur...

- Dolar artarsa ihracat ın artması, ithalat ın düşmesi beklenir.

- İhracat ın artması, ithalat ın düşmesi nedeniyle cari açık ın da düşmesi beklenir.

- Enerjide dışa bağımlı ülkemizde, enerji maliyetleri artar.

- Maliyet artışı nedeniyle enflasyon artacaktır.

- İhracat artışının işsizliği düşürmesi beklenir.

Bu güne kadar her ay verilen cari açık nedeniyle iktidara yüklenenler, şimdi de döviz fiyatları arttı diye yine iktidara yükleniyor.

Son söz olarak, önemli olan döviz fiyatların artıp artmaması değildir, döviz fiyatlarının dengede bulunup bulunmamasıdır.

Döviz fiyatı dengede durduğu sürece ekonomi için iyidir.

Uzun lafın kısası, döviz fiyatı 10 kuruş 20 kuruş arttı diye bağırıp çağırmanın gereği yok.

ha sen ii diyorsun ekonomi :D:D:D:D::DD: puhahahahha :D dediklerin dogruda yazmadıgın o kadar çok şey var ki..:D hep aynısınız.millete sadece iyi olanı göster:D millet yiyor yapacak bişi yok.

Hacı zamanın varsa bi de sen açıkla da görek ya böyle cevap verince adamlar diyor "ben verilerle konuştum sen cevap veremedin" vs..

joe_black'i hala sahalarda göremedim ayrıca valla 6 sayfa o adama baktım birşey demiş mi diye

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    SerYolcu bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı

5 lira olsa nolcak lan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hüloğğğğğğğğğğğ lar göt kılları çok memlekette bi girsin götlerine kazıkta anlasın sonra

lafın AKPARTİ sempatizanlarına ise, ben de onlardan biriyim..

bir göt kılı olarak sana cevabımı vereyim..

TCMB kaynağına göre;

02 Ocak 2002 tarihi itibariyle Dolar Satış Fiyatı 1,449 ( Hadi 1,450 olsun ) TL imiş..

28 Ağustos 2013 itibariyle ( bugün ) itibariyle Dolar Satış 2.0262 TL.. (Hadi 2,1 TL olarak alayım.. )

Bu rakamlara göre 2002 yılından 2013 yılına kadar Doların değeri Yüzde 45 oranında artmış oluyor...

2002 - 2013 yılları arasında enflasyonun kümülatif artış oranı ise Yüzde 150 falandır...

Bu arada TCMB de ise 2003 - 2013 yılları arası kümülatif artış oranı yüzde 222 falan gözüküyor...

Bu kadar veri nin yorumlamasına gelince...

Dolar ın enflasyon oranı kadar ( hatta daha az ) arttığı görülüyor.

Buna göre dolardaki artış bana göre çok yüksek değil..

Derecelendirme kuruluşları TL nin hala yüzde 20 daha değerli olduğunu söylüyor.

Bunlara göre Dolar şu an 2,4 TL civarında olmalı..

Döviz artsa ne olur, düşse ne olur...

- Dolar artarsa ihracat ın artması, ithalat ın düşmesi beklenir.

- İhracat ın artması, ithalat ın düşmesi nedeniyle cari açık ın da düşmesi beklenir.

- Enerjide dışa bağımlı ülkemizde, enerji maliyetleri artar.

- Maliyet artışı nedeniyle enflasyon artacaktır.

- İhracat artışının işsizliği düşürmesi beklenir.

Bu güne kadar her ay verilen cari açık nedeniyle iktidara yüklenenler, şimdi de döviz fiyatları arttı diye yine iktidara yükleniyor.

Son söz olarak, önemli olan döviz fiyatların artıp artmaması değildir, döviz fiyatlarının dengede bulunup bulunmamasıdır.

Döviz fiyatı dengede durduğu sürece ekonomi için iyidir.

Uzun lafın kısası, döviz fiyatı 10 kuruş 20 kuruş arttı diye bağırıp çağırmanın gereği yok.

Anlamadığın nokta şu, yatırımcı senin gibi bakmaz olaya, enflasyon farkı bu kadarmış para aslında değer kazanmış, o yüzden yazıktır bırakmayayım demez, tl'nin 2002ye göre değer kazandığını onlar da biliyor, onlar zaten kazanacağını kazandı, önceki 10 yıl kazandıkları için iyiydik çünkü para tlye akıyordu, şimdi adam sorguluyor önündeki 10 yıl boyunca ne olacak ? Tl aynı performansı gösteririm diyebiliyorsa adam kalır gitmez, ama gösteremiyor olacakki borsa sürekli düşmekte, senin anlayamadığın nokta şu, biraz daha basit anlatıyorum bir sobanın içindeyiz, kömürler falan var orda ailece yaşıyoruz, eğer içerisi 500derece olursa kömür tutuşacak sen gelmiş diyorsunki efendim geçen sene 460dı bu sene 490 oldu aslında azcık artmış bi önemi yok ne olcak diyorsun.Farkına varmadığın şey eşik değeri, eğer yatırımcı türkiyede kalmaktan vazgeçerse ne senin o sobaborusuna endexli enflasyon rakamlarına bakarlar ne de gözyaşına, adam kar edemediği yerde durmaz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

hala fiyat aynı amk düşmedi hiç :S

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

hala fiyat aynı amk düşmedi hiç :S

abi sağa sola efelik yapıp merkez bankasındanki rezervlerine güvendikleri için daha düşmez. 2 liranın altına inmesi imkansız gibi. Ben yakın zamanda daha büyük bir dalgalanma bekliyorum. Doların dünya üzerindeki değeri biraz daha artacak. 2.5 lirayı bulmaz belki ama 2.3 2.4 lirayı rahat bulacak. Sonrasında da savaş patlak verecek

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sen istiyor dujjj verejjjek 100$ !!!!

Terimi Hangi Tarihte Hangi Dolar Kurunda Kullanilmistir o_0

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    The_Cure bunu yazdı

Hacı zamanın varsa bi de sen açıkla da görek ya böyle cevap verince adamlar diyor "ben verilerle konuştum sen cevap veremedin" vs..

joe_black'i hala sahalarda göremedim ayrıca valla 6 sayfa o adama baktım birşey demiş mi diye

girmiyodum ne zamandır az işler vardı. özledin demek beni :) diyecek tek şeyim var. felaket tellallığı yapanın amk sıkıntı yok doların yükselmesinde. tek doların göz önüne alan zaten ekonomiden zerre skim anlamıyordur. bir çok bilgi ile harmanlayıp yorumlamak lazım. uzun uzun yazardım ama gerek yok herkes gene kendi bildiğine getirecek olayı..

sıkıntı yok ekonomi sağlam, durmak yok yola devam, yani dert etmeye gerek yok :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    joe_black bunu yazdı
    The_Cure bunu yazdı

girmiyodum ne zamandır az işler vardı. özledin demek beni :) diyecek tek şeyim var. felaket tellallığı yapanın amk sıkıntı yok doların yükselmesinde. tek doların göz önüne alan zaten ekonomiden zerre skim anlamıyordur. bir çok bilgi ile harmanlayıp yorumlamak lazım. uzun uzun yazardım ama gerek yok herkes gene kendi bildiğine getirecek olayı..

sıkıntı yok ekonomi sağlam, durmak yok yola devam, yani dert etmeye gerek yok :)

Yandasa hayat guzel joe  vatandasa zulum........

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
Toplam Hit: 10661 Toplam Mesaj: 83