folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Dövizli Askerlik Yasası Değiştirildi

Dövizli Askerlik Yasası Değiştirildi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

hocam hükümet yıllardır makarna dağıtıyor zaten parayla oy vereceksen geç kalmışsın..

Bunun dışında yurt dışında geçinemiyorsanız gelin buraya. 18binle bedelli yapın nedir yani.

Ha ülkeyle sıkıntı varsa zaten mevzu kalmamıştır

Şahsi olarak kimse cevap vermezse sevinirim genel bir mantık yürüttüm

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Erkek

yavas yavas profesyonel orduya gecilse bari. boyle herkes sikinti cekiyor.

herlocksholmes tarafından 08/Oca/16 16:02 tarihinde düzenlenmiştir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    KuZeTaR bunu yazdı
    piskopatix bunu yazdı
    piiiranha9242 bunu yazdı
    KuZeTaR bunu yazdı

Yurt dışındaki adamın zaten parası var bin euro olmuş 10bin euro olmuş adama koyar mı, gel de türkiyede çalış 18bin öde

Haklısın kardeş bakma sen laf sokanlara bizim gurbetçi akrabamız çok dayı teyze hala.... hepsi bi kaç bin avroya para gözüyle bakmıyo öle patronda değiller biri fırında çalışan biri kaldırım döşer ,,, adam yurt dışına çıkmış hâlâ vay biz bitiğiz vay biz mahvolduk diyo ulen çık gel vatanına madem bide boş yere hasret çekme arkadaş ,,,,3 binliraya  bedelli mi olur

haci abartmayi cok seiyorumz milletce nasil 1000 euroya para gözüyle bakmiyor yahu biraz düsünün yazarken lütfen hocam. ortalama isci maasi 1.463 euro   ortlama 700 eurosu kira zaten  coluk cocukta var  ne anlatiyon sen.

Senin akrabalarin yeralti dünyasinda is ceviriyor olmasin sakin ?   bence arastir. 
    (kara para aklayan dönerciler taniyorum :D  kücücük mahallede 12 dönerci   kimsede demiyor aga bunedir )

al firinda calisan usta ortalama maasi 1700-1900  euro  bak usta diyorum. adam sabah 3 te aciyor firini aksama kadar orda (kiradan yola cikarak hayat sartlarini karsilastirabilirsin)
    http://www.ausbildung.de/berufe/baecker/gehalt/

yani diyorsunki benim akrabam maasinin yarisindan fazlasina para demiyor :D

tartisma ortami olsun diye söylemiyorum yani paranin kiymetini bileceksin arkadas kolaymi kazaniliyor. zaten nedense bizim söyle bir düsüncemiz var abov yurt disinda yasiyor adam paraya para demiyor.

bu genellemeden baska birsey degil.niceleri taniyorumki dünya kredi cekip türkiyede havali bir tatil yapmaya gidiyorlar.sirf düsman catlatmak adina. 

Daha 2 hafta öncesine kadar asgari ücret bin liraydı (1000TL), 18 ay asgari ücret parasıyla anca ödersin bedelli askerliği, TR parasıyla

Dediğin ülkelerde 1400€ asgari ücret, 2/3 ay asgari ücret parasıyla ödersin bedelli askerliği, avrupa parasıyla,

Hala açız 700€ kira veriyoz diye ağlıyosan yapcak bişey yok, burda da 500 lira veriyo kira için

Saygılar

hacılar yurt dışında yaşamadan bilmeden kanaat getirmeyin. adam bin yuro kazanıyor vay amk paraya bak gibisinden muhabbetler çok boş.bin kazanıorsun ama ona görede giderin var.atıyorum sen suya 1 tl veriorken avrupada 2 euro verio.böle seyler var

Yurtdışında 4 ay yaşadım, avrupanın 10 ülkesinde bulundum, en çok ispanyada kaldım(3ay), evet su 2 euro'ydu, hatta pariste 3 euro'ydu, ama çeşmeden içiyoduk:) orda gider çok oluyo ona dicek bişeyim yok, benim demek istediğim burda 18 aylık asgari ücret bedelli parası ediyoken, orda 1 aylık asgari ücretle bedelli ücretini karşılayabiliyosun

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Erkek
    piskopatix bunu yazdı
    KuZeTaR bunu yazdı
    piskopatix bunu yazdı
    piiiranha9242 bunu yazdı
    KuZeTaR bunu yazdı

Yurt dışındaki adamın zaten parası var bin euro olmuş 10bin euro olmuş adama koyar mı, gel de türkiyede çalış 18bin öde

Haklısın kardeş bakma sen laf sokanlara bizim gurbetçi akrabamız çok dayı teyze hala.... hepsi bi kaç bin avroya para gözüyle bakmıyo öle patronda değiller biri fırında çalışan biri kaldırım döşer ,,, adam yurt dışına çıkmış hâlâ vay biz bitiğiz vay biz mahvolduk diyo ulen çık gel vatanına madem bide boş yere hasret çekme arkadaş ,,,,3 binliraya  bedelli mi olur

haci abartmayi cok seiyorumz milletce nasil 1000 euroya para gözüyle bakmiyor yahu biraz düsünün yazarken lütfen hocam. ortalama isci maasi 1.463 euro   ortlama 700 eurosu kira zaten  coluk cocukta var  ne anlatiyon sen.

