Dövizli Askerlik Yasası Değiştirildi
-
Yakın zamanda yurtdışından oğullar, torunlar gelecek galiba.
1000 € mu? Bence üzerine para vermeleri lazım. Gel iki çayımızı iç, işlemler yapılırken yemek falan ısmarlarız demeleri lazım.
Parası olmayan -30 derecede nöbet tutsun, bazıları "şehit" olsun. Biraz birikmişi olan, arabasını satan yarım saatte işini görsün, yurtdışında ne yaptığı belli olmayan adamlardan hiç şart aranmadan bedavaya askerlik düşülsün. Çok eşitlikçi bir devlet politikası, maşallah. Tam yeni Türkiye'ye uygun.
Sırf tek menfaat uğruna oyunu değiştirecek adamlara da zerre saygı duymuyorum.
Bedelli, zorunlu, dövizli askerlik tiplerini mantıklı ve doğru bulmuyorum. Vatan millet Sakarya edebiyatına mensup olduğum zannedilmesin.
Austen tarafından 08/Oca/16 12:42 tarihinde düzenlenmiştir -
KuZeTaR bunu yazdı
Yurt dışındaki adamın zaten parası var bin euro olmuş 10bin euro olmuş adama koyar mı, gel de türkiyede çalış 18bin öde
Haklısın kardeş bakma sen laf sokanlara bizim gurbetçi akrabamız çok dayı teyze hala.... hepsi bi kaç bin avroya para gözüyle bakmıyo öle patronda değiller biri fırında çalışan biri kaldırım döşer ,,, adam yurt dışına çıkmış hâlâ vay biz bitiğiz vay biz mahvolduk diyo ulen çık gel vatanına madem bide boş yere hasret çekme arkadaş ,,,,3 binliraya bedelli mi olur
-
bugrahan45 bunu yazdı
suriyeli öğrencilere 1.200 tl burs, gurbetçilere bedelli 1000 euro. biz neyiz la.
+1
-
şimdi biz 5 sene yurtdışında okuduk hersenede oturma iznimiz vardı acaba bizde yararlanabiliyomuyuz?
-
jandark06 bunu yazdı
şimdi biz 5 sene yurtdışında okuduk hersenede oturma iznimiz vardı acaba bizde yararlanabiliyomuyuz?
hayir
-
Austen bunu yazdı
Yakın zamanda yurtdışından oğullar, torunlar gelecek galiba.
1000 € mu? Bence üzerine para vermeleri lazım. Gel iki çayımızı iç, işlemler yapılırken yemek falan ısmarlarız demeleri lazım.
Parası olmayan -30 derecede nöbet tutsun, bazıları "şehit" olsun. Biraz birikmişi olan, arabasını satan yarım saatte işini görsün, yurtdışında ne yaptığı belli olmayan adamlardan hiç şart aranmadan bedavaya askerlik düşülsün. Çok eşitlikçi bir devlet politikası, maşallah. Tam yeni Türkiye'ye uygun.
Sırf tek menfaat uğruna oyunu değiştirecek adamlara da zerre saygı duymuyorum.
Bedelli, zorunlu, dövizli askerlik tiplerini mantıklı ve doğru bulmuyorum. Vatan millet Sakarya edebiyatına mensup olduğum zannedilmesin.
bak canim kardesim olaya birde su yönden bak. buraya 12 sene önce geldim burda bir düzen kurdum, hayat kurdum. simdi taak askere gitsem burdaki hayatim ne oacak ? isimde kim calisacak, kirami kim ödeyecek. kisacasi burdaki hayatimi daim kilacak görevlerimi kime teslim edecegim askerlik süresi boyunca ?
devlet desinki al kardesim sana zararini karsilayacak ücret, desinki sana isini kaybetmemen icin söyle söyle güvenceler veriyorum. Ailemin bu süre boyunca bakimini üstlensin. gidelim bizde askerligimizi babalar gibi yapalim.
