Dövme Fikirleri..
-
kalıcı dövme düşünüyorsan 1-2-3-4-5-6-7.... kere düşün.Ben kalıcı dövme yaptıralı 2 yıl oldu milletin bunun anlamı nedir?Ay çok acıdımı?Dinen yasak değil mi?Yürüyünce arkamdan çocuğa bak dövme yaptırmış demesi.Millete tek tek dert anlatmak adamı öldrüyor tavsiyem yaptırma :)
şekil dersen de illa yaptırıcam arap figürleri hoş oluyor.Biraz araştır
-
COURAGE_x bunu yazdı:
-----------------------------
dovme yapmamak daha iyidir soyeleceklerim size aykiri gelecektir ama saygi duyuyorum gorusune bu senin secimin ozentin birsey diyemem.. dovme yapmak gunahtir denilir bilinir direk bu denilince populer bir soz tarzinda onemsiz ve aykiri gorulup bu aykiri karsilindan asice uzerine gidilip tersi yapilir..
fakat yaradanin verdigi canin desmeye oynamaya ve kendi zaaflarin icin delip resimlestirmek emana ihanet sayilir inanca aykiri bir bicimdir ki unutmayinki hesaba cekilecek bir an vardir ve o an bu cismin yerin her santimin hesap verecekse ve inanca nail olan her insan bu tarz aykilikten sakinmali kacinmali diye inaniyorum..
fakat gecici kalici olmama sarti ile elbette fetva verilmistir..
ki bir yani daha bunu yapanin gusulu alinamiyor..
tekrar diyorum aykiri kacmasin bu size lutfen sadece paylasmak istedim yapacak ve yaptiklariniza saygim sonsuzdur..
-----------------------------31 çekmek ve evlenmeden sevişmek de günah. Hani bil diye söylüyorum sadece :P
-
bence marilyn manson yaptır sag kolun ön yüzüne baya yakişcaktır
-
bi kere şunu diyemeden edemicem kalıcı dövmede dövme derinin altına işlendiği için günah değilmiş her türlü ibadet yerıne getırılebılınıyor bunu bizzat bir imam abime sordum hatta dayanamadım dıyanet işlerine mail atmıştım bu sekılde cevap geldı tek günah yanı fıtıh a yanı insan bedenine birşeyde bulunduğun için fıtıha gırıyormuş o ..
2.si kalıcı dövmede bırkac sene sonra soluyo dıye biiliyorum benımde hevesım yoksa büyük koluma bişiler yaptırmak yapraklı güllü desenli dikenler yada Osmanlı yenı çerisi
sen genede araştıradur hoca acele karar verme (;
-
Clostridium bunu yazdı:
bi kere şunu diyemeden edemicem kalıcı dövmede dövme derinin altına işlendiği için günah değilmiş her türlü ibadet yerıne getırılebılınıyor bunu bizzat bir imam abime sordum hatta dayanamadım dıyanet işlerine mail atmıştım bu sekılde cevap geldı tek günah yanı fıtıh a yanı insan bedenine birşeyde bulunduğun için fıtıha gırıyormuş o ..
2.si kalıcı dövmede bırkac sene sonra soluyo dıye biiliyorum benımde hevesım yoksa büyük koluma bişiler yaptırmak yapraklı güllü desenli dikenler yada Osmanlı yenı çerisi
Yanlış biliyorsun, net günahtır HARAM'dır. Fıtıh diye birşey duymadım ama Fıtrat'tan bahsediyo olabilirsin yaradılışa müdahale..
http://www.youtube.com/watch?v=UCs4-sPa-6o -
dostum atatürk imzası felan değilde daha özgür figürler olmaya çalış. yaptırdıgın figürüü görünler aaaa felan olsun öncelikle etkileyiciii olmalı uzun süre taşıcağın için tamam bu dediğinda kesin karar verdiğinde yaptır.
bilek damarların tam üzerine barkot güzel olur ufak caplı bunu diger insanlarda görmen cok zor...
1 yıl içersinde benimde yaptırmayı cok istediğin 3 boyutlu bir figür var.
-
Hevestir geçer dövme filan yaptırmazsın sen öyle sanıyosun şuanda.
-
dövmenin hevesi olmaz.(dövme tutkusu olanlar ihtiyac olarak görür)
-
Xir bunu yazdı:
Clostridium bunu yazdı:
-----------------------------bi kere şunu diyemeden edemicem kalıcı dövmede dövme derinin altına işlendiği için günah değilmiş her türlü ibadet yerıne getırılebılınıyor bunu bizzat bir imam abime sordum hatta dayanamadım dıyanet işlerine mail atmıştım bu sekılde cevap geldı tek günah yanı fıtıh a yanı insan bedenine birşeyde bulunduğun için fıtıha gırıyormuş o ..
Yanlış biliyorsun, net günahtır HARAM'dır. Fıtıh diye birşey duymadım ama Fıtrat'tan bahsediyo olabilirsin yaradılışa müdahale..
http://www.youtube.com/watch?v=UCs4-sPa-6o
-----------------------------videoyu şimdi izledim bak ne diyo ? "abdeste mani değildir gusle mani değildir ibadet yerıne getırilir" lakin ben dedıgın gibi yanlış söledim fıtrat'a gırıyo işte yaradılışa müdahele.
konuyu acan arkadaşa gelince genede yaptırmamanda fayda var hoca benımde cok hevesim var ama sonradan solcak biliyorum sürekli yenıden yenıden ona 300 400 lira verıp tekrar tekrar çizdirmekte baya can sıkar nese :o
-