Senin akrabalarin yeralti dünyasinda is ceviriyor olmasin sakin ?   bence arastir. 
    (kara para aklayan dönerciler taniyorum :D  kücücük mahallede 12 dönerci   kimsede demiyor aga bunedir )

al firinda calisan usta ortalama maasi 1700-1900  euro  bak usta diyorum. adam sabah 3 te aciyor firini aksama kadar orda (kiradan yola cikarak hayat sartlarini karsilastirabilirsin)
    http://www.ausbildung.de/berufe/baecker/gehalt/

yani diyorsunki benim akrabam maasinin yarisindan fazlasina para demiyor :D

tartisma ortami olsun diye söylemiyorum yani paranin kiymetini bileceksin arkadas kolaymi kazaniliyor. zaten nedense bizim söyle bir düsüncemiz var abov yurt disinda yasiyor adam paraya para demiyor.

bu genellemeden baska birsey degil.niceleri taniyorumki dünya kredi cekip türkiyede havali bir tatil yapmaya gidiyorlar.sirf düsman catlatmak adina. 

Daha 2 hafta öncesine kadar asgari ücret bin liraydı (1000TL), 18 ay asgari ücret parasıyla anca ödersin bedelli askerliği, TR parasıyla

Dediğin ülkelerde 1400€ asgari ücret, 2/3 ay asgari ücret parasıyla ödersin bedelli askerliği, avrupa parasıyla,

Hala açız 700€ kira veriyoz diye ağlıyosan yapcak bişey yok, burda da 500 lira veriyo kira için

Saygılar

hocam aglamayla ne alakasi var gercekleri söylüyorum ben sisirilmis alamanci imajini silin kafanizdan artik.
    1400euro  kira 700 euro
    1000 tl      kira 500           denklemi cözdünmü ?

al buda yalan söyledigimi iddia edenlere  itafen

http://i.hizliresim.com/Ro3RDZ.jpg

burda amacim kendimi hakli cikarmak degil düsünmeden konusanlarin gözünü acmaktir.
    Yeter artik ya bir gurbete geldik türkiyeden ooo zengin alamanci derler   burdada pis türk derler   yeter artik asin bunlari artik. avrupa 30 yil önceki avrupa degil.
    götünü yirtip kurdugun düzen niye batiyor. tamam iyi yönleri var kabul ediyorum ama boktan yönlerinide görün artik bol keseden bilmeden yazmayin suraya.

tartisma cikarmak benim stilim degildir ama doluyum bu konuda. kusura bakmayin. agladigim falanda yok. 

editt// gözden kacirdigim 18000  -  1000     ile 1000- 1400      bu konuda haklisin  ne desen haklisin bunun sebebi su 
    Avrupada 7000 bin iken cogu kisi vatandasliktan cikti cikmayada devam ediyor cünkü ya ödeyemiyor yada büyük para olarak görüyor (1000 euroya para diyor yani) devlette bunu engelleyebilmek icin düsürdü 1000 euroya.

türkiyede düsürse askere gidicek adam kalmaz (herkes atip tutuyor askerlik diye ama bakma sen)  bu yüzden düsürmüyorlar.     tamamen benim analizim dayanagi yok.

Bu vicdanen iyi karsilanmayan zor bir durum zaten orasi kesin. bir kayirma var belli. 

[MECLISTEN_DISARI]

ama kanundan zorda olanda sikinin keyfine gezende yaralanabilecek oda belli. ama sen simdi su düsünceyle yola cikiyorsan: ben verip kurtulamiyorsam onlarda kurtulamasin amk.   kötü niyetlisindir.

Burda kanunu cikarandan cok yararlananlara/yararlanmak isteyenlere veryansin edildi.  senin yararlanma imkanin yoksa birak imkani olan yararlansin nedir insanlari vatan hainligine kadar varan ithamlarla cemkirmen.

ben ölececeksem sende öl amk  mentalitesini birakalim artik.

[/MECLISTEN_DISARI]

Siz de yararlanın biz de yararlanalım, hatta öğrenciyken 1000 euro gibi bi ücret ödeyip kurtulalım, mezun olunca askerlik yok diye iş vermiyolar:)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

alamancılar yaşadınız . 1000 avroya iş tamam :P

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

ya almanya'da garson bahşişle birlike 1000 eurodan fazla alıyor, hatta sadece müşteri ile ilgilenen tecrübeli garsonsan 1500ü rahat geçiyorsun. Mühendis 1400 euro maaş daha hiç duymadım. 2000den fazlayla mesleğe başlıyor yeni mezunlar hatta 2500 diyeyim ben. Hesaplarınızı baştan yapın.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

yok bu o konu değilmiş edit :)

DJ_Alper tarafından 15/Oca/16 11:11 tarihinde düzenlenmiştir

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek
    piskopatix bunu yazdı
    Austen bunu yazdı

Yakın zamanda yurtdışından oğullar, torunlar gelecek galiba. 

