Domuz Etinin Tadı Nasıldır?
-
lan olum başka işinizmi yok
yiyosan ye ne diye milleti özendirmeye çalışıyosun !
senin ne halt yediğin milleti ilgilndirmez
üstelik domuz hiç yemedim diyen çıkmasın anlını karışlarım! :D
lan yediğiniz salamın sucugun sosini vs. yiyecekelrin hepsinde var dır heralde :P -
ben yemiştim domuz etli çiğköfte izmirde hemde birde domuz eti hastalıklı çıkmadımı doktora gittim kaç gün aq
-
yaw koko abünün dediği wc ci gelmedi bari yorumu ben yapam :)
şimdi domuz etinin islamiyette yasaklanmasının üç nedeni vardır.Bu nedenler:
1-Domuz bazı müritlerin dediği gibi hayvanlar aleminde dişisini kıskanmıyan tek hayvandır..Bu eti yemek de kıskançlık duygularını öldürür...
2-Domuz kendi pisliğini , çamuru ve her ne boq görürse yer :) bu nedenle vücuda çook zararlıdır...
3-Peygamber Efendimiz (S.A.V) zamanında arap yarım adasında domuz eti tüketilirdi.ama domuz eti de sıcak ortama gelemez hemen bozulur vücuda normalden çok daha fazla zarar verir ve zehirler...E o zamanlar da arap yarım adasında derin dondurucu , buzdolabı (!) felan da yoq :D sıcacık yer maşallah :D peygambr efendimiz de bakmış olmuyo , bi sürü insan zehirleniyo demiş ki bu hayvanın eti caiz değildir...daha sonradan inen ayetlerle de domuz eti tamamen yassaklanmış ve kuran'ı kerim'de sağlığa zararlı olduğunu belirten ayetler yer almıştır...
alpin hocam sen yiyebilirsin.kimsenin kişinin özgürlüğüne kısıtlama getirme hakkı yoqtur.sen yersin veya yemezsin kimseyi ilgilndirmez..ben de şahsen bi kere yemekle dinden atılacağını , dinden çıkacağını düşünmüyorum...zaten diğer müritlerin dediği gibi şimdi yediğimiz cips , çikolata vb.. şeylerin içinde bol bol var :D öle olsa şimdi hpimiz dinsiz olup çıkmıştık...(ama tabi bilerek yiyip , bilmeyerek yemek arasında bi fark var mı tam bilmiyom onu bi ulemeya sormak lazım :D )
ha bi de son bişi: sakın avrupa ürünlerini yemektn korkmayın :D (cips , kraker vs...) çünkü avrupa da domuz eti ve yağı tüketildiği için pahalıdır orda :D kimse kalkıp farzı misal 100 kuruş verip domuz eti veya yağı alıp 10 kuruştan satacağı ürünün içine koymaz :D
-
yedim yerken farkına vardım domuz etinin. Köpekler gibi acıkmıştık arklarla gittik bi yere yemek yicez önce yarım ekmek sucuk istedik abü dedik dürümleride hazırla arkasından da dürüm yicez. neyse bi geldi yarım ekmek sucuk ak bi görseniz adam doldurmuşta doldurmuş sucugu taşıyo böyle içinden adamakıllı sucuk olsa orası 2 güne batar :D neyse onun ne eti oldugunu anlamadan yedik arkadan dürümler bi geldi... ak ne koku ne koku leş :D açız ama parsınıda verdik lan para verdim taş olsa yerim diye daldık ete :D tadı mis gibi :D kokluyoz berbat yiyioz mis gibi falan derken yeteer diyerekten attım çööpe dürümün geri kalanını :D domuz eti oldugu sonradan tescillendi yiyenler tarafından anlatınca :D sucuklar ne eti onu hala çözemedim ama mis gibiydi onlar :D
-
Tadı anlamak için tuvalete gir azıcık sıç ağzına at öle bi şey
-
Domuz; insan etide yiyen bi hayvandır özellikle yaban domuzlarını ele alalım , ve sende domuzu yiyorsun ? .. allah katında bi kereden bişe olmaz diye bi kaide yoktur domuz eti olduğunu bile bile yediysen , ve bunun dinimizede ters olduğunu bile bile yediysen seni allah affetsiN inş.., Bi de kalkıp doğru bişe gibi anlatıyorsun bi kere yedim dinden çıkmam filan , nerden biliyorsun çıkmadığını ?
-
ben yemedimde çok pişirdim otelde çalışırken kokusundan tadını kestirebiliyorum alışık değilseniz kesin kusarsınız öyle böyle değil acayip bi kokusu var nasıl yediklerini anlayabilmiş değilim...
-
yasak die mi bilmiom ama benim de aceip bi merakım war domuza karşı amk :S
-
5 yada 6 sene önce salam olarak yemiştim , tavuk eti gibi. Hiç bir farkı yok. Domut eti sağlıklı üretildiği taktirde çok çabuk üreyen bir hayvandır. Yabancı ülkelerdeki et tüketimide bunu güzelce hizah eder, kişi başına yıllık et tüketimi ABD de 120 kilo , Avrupada 90 kilo , Türkiyede ise 16 kilo gibi çok düşük bir rakama tekabul eder.
Protein yegane besindir , zaten iri yarı ABD lilerden ne demek istediğimi anlarsınız boşuna 120 kilo tüketim yok adamlarda. Unutmadan hepiniz domuz eti yemişsindir , domuz etine dua edin at eşşek katır eti yememiş olmayı dileyin. -
a..q. küçükken jambon yedirmişlerdi tadı güzeldi walla :D ama şimdi yemem orası ayrı ...