folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Dükkanının Önüne Park Ettirmeyen Esnaflar? Yaptırımlar?



Dükkanının Önüne Park Ettirmeyen Esnaflar? Yaptırımlar?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

        kadıköy gibi park yeri bulmanın ( tabi beleş park yeri ) çok zor olduğu bir yerd e, bilgisayar firmasında çalışmıştım. Müşteri arabasıyla geldiğinde park yapabilecek bir firmayı tercih ediyor.Adam hemen geçerken Bilgisayarını bırakıp gitmiyor.Dükkkanın önüne çekip bilgisayarını indirip , derdini anlatıyor. 

    50 mt ötede park yeri olsa bile para vermek istemiyor.Ki bi de bilgisayarını oradan taşıması lazım.Yani kısaca senin park yerin varsa sana geliyor.

    Tabi sana gelen malzemeyi de indirip-bindirmek için dükkanın önünğün açık olması lazım.Malzeme getiren araç yolu kapatmaması için senin dükkanın önü açık olmalı.

    Bu konuda biraz da dükkan sahibin yerine kendinizi koysanız adamın ekmek parası derdinde olduğunu anlarsınız.

    Kendi evini önüne park  edemeyen kişilerde haklı ama bu malesef dükkanı sahibinin sorunu değil  , çünkü park yeri olmamasının suçu onların değil.

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vegapc
    vegapc's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek
    sen gel tükkanın önüne sabah arabanı koy orda 2 gün kalsın
    ben nasıl mal indirip yukleyecem. günde 3 defa kamyonet yanaşıyor bizim oraya
    ya kendi arabamı koyuyorum önüne yada işaret koyuyorum.
    ha arada kaçan oluyor, adam geliyor koyuyor arabasını uyarılması ragmen çekmiyorsa geldiginde tekelerleri inmiş oluyor.
    ben ordan ekmek parası kazanıyorum ve sırf sen gece arabanı saglam bir yere koy diye ben işimi aksatamam. ya bi otoparkla anlaş oraya koy , yada ara sokaklar ne güne duruyor.
    ha bide alt alta yazılan yazıları ne diye alıntı yaparsınız?

    Selam ve dua ile...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bertanyus
    bertanyus's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek

    şimdi başka yerlerde nasıl ama istanbulda olayı şöyle biliyorum ben. Bi kişi apartman yaptıracağı zaman otopark yaptırmak zorunda evinin altına. Ama kişi, otopark değilde dükkan yaptırmak isterse, belediyeye herkesin yararlanabileceği bi otopark yapılması için para ödemek zorunda. E şimdi bakıyorum bizim apartmanın altı market. Apartmanı yaptıran adam parasını ödemiş marketi yaptırmış. Belediye de bizim sokağın aşağısına çok güzel ispark yapmış sağolsun. yaında özel bi otopark var amaa.. biz de aynı sorunu yaşıyoruz. market Bim. daracık sokak zaten ve 3 sıra park ediliyo genelde sokağa tek arabanın geçebileceği yer kalıyo. ve Bim haftada 1-2 sefer kocaman TIR sokuyo oraya. her seferinde bi curcuna. otoparka gelelim şimdi. Biz isparkla konuşmaya gittiğimizde adamlar yer yok dedi. senelik üyelik yokmuş full dolmuş. özel otoparkta var ispark pahalı, özel otopark daha da pahalı ayrıca bikaç kere arabayı oraya bıraktığımızda 1-2 yerinde çizik vardı arabanın niye bırakalım açığa okadar para ödeyip..

    şimdi benim aklımın almadığı olay şu; ben dairemi alırken otoparktan mahrum kalıyorum, evi yaptıran adam dükkan yaptırsın daha çok kazansın diye. adam parası neyse verip dükkanını da yaptırıyo. buraya kadar herşey benim tercihimde. otoparksız bi daireye taşınıyorum. ama burdan sonra.. belediye adamdan parayı alıyo ne kadarsa bilmiyorum artık, otopark yapıyo 1-2 mahalle için. toplam 20 araba alır almaz ki anında bitiyo orada da yer. ve yaptırdığı otoparkın hiçbi özelliği yok. aynen telle çevirmiş yolun kenarında biyeri, bi klübe koymuş o. Şimdi belediyenin yaptığı haksızlık olmuyo mu? olay özetlenirse şuraya çıkar en sade biçimiyle, apartmanı yaptıran adam otoparkı evinin altına değilde uzağa yaptırmak istiyo gibi oluyo, apartmanın altına da dükkan yapıyo ve belediyede diyo ki; sen madem öyle istiyosun bu parayı bize ver biz ortak 3-4 apartmanlık biyer yapalım. e iyide ben daire sahibi olarak apartmanda otopark olsa oraya para mı ödeyecektim? yoo belediye bizim hakkımız olanı yine bize satıyo. 2 kere satıyo yani?!? e biz napalım

Toplam Hit: 20039 Toplam Mesaj: 34