1000 € mu? Bence üzerine para vermeleri lazım. Gel iki çayımızı iç, işlemler yapılırken yemek falan ısmarlarız demeleri lazım.

Parası olmayan -30 derecede nöbet tutsun, bazıları "şehit" olsun. Biraz birikmişi olan, arabasını satan yarım saatte işini görsün, yurtdışında ne yaptığı belli olmayan adamlardan hiç şart aranmadan bedavaya askerlik düşülsün. Çok eşitlikçi bir devlet politikası, maşallah. Tam yeni Türkiye'ye uygun.

Sırf tek menfaat uğruna oyunu değiştirecek adamlara da zerre saygı duymuyorum. 

Bedelli, zorunlu, dövizli askerlik tiplerini mantıklı ve doğru bulmuyorum. Vatan millet Sakarya edebiyatına mensup olduğum zannedilmesin. 

bak canim kardesim olaya birde su yönden bak.  buraya 12 sene önce geldim burda bir düzen kurdum, hayat kurdum. simdi taak askere gitsem burdaki hayatim ne oacak ? isimde kim calisacak, kirami kim ödeyecek. kisacasi burdaki hayatimi daim kilacak görevlerimi kime teslim edecegim askerlik süresi boyunca ?

devlet desinki al kardesim sana zararini karsilayacak ücret, desinki sana isini kaybetmemen icin söyle söyle güvenceler veriyorum. Ailemin bu süre boyunca bakimini üstlensin. gidelim bizde askerligimizi babalar gibi yapalim.

nedir bu genelleme hep aynisi. parasi olmayan böyle böyle diye. iki kurusluk kurdugumuz düzenin icinemi edelim amk yillarca emek harcadigimiz . 

zaten hükümet yillarca sikti bizi burda. bir pasaport denen deftere 250 euro istenirmi ?  millet kart sistemine geceli yillar olmus herifler yine kocaman defter dizayn edip 250 euro talep ediyor. saka gibi.

birde bizimde yüzümüz gülsün amk. bekara kari bosamak kolay lafi hakkaten uyuyor su yorumuna kusura bakma.

Burada okuldan mezun olmuş, tecil hakkını kullanmış, yüksek lisans yapmış, tekrar tecil hakkını kullanmış, hatta bir de üzerine doktora yapmış 30 yaşın üzerine çıkmış, çoluğu çocuğu olmuş, her türlü düzenini kurmuş birini hop diye hiçbir garanti vermeden, kirasını ödemeden, çoluğuna çocuğuna bakmadan, işine geri dönme garantisi vermeden nasıl alıyorlarsa sizi de öyle alacaklar efendim. Rabbena hep bana yapmayınız. Adalet isteyiniz. Deseniz ki zorunlu askerlik ne saçma. Profesyonel askerlik olsun. Yurt içinde yaşayanı da yurt dışına çıkanı da almasınlar, sonuna kadar destekler altına imzamı atarım.

Diğer yandan, 18000/1000 ile 1000/1000 arasındaki fark konusunda bir şey söylemeye gerek yok zaten. Bizden niçin 1000 avro alınıyor kavgası yapılması yerine neden bu oranlar bu kadar adaletsiz, neden asker olmamak için para vermek zorundayım gibi tartışmalar dönse ne kadar da faydalı olurdu.

Ha bir de herkes biliyor ki bu çalışmanın tek bir amacı var yurt dışında yaşayanların oyunu almak. Zaten yurt dışında yaşayanlar Türkiye'nin yönetiminde neden söz sahibi oluyorsa? Senin istediğin gibi yönetilmesini istiyorsan, gelip burada yaşayacaksın. Ya da karışmayacaksın. Herkes kendi yöneticisini seçecek. Sonra sana 1000 avro vermiş, bana 18000 vermiş derdi olmayacak.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yurt dışında 3 den fazla yıl okumuş ve bulunmuş olsak bu taslağa giriyor mu?

Burslu okumuş olsak?

https://t.me/pump_upp
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Esconda bunu yazdı

Yurt dışında 3 den fazla yıl okumuş ve bulunmuş olsak bu taslağa giriyor mu?

Burslu okumuş olsak?

hocam elcilik sitesine baktim (zurih in), orada en son calisma izni olanlar icin deniyordu (eski sisteme gore) ve AHV denilen sigortada gosterilmesi gerekiyor..

http://zurich.cg.mfa.gov.tr/ShowInfoNotes.aspx?ID=141098

ancak gazete haberlerine baktigimda, oturma ya da calisma izni olarak geciyor. Sen de 3 yil okumussan buna basvurabilirsin ancak dikkat etmen gereken net gunler orada olman gerekiyor. yani turkiye ye gittigin gun sayisini cikaracaklar..

Ayrica hala gecerli bir oturumun olmasi lazim, yoksa nasil elcilige gidip basvuracaksin ki?

Resmi gazetede detaylar olur, bekleyelim bakalim

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 7338 Toplam Mesaj: 63
dövizli askerlik