Donanimhaber Kotasiz Mobil İnternet Konusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    TheAvenqer bunu yazdı

Olay sadece sınırsız internet değil fahiş fiyatlar

400 gibi fiyatlardan bahsediliyor 2024 yılında nerdeyse temel ihtiyaç olarak görülen dk ve internet bu kadar pahalı olmamalı

Yazan adam haklı kardeşim niye devretmiyor. Ben o ay 20 gb internet aldım ve parasını verdim neden o ay kullanmazsam yok olup gidiyor firmaya kar olarak kalıyor parasını verdim

Edit: Ek olarak 1kb bile data kullansan 100kb sayıyordu gibi bir muhabbet var o neden var

Gelen giden data neden çift yönlü olarak kotadan düşüyor.

aslında bence bu devirde ev interneti fiyatları da çok pahalı. yurtdışına göre yer yer ucuzdur belki bilmiyorum karşılaştırmadım fakat bu devirde internet herkesin ihtiyacı. devlet bile herkesin akıllı telefonu ve interneti olduğunu varsayıp edevlet uygulamasını kullanıyor. bankalar yeni çipli kimlikleri telefondan tarama yaptırıyor. hani internet bi yana herkesin nfc'li telefonu olduğunu ve kullanmayı bildiğini de varsayıyor yani. gerçi vardır belki her telefonda bilmiyorum da. bu kadar varsayıma internetin hatta telefon ve bilgisayar fiyatlarının böyle vergili olması pahalı olması üzücü bir durum. mesela bizde niye amerikadaki vb gibi telefon tarifesine bağlı taksitli telefon alımı yok? vergiden dolayı fiyatlar çok yüksek olduğu için mi? bilmiyorum.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Telefon ve Internet kesinlikle bir insan hakkı olmalı en azından 5mbit falan elektriği olan heryere bedava sağlanmalı. Bu devletin bir görevi olmalıdır.

Internet sağlamak su ve elektrikten çok daha kolay birşey. Kablo kopsa su basmıyor yada şebekeye zarar vermiyor incecik kablolarla iletiliyor. Ama internete bu hizmetlerden fazla para ödüyoruz

Mevcut devletin amacı aldığınız arabanın 3 katını kendisine almak ve arabadan yıllık haraç almak, kazancınızın yarısına çökmek ve topladığı vergilerle yaptığı yol su elektrikten 2. defa para almak şeklinde özelenebilir.

Bunlar dışında gerçek hizmet talep etmeliyiz. Donanım haber ölücülerine helal olsun bu hareketi anca onlar başlatabilirdi

HolyOne tarafından 04/Eyl/24 13:53 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Yakın zamana kadar devlet firmalarla anlaşıp, firmanın ödeyeceği vergiden düşerek 4 mbps interneti 30-40 liraya sattırıyordu. Enflasyon hesabıyla söyleyecek olursam işte şimdinin 100 lirası falan yapıyor.

4 mbps ne ya diyebilirsiniz ama 1080p videoları vs rahatça izledim, online oyunları ping sorunu olmadan oynadım. Online kullanımda sorun yoktu fakat torrent indireyim deyince doğal olarak bıktırıyordu. Ancak ne kadar ekmek o kadar köfte. 

Pandemi dönemiydi sanırım bu olayı bitirdiler. Şuanda olsa yine alırım. Zaten eve akşamdan akşama yatmaya gidiyorum bana yeter.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Donanım haber ölücüleri sağolsun çok faydaları olmuştur ülkeye alkışlıyorum.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

instanlar iyi şeyleri hak etmiyorlar. lan burada bir şey talep ediliyor direk olmaz. Aga mevcut sistem ile olmayacağını bizde biliyoruz. Oldura bilmek için düzenin ayarlamansi için talep geçiyoruz zaten. Pahalı olurmuş, olsun da pahalı olsun. 70 yaşında ki annem modem kapat aç yapmasin artık amk. Adam gibi mobil internet kullasın mesela. 

Basestation kiraları yüksek diyorsunuz, kamu yararına bu tarz bi kiralama da bulunan binalarin stopaj'larında bi indirim yap bakalim devlet olarak. 2 ay içinde millet sıraya girer, bizede döşe diye ağlarlar. Kıbrıs da ana yollarda fiber var (devlet döşemiş durumda, Mobese, trafik ışığı vs yönetimi için) Bunu internet operatorlerine kısmı kiralama yapiyor. Ana caddelerden ara caddelere WDSL ile wireless olarak yayın yapılıyor. Bu sayede port yok diye bi dünya yok sipariş ettinmi 5 iş günü içinde internet'e bağlanıyorsun. 50ye 25 için 2,5K ödüyorum. fazla ödüyorum ama hizmet alıyorum. Sen hizmeti getir pahalı olsun. Zaman ile ucuzlar. Elon Musk ile starlink gelmesin diye 50 takla atiyorlar bu yüzden. 

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Erkek

Kotasiz ev internetimiz var kotalidan bir farkı yok. Bence mobil internet kotasiz olursa şuanki hızı alamiyacağiz.Trafik çöp olur.  Gene de olsun isteriz.

Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

abilerim biri bi şablon versin de basıp geçelim ne olacak elimize mi yapışır :)

yok mu gönderen aramızda?

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    Realseyler bunu yazdı

Kotasiz ev internetimiz var kotalidan bir farkı yok. Bence mobil internet kotasiz olursa şuanki hızı alamiyacağiz.Trafik çöp olur.  Gene de olsun isteriz.

Cem uzanın telsiminde internet ucuz sınırsızdı 20 sene geçti hala öyle bir sınırsız internet gelmedi

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı
    Realseyler bunu yazdı

Cem uzanın telsiminde internet ucuz sınırsızdı 20 sene geçti hala öyle bir sınırsız internet gelmedi

Benim cep telefonum o zaman yoktu sanırım :) 

Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

kota aşımı yüzünden mobil internete fazla para ödemekten bıktım. (Turkcell 15.gb  esnedi mi 20 gb oluyor fiyatı 500 TL üstü.. )  bıhtık bıhhhtık.

evdeki internet ise günde 2 - 3 kez kopuyor zaten berbat hizmet veriyorlar. aradığın zaman ise destek ekibi gelecek ama 600 TL alırım. (ebenin..)  o da Dsmart

hal böyleyken biz nasıl dijital işleri yapalım, arşa çıkalım, medeniyetler seviyesiyle mücadele edelim..

internet mevzusunda acayip sıkıntılı ve muzdaribim. Ancak ses çıkarmak lazım artık. 

Toplam Hit: 7259 Toplam Mesaj: 55
kotasiz internet kotasiz mobil internet donanimhaber