Dükkanının Önüne Park Ettirmeyen Esnaflar? Yaptırımlar?
-
sorunumu acık acık her ayrıntısı ile anlatacağım. adanada merkezde oturuyorum park edecek binaya ait herhangi bir yer yok. bu yüzden belediyenin yaptığı park yerlerine ya da park yasağının olmadığı yol kenarlarına boşluklara koyuyoruz. ancak sorun oluşturan bazı şeyler var... gecen gün boş yer bulamadığım için arabamı mecburen ana okulunun önüne koydum ertesi gün aradılar arabanı cek die haklı olarak araştırdım yasak varmış... şimdi sorunlarım şunlardan ibaret evimin orada bir bilgisayar firması bir mobilyacı ve bir de mühendislik şirketi bulunmakta. bilgisayarcı dükkanının önüne reklamlı kukalar ile kapatıyor ve park ettirmiyor. mobilyacı sandık ve metal eşyalar ile kapatıyor. mühendislik firması ise belediyenin döşediği kaldırıma demir kazıklar çaktı ve zincirle kapadı... bilgisayar firmasının önüne koyduğumda park edemezsin diyip gönderiyor, mobilyacı malım gelecek çek diyor mühendislik firması da müşterim gelecek çek diyor... bilgisayarcı ile kavga ettim daha önce polisi aradım ekip geldi. arabamı park ediyorum die üstüme yürüyorlar dedim arabamı dükkanın önünden polis çektirdi. ayrıca aracına zarar veririz diye de tehtit ediyorlar. mühendislik firması ise aracını bir daha buraya koyma zarar veririz diyor. bu durumda ben ne yapmalıyım? yasal haklarım nelerdir? yardımcı olursanız sevinirim...
@Mod:Gerekli hukuki açıklamalar yapıldı..Esnaf olan kendine göre yorumluyor,civarda oturan vatandaş kendine göre yorumluyor..Konu bir yere varmaz,varsa varsa kavgaya varır..
KONU KİLİT
-
hoca bizim büronun önüne park eden arabaların üstüne imzamı atıyorum :)=
adama diyom bak buraya park etme sanane istediğm yer epark ederim diyo iyi et diyom bende bişi demiyom :)=
-
Sizin oradaki bilgisayarci mhp li milletvekilinin , yasa islemez dallamalara. Muhendislik firmasida belediyenin yoluna kazik cakacak kadar ileri gittiyse kesin aytacin falan akrabalaridir...arabayi sat , bisiklet al :)
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Sizin oradaki bilgisayarci mhp li milletvekilinin , yasa islemez dallamalara. Muhendislik firmasida belediyenin yoluna kazik cakacak kadar ileri gittiyse kesin aytacin falan akrabalaridir...arabayi sat , bisiklet al :)
-----------------------------
Bisiklet olmaz motorsiklet al iyisimi :)) -
bi benzerini yaşadık karakola gittik
polis: -bizi ilgilendirmez git adamı döv sonrasına biz bakarız..dedi
-
bu gidişle arabayı asansöre yükleyip eve cıkaracam zaten :D kavga etmek çözüm sağlamıyor ki! kavga da ettim polis geldi arabanı buradan cek diyor ben haklı olduğum halde üstelik esnaf olduğu için ve diğerleri de aynı şeyi yaptığı için kimse gık etmiyor kavga cıkınca da çağırsan nolurki polisi sen tek kişisin onlar tüm çalışanları ile laf sayıyo polis sana inanmıyor...
-
Belediyeden mühendislik firmasının,o kazık çaktığı,zincir çektiği yerler için "işgaliye" parası ödeyip ödemediğini öğrenmeye çalış,ödemiyorsa,zabıtaya şikayet et..
Anlattığın durumda,yol kenarına park edilebilir yerlerde aracını park edip,tehdit ediliyorsan,şikayetçi ol,nasıl ispat edebilirsin bunu,orası muamma..
-
kukaların ve zincirlerin fotoğraflarını ceksem, bunları kanıt olarak kullanabilir miyim? şikayet mercileri nerelerdir? bana ne kadar patlar?
-
"İşgaliye" olayına belediye Zabıta Müdürlüğü bakıyor,tabi ki ispat açısından faydalı olur,fotoğrafla..
-
bunların hepsi şerefsiz dükkanı aldıkları zaman yoluda sahiplenmeye çalışıyolar pederle birlikte bi gün gidiyoruz peder dediki 2 dk sen dur ben bi bankaya gidip işimi halledim ben bekliyorum adamın biri dükkandan çıktı çek lan o arabayı ordan dedi direk bende dedimki babanın malımı dedim evet babamın malı dedi tamam dedim senle gece görüşücez tamam dedi istediğin zaman gel babama bişey sölemedim arkadaşları topladık bunlar içerdeyken gece vakti geldik camı çerçeveyi indirdik bide kalabalık olduğumuz için bu şerefsizleri evire çevire dövdük hiçbişey olmamış gibide eve geldim.bu heriflerin yatacak yerleri yok bizde dükkanı kira veriyoruz aynı şeyi kiracıda yapmaya çalıştı adamı uyardık.Burası Türkiye herşey beklenir hocam.Alem şerefsiz olmuş.Heleki arabayı çizicekler valla alırım elime boyayı gece arabalarının üzerine dökerim uğraşsın uğraşabildiği kadar.Yol kimsenin malı değil.İşte dağdan şehire bu kadar hayvan gelirse olacağı bu.Bir tane İstanbullu kalmadı şu canım şehirde.Hepsini kaçırdılar allahın mağralıları.Ben onlara 2 ayaklı hayvan diyorum bu yüzden.
-
hadi diyelim hukuksal yollarla oraya park yapılabileceğini kanıtladın sokakta tek seninmi araban var başkasıda park yapar sen yine ayazda kalırsın hadi diyelim sen kullanıyorsun park yeri olarak adamlar arabana zarar verdiğinde durum daha kötü olacak
Esnaflar dükkan önüne neden park yaptırmak istemezler (eğer market/mobilyacı vb sürekli mal gelip giden bi yer değilse örn:bilgisayarcı, mühemdislik bürosu) sorunun cevabını cidden merak ettim (acaba araban eski model ondanmı?)