nedir bu genelleme hep aynisi. parasi olmayan böyle böyle diye. iki kurusluk kurdugumuz düzenin icinemi edelim amk yillarca emek harcadigimiz .
zaten hükümet yillarca sikti bizi burda. bir pasaport denen deftere 250 euro istenirmi ? millet kart sistemine geceli yillar olmus herifler yine kocaman defter dizayn edip 250 euro talep ediyor. saka gibi.
birde bizimde yüzümüz gülsün amk. bekara kari bosamak kolay lafi hakkaten uyuyor su yorumuna kusura bakma.
piskopatix tarafından 08/Oca/16 13:20 tarihinde düzenlenmiştir -
piiiranha9242 bunu yazdıKuZeTaR bunu yazdı
Yurt dışındaki adamın zaten parası var bin euro olmuş 10bin euro olmuş adama koyar mı, gel de türkiyede çalış 18bin öde
Haklısın kardeş bakma sen laf sokanlara bizim gurbetçi akrabamız çok dayı teyze hala.... hepsi bi kaç bin avroya para gözüyle bakmıyo öle patronda değiller biri fırında çalışan biri kaldırım döşer ,,, adam yurt dışına çıkmış hâlâ vay biz bitiğiz vay biz mahvolduk diyo ulen çık gel vatanına madem bide boş yere hasret çekme arkadaş ,,,,3 binliraya bedelli mi olur
haci abartmayi cok seiyorumz milletce nasil 1000 euroya para gözüyle bakmiyor yahu biraz düsünün yazarken lütfen hocam. ortalama isci maasi 1.463 euro ortlama 700 eurosu kira zaten coluk cocukta var ne anlatiyon sen.
Senin akrabalarin yeralti dünyasinda is ceviriyor olmasin sakin ? bence arastir.
(kara para aklayan dönerciler taniyorum :D kücücük mahallede 12 dönerci kimsede demiyor aga bunedir )al firinda calisan usta ortalama maasi 1700-1900 euro bak usta diyorum. adam sabah 3 te aciyor firini aksama kadar orda (kiradan yola cikarak hayat sartlarini karsilastirabilirsin)
http://www.ausbildung.de/berufe/baecker/gehalt/yani diyorsunki benim akrabam maasinin yarisindan fazlasina para demiyor :D
tartisma ortami olsun diye söylemiyorum yani paranin kiymetini bileceksin arkadas kolaymi kazaniliyor. zaten nedense bizim söyle bir düsüncemiz var abov yurt disinda yasiyor adam paraya para demiyor.
bu genellemeden baska birsey degil.niceleri taniyorumki dünya kredi cekip türkiyede havali bir tatil yapmaya gidiyorlar.sirf düsman catlatmak adina.
piskopatix tarafından 08/Oca/16 13:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Absolut bunu yazdıjandark06 bunu yazdı
hayir
Buna eminmisin hocam ? Bende suan yurt disinda ögrenciyim ve 2018 e kadar oturumum var.
-
avrupa pekde bol kazançlı bir bölge değil artık
misal hollanda da asgari ücret 1200 € civarı
ama vasıflı çalışanlarında maaşı 1500 € geçmiyor
paranın alım gücü yüksek o ayrı mesela 30 yıllığına kredi çekip bahçeli garajlı dublex evini alabilirsin
tabi bunlar orta sınıfın bütçesi
sabah bu askerlik mevzusu için almanyada kuzene müjde verdim bin € nerden bulim amk dedi :D
-
Ransack bunu yazdıAbsolut bunu yazdıjandark06 bunu yazdı
hayir
Buna eminmisin hocam ? Bende suan yurt disinda ögrenciyim ve 2018 e kadar oturumum var.
dayi önemli olan oturum degil calisma izni. oturumu mültecilerde aliyor.
piskopatix tarafından 08/Oca/16 13:47 tarihinde düzenlenmiştir