Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
Donanimhaber Kotasiz Mobil İnternet Konusu
Donanimhaber Kotasiz Mobil İnternet Konusu
-
https://forum.donanimhaber.com/mobil-operatorlerde-internet-kotasi-kaldirilmali--159421124
Donanim haber guzel bir sikayet harekati baslatmislar.
Bence bizim de destek vermemiz gereken bir konu.
-
kotasız mobil interneti okuyunca bir gülümsedim. türkiye'de maalesef hayal edebiliriz sadece.
-
Bence de güzel bir konu.
+1
-
evde vdsl olarak adam gibi internet getirsinler yeter ,bakın fiber demiyorum , bakır kablo yeter .
bu arada
sonuna kadar desteklediğim kampanya
araba işinde nasıl , benzinli motor yapmadan 1 üst gömleğe elektrikli arabaya nasıl geçtiysek , umarım internet konusunda da , YATIRIMA İZİN VERİRLER direk 5g ile hepimiz ucuz ,hızlı ,stabil internete ulaşırız.
durum o kadar rezil ki . 2 aylık köy evinize internet bağlatmayı deneyin bakalım kaç tl , nekadar hız alabileceksiniz . tabi boş port varsa !
-
Bilinmeyen bunu yazdı
kotasız mobil interneti okuyunca bir gülümsedim. türkiye'de maalesef hayal edebiliriz sadece.
Kimse sesini cikartmadigi icin bunu dayatiyorlar,
Kimse sesini cikartmadigi icin altyapi yatirimi yapmiyorlar,
Yildik valla yildik. Benim kota sorunum yok ama ogrenci olan insanlar var, altyapi yetersizligi yuzunden evine internet hizmeti alamayanlar var,
-
sınırsız internet aylık 2000 tl der adam
-
zamanında ev internetinde de kota vardı. kimse sınırsız vermeye cesaret edemiyordu. sonra sınırsız denenince ilginç birşey oldu, kullanım azaldı. çünkü hepimiz kota süresi bitmeden kotayı dolduralım diyorduk. sınırsız olunca her zaman indiririm diye saldık. biraz da youtube etkisiyle tabi, eskisi gibi download yapmıyoruz.
-
Bunun sınırsızi çok zor baz istasyonu sayısı yeterli değil bildiğim Yeni yatırım planları 5 g üstüne olduğu için
Baz istasyonu bina kiraları oldukça yüksek
turkstar tarafından 28/Ağu/24 12:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Türkiyede operatörler sınırsız mobil internet çıkarmazlar çünkü işlerine gelmiyor. Millet ev internetini kapattırıp telefondan kullanır. DH forumda Vodafone'nun sınırsız internet konusu var açıp bakın millet bokunu çıkarıyor torrent indiren mi ararsın, Steam'den oyun mu ?
Onun yanı sıra Türkiye'de baz istasyonu kurulumu ve sinyal gücünü ayarlaması sıkıntılı. Millet baz istasyonlarına Çernobil reaktörü muamelesi yapıp yakınında istemiyor sonra "yav gardaşım bu telefon niye çekmiyor" diye şikayet ediyor. :D Ayrıca Türkiyede baz istasyonlarının sinyal gücü kanun gereği Avrupadakilerden bayağı düşük. Bu yüzden operatörler tek baz ile çözülecek yerlere birden fazla baz kurmak zorunda kalıyor. İşte bu da hep maliyet.
Operatörler şuan 5G ihalesine hazırlanıyor para lazım. 4G ihalesi yapılırken güya "5G'de ihale olmayacak 5G'nin parasıda bu ihalenin içinde" diyordu devlet sonradan lafı değiştirdiler. 300 TL aylık faturası olan bir abone operatöre 8,82 dolar kazandırıyor. Vergileri falan çık ortalama 5 dolar. :D Üstelik dolar arttıkça bu oran sürekli düşüyor. Şuan BTK'nın açıkladığı raporlara göre operatör işinden Turkcell harici pek kazanan yok. Çünkü Turkcell seneler önce dolar ucuzken ülkenin her yerine yatırım yapıp kapsamasına aldı. Diğerleri ise yattı şuan ise dolar artmışken yatırım yapmak istemiyorlar çünkü maliyetini kurtarmıyor. Doğal olarakta özellikle Anadoluda çoğu yerde çekmiyorlar.
Zaten 5G ihalesi muhabbetine devlet operatörlere zam yapmak için izin verdi. Yoksa 1-2 sene öncesine kadar millet 40-50 liralık paketler alıyordu.
Kaldı ki kimi kime şikayet edeceksiniz ki ? Telekom ve Turkcell şuan devlette. Bir tek Vodafone var özel olarak. Onlarda zaten uzun zaman önce TR ayağını gözden çıkardı satmak istiyor alıcı bulamıyor. Zaten Vodafone global olarak iflasa giden bir firma. Çoğu ülkede satıldı. Kendi anavatanları İngiltere'de bile başka bir firmaya satıldı.
Sonuç olarak zaten şuan gerçek anlamda sınırsız mobil interneti Vodafone satıyor. Onlarda ilk zamanlar full hızda sınırsız çıkarmışlardı fiyatıda uygundu aslında. Ama sonradan zam falan yapıp hız sınırı koydular. Şuan 5 mbps 800 lira olması lazım. Çok tantana olursa diğer ikiside böyle yapar meseleyi kapatırlar. Atıyorum 1.000 liraya 10 mbps. Pahalı mı ? Evet pahalı. Ama kotasız mı ? Evet kotasız. Siz kotasız istediniz yaptık diyecekler.
Kotalı internete rağmen Vodafone istatistiklerine göre Türkiye en çok internet kullanan ülke. Diğer ülkelerde sınırsız olmasına rağmen bizim ki kadar kullanım yok. Bir İtalyanlar bize yaklaşmış o kadar. Adamlarda doğal olarak bu tatlı paradan vazgeçmek istemiyor.
mkyb tarafından 28/Ağu/24 13:55 tarihinde düzenlenmiştir -
camı kıran cocuga bagırmak yerine anne babasına niye eğitmedin diye bagırmak lazım ama, işte ülke de özgürlük olmadığı için herkes kendini tatmin ediyor.. donanımhaber deki konu bana göre boşa 31.. açın güzel kampanya bu hükümeti istemiyoruz diye katılalım :)
-
Yapıştırdım şikayeti