Domuz Etinin Tadı Nasıldır?
-
bisküvilerde domuz yağı olduğu tamamen yalan(yabancı ülkelerde var ama).
ülker halk gibi sk.mtrak tadı olan markaların "dindar geçinen" kişileri keklemek çin kullandıkları bir yöntem sadece.
bir de ben domuz eti neden yenmeyecekmiş anlamıyrum et işte nesi var ki ysak?
-
Domuz eti haramdır, dini bilgisi 0 olan bazı arkadaşların gazına gelip de böyle bir şey yapmayalım. Bu arada alpin arkadaşımıza ithafen : http://youtube.com/watch?v=4j5iRFzuYUI
izle feyz al :) walla bu kurtlar ağzından girer anüsünden çıkarlar alpin demedi deme, hatta bu konuda baya sapıtmışsın her mesajdan sonra millete ayar vermeye çalışmışsın, kendini bile aşmışsın, bu et yaramamış sana. Hadi şimdi gidiyoruz ve kezzabımızı içiyoruz ondan sonra uyuyoruz, bi daha foruma felan da gelmiyoruz, saçmalamıyoruz, ruh halimizi mevsim normallerinin üstünde tutuyoruz.
-
Süper islamcı takım çıkmış yine meydana,ellerinde şaraplar ramazan müslümanları sizi!
Domuz etini savunacak değilim ancak bu kadarda körcahil olmayın.Hangi eti,ne eti olursa olsun.Uygun koşulllarda saklamazsan bozulur.Bunun ne dinle nede Dogmatik bi inançla alakası var.Sanki domuzu başka bi yaratan yaratmış gibi davranıyorsunuz.
Nasıl bir ironi ise,bu tanrı kendi bokunu yien,eşini kıskanmayan.Eleman yazmış domuz eşini kıskanmaz eee yersen sende kıskanmazsın.
Hatta çok yiince yüzünde onunkine benziyor,bi zamandan sonra homurdanırsun.
1 kere yedim başkada yemem.Ama bunu ne dinle nede kurtla alakası var.
İsteyen istediğini yer istediğini içer kimsede karışamaz.
@Decameron
Amerikalılarn 120 kilo olması için bi çok başka sebepte var;
yediğimiz BurgerKing hamburgerlerinin yarısından fazlası yağ,içinde Ketcap ve o tip bi sürü şeyde yağ deposu.Yanında içtiğin 1litre kolada cabası.Günde 2 öğün bu tip beslendiğin zaman zaten hayvan gibi olmamak elde değil.
Altında araba yürümekten aciz pislik amerikan halkı için çokta sorun değil.Çünkü onlar ne açlığın nede bindikleri arabanın yaktığı benzini umursuyorlar.
Amına kodumun Amerikalıları,onların kültürü ve iğrenç piç yaşam,eğlence anlayışları.Hepsinin amına koim. -
Bakara Sûresi
173 - Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir Mâide Sûresi 3 - Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına boğazlanan, (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar6 üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız7 size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah’a itaatten kopmak)tır. Bugün kafirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı seçtim.8 Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir Bir müslüman içim Kuranı Kerimde Allah'ın domuz eti haram kıldı demesi yeterlidir.Neden haram olduğu merak edilip tartışılabilinir ama kimse Allah'a neden haram ettin diye hesap soramaz.
İçkide haramdır , günah olduğunu bilip içenler inkar etmedikleri sürece sadece günahkardır , dinden çıkmazlar.Domuz etide haramdır.Yiyenler dinden çıkmazlar sadece günah işlemiş olurlar.Ama haramlığını inkar edenler Kuranı Kerimdeki ayeti inkar ettiklerinden dolayı dinden çıkarlar.
-
Valla ne yalan söyleyim cok güzeldi :D Yengem bi kac sene önce yanlislikla almis yedirmis bize.. Pakketi okuyunca migdem bulandi.. Ustunde domuz eti,at eti, ne eti ararsan ara burgere katmislar..
-
isteyen istedigi boku yer . adamın islam dininle alakası yoksa benı dinimden domuz eti yiyince kimse cıkaramazda der . gunah olana herseyde cok cekici oluyor . ben bira felan ictim hic zevk alamadım . zorla ictim ama kafa yapma olayı biraz guzeldi ama rezil olmaktan baska da bi çüküme yaramadı.
dinimizce domuz eti yemek gunah, dinimizce yasak olan herseyin bi zararı vardırki yasaklanmıstır .
zaten domuz eti paso yiyoz caybahcesi gibi bi yerde calısıyoken
adam bize hamburger icin et dalgasını getiriyodu adam diyodu yemeyın acayip zararlı felan domuz eti felan da varmıs galiba
ama o tadı baska turlu veremiyolarmıs
-
at eti diye tutturmuşsunuz amk?
at dünyadaki en temiz hayvanlardan biridir.
eski türkler için atın önemini bilirsiniz.
obalarına ( yada ne zikimse) gelen önemli misafirlere at eti ikram ederlermiş.
ben şahsen at etini bilerek te olsa yerim ancak asla domuz eti yemem.
domuz yağı ellemiştim günlerce elimden çıkmadı kokusu asla yemem (günah ı biyana)
-
Amele2 biraz abaretmadınmı?
yıkarsın geçer yapma şimdi? -
Bence polemiğe girmeniz yersiz.
Ayeti kerimede belirtildiği gibi, bir müslüman olarak ; domuz eti yemenin doğru olmayacağını düşünüyorum.şiddetle karşıyım.
ha ,, yiyen aklının ışığında yer. o kimseyi ırgalamaz.yiyenin yemeyenin düşüncesine saygı duymaktan öte gitmesi doğru değildir.
sanırım biraz bilgi eksikliği var bizlerde. neden yenmemesi istendiği neden lanetlendiği yazıyordu. malesefki cahilliğimden ötürü sizlere aktaramıyorum.
bu gün; dinimizce helal kılınmış bir hayvanın bile yenmesi için 2-3 gün semirtilmesi(uygun şartlarda beslenmeyenler için örN:köy tavuğu) gerek.sanırım bu domuzda mümkün değil. o pis kokuda semirtilmemekten kaynaklanıyor diye düşünüyorum.yani çiftlikte beslense bile eti semirmiyor olsa gerek.otellerde bunu pişirmek zorunda kalan ve yurt dışında yaşayan arkadaşlarımdan duyduğuma göre aşırı iğrenç bir kokusu varmış.
öte yandan trichinellosis denilen parazit domuzun yanısıra ayı,at gibi hayvanların iyi pişmemiş etleri ile de bulaşma olasılığından bahsediliyor.ama bu domuzlara has bir parazit.nasıl ki kist olayı köpeklere has ise buda domuzlara has.
at konusuna gelince; ilk müslümanlarda at eti yemek caizmiş, at eti savaş hayvanı olmasından dolayı sonralardan haram kılınmış.şimdi atlar savaşta kullanılıyormu?hayır,şimdi için bu geçerli olamaz veya,,savaştan kasıt yük taşımak ise deve ve öküzle de yük taşınıyor öyleyse bunlarda haram olmalı demek bize düşmez. bu alimlerin işidir. vetva verir gibi yazmam haddime değil.
bilinmesi gereken ;
"Ey Muhammed, sana, her şeyi açıklayan ve müslümünlara doğruyu gösteren bir rehber, rahmet ve müjde olarak Kur'an-ı indirdik" ayeti kerimesinde de belirtildiği gibi benim rehberim Kur'an'dır ve
rehberimde yazan bir diğer ayeti kerime de yazan benim için doğru olandır.
"Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir"